האם מישהו נתקל בבאגים בתוכנת הניווט IGO?

evike

Well-known member
מנהל
האם מישהו נתקל בבאגים בתוכנת הניווט IGO?

מדובר בתוכנת IGO בגירסת 2006.7. זו הגירסה הכי חדשה שיש כרגע. היא נמצאת על מכשיר GPS של FUJICOM 3519. (לא יודעת אם זה בכלל רלוונטי על איזה מכשיר התוכנה מורכבת) הבעיה היא טעויות בניווט. כדי שתבינו על מה מדובר, היא כמה דוגמאות: 1) בדרך לערד, בין צומת שוקת לערד, פתאום הGPS מודיע שצריך לפנות שמאלה. רק שאין בכלל שום פניה שמאלה, וערד נמצאת בהמשך ישר לצומת שוקת. 2) (מי שמכיר את ר"ג) בתחילתו של רח' בן גוריון ממש בקצה, בדרך לקניון איילון, רצינו להגיע לצהלה/נוה שרת. כפי שאנחנו מכירים את הדרך, צריך לפנות ימינה לכיוון הקניון, בסוף הכביש שמאלה, ומשם ישר לצהלה. אבל הGPS מתעקש להפנות אותנו שמאלה, בדיוק לכיוון ההפוך, לתוך ר"ג. כמובן שלא עשינו כך, ואז כל הזמן הוא מתקן ומנסה להחזיר אותנו חזרה, שמאלה ושמאלה, כמובן הפוך ומתרחק מהמטרה. 3) בגבעת שמואל, בבקשת רחוב מסוים האמור להיות שמאלה אחרי כיכר, המכשיר מודיע פתאום עוד לפני הכיכר, שהגענו ליעד. ויש עוד כמה דוגמאות. המזל, שאנחנו מכירים את המקומות המבוקשים, רק עשינו נסיונות כדי לתרגל עם המכשיר. הבעיה הגדולה היא, שבעלי הוא נהג מונית (רק בשביל זה הוא קנה את ה GPS), וכשהוא לא יכיר מקום מסוים ויסע לפי ההנחיות, הוא עשוי להאריך מאד את הדרך, ועשוי גם להתבע על הארכת הדרך בשביל תשלום מופרז. והוא ממש רוצה לנסוע בדרך הכי הקצרה. התקשרתי לתמיכה, ושם שאלו איזו גירסה מותקנת על המכשיר. אם זה ה2006.1, צריך לעדכן ל 2006.7, (כי בגירסה הקודמת היו באגים.) וזה מה שיש לנו. ז"א לא צריכה להיות בעיה. עד שבעלי הגיע הביתה ובדקתי, שרות התמיכה כבר היה סגור. ברור שביום ראשון אתקשר שוב. בינתיים רציתי רק לדעת אם מישהו נתקל בבאגים מעין אלה, ובכלל מה ניתן לעשות. תודה.

AYELET1

New member
חוץ מזה שבחים לא ראיתי תוכנה נטולת באגים

לחלוטין הרי סה"כ IGO מתפקדת נחמד מאד ואמין רוב הזמן. דבר ראשון, יתכן והתוכנה "זוכרת" עדיין מסלול קודם שלא ביטלתם. ביטול מסלול לפני קביעת מסלול חדש: תפריט --> מסלול--> מחק. בנוסף, אדם תמיד תמיד ידע טוב יותר מאשר התוכנה לאן כדאי לנסוע. דבר שלישי לפעמים ישנם שינויים בדרך שעדיין לא הגיעו ל"מפה" .

