האם מישהו פה היה במושבעים, או שאתם "חכמים מדי"?

גריאס

New member
האם מישהו פה היה במושבעים, או שאתם "חכמים מדי"?

"אתה מעיד בכפוף לעונשים הקבועים בחוק." - זה מה שאומר שופט בישראל כאשר אדם עומד כדי להעיד. לא "אתה נשבע להגיד את האמת, את כול האמת ורק את האמת, כה יסייע בידך האל?", כפי שאומר המאבטח בבית המשפט האמריקאי שמופיע על המסכים.

הנה קטע מוצלח מסדרת טלוויזיה ישנה שלא זכתה להערכה המגיעה לה:

https://www.youtube.com/watch?v=_Sx2HUptUTs

אני מתאר לעצמי שזה לא כך במציאות. אני מתאר לעצמי שעורך הדין נואם במשך שעה, אולי יותר, וחוזר שוב ושוב על אותם מסרים. זה בטח משעמם למוות.

debby12

New member
מנהל
מעולם לא יצא לי להיות מושבעת

פעם אחת קיבלתי זימון אבל זה היה לפני שהייתי אזרחית וזו היתה השאלה הראשונה שהאתר שאל אותי כשנכנסתי אליו בהתאם להוראות

פעם שניה שקיבלתי זימון כבר הייתי אזרחית, אבל זה הייתי כנראה רק ב"רשימת הרזרבה" שלא הגיעו אליה (נדרשתי להיכנס לאתר איזה יום לפני והוא הודיע לי שאין בי עוד צורך)

פעם נכחתי במשפט בישראל (זה היה המשפט מיד לפני זה שלנו - והגענו קצת לפני הזמן). השופט הזהיר/הפחיד עדה לפני שהחלה להעיד שעל עדות שקר היא יכולה להישפט לעד 7 שנים בכלא, והיה ניכר על פניה שזה עשה עליה רושם.

זה תמיד מעניין בעיני דווקא

בארה"ב בד"כ יש זמן קצוב לעורכי הדין לדבר (נגיד closign argument) אז הם לא יכולים לדבר שעה. בפרקטיקה 30 דקות זה די גג. זה לא משעמם כי הם חושבים על זה הרבה ומתכוננים ומרתק לשמוע את הטיעון שלהם (אם יודעים קצת את פרטי המשפט)

פרט טריווייה: למי שרוצה להיות מושבע מומלץ לעבור לוושינגטון די סי. זו עיר/סטייט יחסית לא גדולה. ויש, לא עלינו, לא מעט פשיעה, אז הסיכוי הסטטיסטי להיות בחבר מושבעים בה גדול הרבה יותר ממקומות אחרים. מכרי הגרים בה נקראים יחסית הרבה [וזה גם מטיל עול על מקומות עבודה כי זה כמו שירות "מילואים"]

iris mom of two

New member
נקראתי, לא הייתי מושבעת

פעם ראשונה, הענקתי אז השופט שחרר אותי כי הייתי אמא מעיקה. כולה בקשתי מקום לשאוב.
פעם שנייה, זה היה בית משפט מאד כפרי. בגלל שהופיעו מספיק מושבעים פוטנציאלים התביעות הגיעו לפשרה. אלו היו דברים בסגנון גניבת טרקטור.
פעם שלישית שוחררתי בסיבוב הראשון, כי עניתי שכירופרקטורים הם לא רופאים. זו היתה טביעת שווא לדעתי והיה ברור שזו דעתי.
פעם שלישית היתה סופת שלג, אז בטלו את הזמון.
פעם רביעית תהיה באוקטובר
&nbsp

metm98

New member
שאני אבין, התביעה דרשה רק מושבעים שמאמינים ברפואת אליל?

נראה לי מוטה למדי.

iris mom of two

New member
מפתיע?

עו"דים שייסטרים רופאי אמבולנסים שלא רוצים אנשים שלא סובלים אותם כג'ורי?

danakama10

New member
פעם אחת קראו לי

והודיעו לי להתקשר יום קודם לראות אם צריך שאגיע, ואז הודיעו לי שאין בי צורך.
זה היה לפני כ- 15 שנה, ומאז שקט.
אם אקבל זימון, אני אנסה לענות תשובות שפוטרות אותי.
אני מסרבת להיות זו שקובעת מי ילך לכלא, הן מפחד אישי (שהפושע וקרוביו לא יתנכלו לי), והן מבחינת האחראיות לקבל החלטה שמשנה לאנשים את החיים. מי שלמד ומקבל משכורת גבוהה הוא זה שיקח את האחראיות, לא אני. בנוסף, לשופטים אפשר להצמיד אבטחה, למושבעים? כנראה שלא.
לכן אני נגד השיטה ואעשה ככל שאוכל כדי לא לשמש כמושבעת.

הייתי מושבעת ולדעתי זאת חוויה מדהימה

ברגע שהשופטת לא שיחררה אותי (למרות שניסיתי להשתחרר) החלטתי לעשות לימונדה מהלימון ... לא יודעת אם אתה בעיניין של סדרות משפט ומשטרה סטייל חוק וסדר, אבל מה שרואים בטלוויזיה לא רחוק מהמציאות. הייתי בתביעה על רשלנות רפואית והיה הכל חוץ ממשעמם, ועל הדרך באמת רכשתי ידע בנושאים שלא הכרתי.

זאת לא חוויה קלה, אבל אני נהנתי מאוד מהחוויה

איי ל

New member
מנהל
הוזמנתי להיות מושבע

הייתי מושבע מספר 2, שזה בערך המקום שאי אפשר כמעט לצאת ממנו.
השופט הודיע שהוא לא מתכוון לשחרר אף אחד, אז תירוצים לא יעזרו.
מפה לשם, אחד מעורכי הדין הדריך אותנו ואמר לנו שעומדת לנאשם זכות לשמור על שתיקה, ועלינו להתמקד אך ורק במידע שיועלה בזמן המשפט. לאחר מכן, עורך הדין שאל אם למישהו יש בעיה עם זה.
כמובן שהרמתי את היד ובישרתי שמבחינתי, אשם שמאמין שהוא לא אשם- אין לו מה להסתיר.