evike

Well-known member
מנהל
נכון שIGO לפעמים נחמדה

רק שאם נהג מונית לא יכול לסמוך עליה, אז בשביל מה בכלל צריך GPS. כי אם הוא יודע את הדרך, הוא לא ישאל את המכשיר. (כתבתי שעשינו נסיונות כדי להכיר את המכשיר, וטוב שעשינו כך, כי לפחות יודעים שלא לסמוך על זה עד הסוף). ונכון שאדם יודע יותר טוב, כשהוא יודע. המכשיר נקנה בשביל להגיע למקומות שלא יודעים איך להגיע. ולגבי באגים, בוודאי שהם קיימים ברוב התוכנות. רק שבמקרה שלנו, יש יותר מדי באגים בזמן קצר מאד. היו עוד פאשלות, רק כדי לקצר, נתתי רק כמה דוגמאות. ולגבי מחיקה מהזיכרון, גם זה לא תופס במקרה שלנו, שכן המכשיר נקנה חדש, והנסיעה לכיוון ערד נעשתה איתו בפעם הראשונה. כך גם לאזור צהלה וגבעת שמואל, הכל בפעם הראשונה מבחינת המכשיר. וערד, עד כמה שידוע לי, יושבת באותו המקום כבר הרבה זמן.... בכל אופן תודה על התגובה.

אני חושב שיש אכן באגים ובשפע!

דוגמא נוספת: כשנוסעים מנתיבות לכיוון המרכז בדרך המהירה הוא מכוון אותך לפנות ימינה בצומת מכללת ספיר וליסוע דרך המושבים כשברור שהכביש המהיר הוא ישר עד לצומת יד מרדכי ואז ימינה!‏נוספת,‎

AYELET1

New member
מה זה שייך לערד?

אם נסעת לערד ואחרי כן לגבעת שמואל, יכול ליהיות קיים מצב שהתוכנה עדיין סבורה שאת בדרכך לערד. על שום תוכנת ניווט אינך יכולה לסמוך במאה אחוז. ניווטתי לא מעט עם 3 מהן. ונכון, אף פעם לא ניתן לסמוך על מכשיר כזה במאה אחוז.

AYELET1

New member
והמשך ההסבר בנושא ערד:

ואז את צריכה לבטל את המסלול לערד ולהכניחס את המסלול לגבעת שמואל.

evike

Well-known member
מנהל
כנראה לא הסברתי את עצמי נכון

אין שום קשר בין ערד לגבעת שמואל. הבאתי שלוש דוגמאות שונות בשלושה מיקרים שונים, בימים שונים, בלי שום קשר ביניהם. בגבעת שמואל כל הדרך הניווט היה נכון, עד שפתאום הוא החליט שהגענו ליעד, לפני היעד, כשהיינו צריכים לנסוע עוד קדימה, להגיע לכיכר, לפנות שמאלה, ואז זה היה היעד. או עוד דוגמה מוזרה, גם כן בזמן שונה. רצינו להגיע לבוגרשוב 71, ואכן הניווט היה נכון. אלא שכשהגענו למקום והיה צריך להודיע שהגענו ליעד, הוא אמר לנו להתכונן להגעה ליעד, ופתאום אמר לנו לעשות יוטרן, ואז נגיע ליעד. וזה כשכבר עמדנו ליד הבנין.

AYELET1

New member
יש לפעמים הגדרות מוזרות

גם לתוכנה עצמה אבל גם לבסיס הנתונים של המפה. לכן המשתמש גם אמור מידי פעם לשלוח מבט החוצה לשטח... ולגבי הניווט בימים שונים- זה לא משנה. התוכנה "זוכרת" את הניווט הקודם. יתכן והיה באג אבל זה בכלל לא בטוח.

evike

Well-known member
מנהל
בדיוק זאת הסיבה שהבנו שהמכשיר מטעה

כי הסתכלנו החוצה... ושוב לגבי גבעת שמואל, את כל הדרך הוא ניווט נכון, רק פישל לפני הסוף. כך שזה ברור ששום ניווט קודם לא השפיע עליו. עכשיו אני רוצה להבין משהו חשוב: בגמר כל בקשת ניווט, צריך למחוק את המסלול? גם כשהגענו ליעד בצורה נכונה, והמכשיר משתתק אחרי שהוא מודיע על הגעה ליעד? בחוברת ההדרכה אין הוראה כזאת. אבל אם זה יפתור טעויות, אין בעיה לעשות זאת.

ath25

New member
אולי טעויות תקשורת עם ה-GPS

לאחר שעברתי ל i-go מדסטינטור,היו לי בעיות דומות לשלך בשימוש עם ה-GPS הישן שלי. הדיווחים הין שגויים עם התרעה מוקדמת מידי, וסטיות של 100-150 מטר בדיווחים לכיוונים שונים. המסקנה היחידה שהגעתי אליה הייתה שיש בעיה בתרגום האותות/פורמט התקשורת מה-GPS בדגמים מסויימים, כאשר עושים זיהוי אוטומטי של ערוץ התקשורת (אולי גם מהירות העברת הנתונים).החלפתי ל GPS חדש יותר מבוסס BT (הקודם היה מבוסס כרטיס SD) וזה פתר את הבעיה. היום התוכנה מדוייקת מאד, אבל בכל מקרה צריך לשחק עם ההגדרות השונות, לתעדף כבישים מסויימים, להעלות את זמן חישוב המסלול למדוייק ביותר, ולשחק עם הגדרות חישוב מסלול חדש. כמו כן, שימי לב שיש בתוכנה שלוש שיטות חישוב מסלול (מהיר, קצר וחסכוני), אשר לא מניבות מסלולים זהים, מהיר ינטה לנתב לכביש מהיר אפילו על חשבון נסיעה בצירים שבעלי הניסיון מכירים כמהירים יותר (הקיצורים הסודיים שלנו, כבישים עוקפים ריקים לעומת פקוקים וכו'). כמובן שהמפה עצמה תמיד תפגר אחרי השינויים הפיזים בשטח (שיפוצים, דו-סיטרי שהפך לחד-סיטרי.

evike

Well-known member
מנהל
טוב, אז פה יש בעיה.

המכשיר רק ניקנה, ולהחליף אותו כבר עכשיו, זה קצת יקר מדי. ונכון, הוא מבוסס כרטיס SD. ודווקא בתמיכה אמרו להעביר למסלול המהיר ביותר. טעויות בכבישים חדשים ואחרי שינויים, עוד אפשר להבין. אבל טעויות במקומות שלא השתנו כבר שנים, נראות לא הגיוניות. נראה מה יגידו התמיכה בשבוע הבא, ואני אעדכן אתכם. לילה טוב ושבת שלום.

AYELET1

New member
לא לא. ישנה אי הבנה. AT25 התכוון שה-SD

הוא אנטנת הGPS (אם הבנתי נכון) אצלך ה-GPS זה צ'יפ פנימי. הרבה יותר טוב מ-SD. מה שמבוסס SD זו התוכנה עצמה, שאם נדייק יותר, היא יושבת על SD. זה לא מפריע.

ath25

New member
הבנת נכון

אבל בכל זאת גם בפנימי, אולי עדיף לפעמים להגדיר ידנית את נתוני ה-GPS ב-igo מאשר לגלות אוטמטית (את ה- baud rate).

zerez

New member
יש באגים ואי התאמות

ויש לי כמה דוגמאות לזה, אבל הוא תמיד הביא אותי ליעד, לא תמיד בדרך הקצרה ביותר ולא תמיד בדרך הנוחה ביותר. אומר לך עוד משהו מתחביב אחר שלי, GPS וכל הצעצועים האלקטרוניים המשמשים לניווט נקראים "עזרי ניווט" ואסור לסמוך עליהם בעיניים עצומות. שום מכשיר אינו מהווה תחליף למפה ולמוח האנושי.

evike

Well-known member
מנהל
כמובן שבעלי מחזיק באוטו מפה

והוא עדיין מנוי על מיסטר ביג של איתוראן. (בתשלום חודשי קבוע, ובעלות שיחה סלולארית, מקבלים הנחיות מאיש אמיתי ולא וירטואלי). מעניין איך היינו מגיעים לערד, בהנחיה לפנות שמאלה, כשאין שום פניה באופק... ואיך היינו מגיעים לצהלה כשהיינו קרובים והיינו צריכים לפנות ימינה, וקיבלנו הפניה שמאלה. אולי היינו מגיעים בסוף אחרי טיול במרחבי ר"ג. או קביעה שהגענו ליעד, הרבה לפני היעד. נכון, שבמקרים אחרים הסטיה לא היתה נוראית, ואלה טעויות שאפשר לקבל, אבל לפחות בשלושת המקרים הנ"ל, זה היה פשוט בלתי אפשרי. זה כבר לא באג, זו פאשלה רצינית! אז נכון, שהGPS הוא עזר ניווט, אבל כשהוא מפשל ככה, זה לא רק שזה לא עזר ניווט, זה הפרעת ניווט. הרבה מנהגי המוניות מצוידים היום בGPS, ואף הארגון שלהם רצה לחייב את כל הנהגים להתקין אותם. ואני ממש לא יודעת איך הם מסתדרים עם הטעויות. זה ממש לא נעים לנהג שהוא ישר, ופתאום הוא עלול להחשב לרמאי, כי האריך את הדרך. נראה לי שזה משחק נחמד לאנשים פרטיים שרוצים לטייל או להגיע ממקום למקום.

AYELET1

New member
נראה לי שאתם צריכים להכיר טוב יותר את התוכנה

לפעמים היא אומרת ימינה כשהכוונה להיצמד לחלק הימני של הכביש (כשהוא מתפצל). תלוי בגורמים שונים, כולל איך הכביש מוגדר ע"י חברת "מפה" בבסיס הנתונים שלה. העובדה היא,] שאנשים לא מעטים משתמשים בזה ככלי עבודה ולא כמשחק. הוסבר לך גם בנושא ההגדרות (אותן עליכם להגדיר) , גם בנושא עדכוני המפה וגם בעניין זה שזה אינו אמין במאה אחוז (כמו כל תוכנת ניווט). נראה לי שאת כבר החלטת ושום דבר שנאמר לא ישנה את החלטתך וחבל. כי זה כן כלי עזר טוב (גם לנהגי מוניות ממה שראיתי)

evike

Well-known member
מנהל
לא, לא החלטתי שום דבר

ההחלטה היחידה כרגע, לדבר עם התמיכה בשבוע הבא. ברור לי שצריך עוד ללמוד את התוכנה, וגם את ההגדרות. אבל עדיין אני סוברת, ששום אי הכרה של התוכנה אוו ההגדרות, צריכה להביא לתוצאות כאלה. ובהחלט יש הפניות ברורות להשארות בחלק הימני של כביש, ועוד יותר מכך, הוא מסביר ברור יציאות ימינה, פניות ימינה, פניות חדות ימינה. יש בזה הרבה דברים טובים. אבל יש גם טעויות, שאת חלקן אפשר לקבל, ואת חלקן לא. ועל החלק הזה אני מנסה לברר.

evike יקירתי.

1) עוד לא נולד התוכניתן שיצליח לתכנת תוכנה בלי באגים בכלל. 2) כבר גדולים וחכמים ממני אמרו: "כאשר אתה מדליק את הGPS, אל תכבה את המוח!" 3) כן, לפעמים יש חוסר עדכון\באג בDB של המפה. במידה והוא נוסע למקום שהוא לא יודע איך להגיע אליו, וגם הנוסע אינו נוסע הוא יכול לשאול את הנוסע האם מקובל עליו שנסע לפי הGPS, אם לא, שהנוסע ינווט (במידה והוא לא יודע, מן הסתם זה יהיה הרבה יותר ארוך)

למעלה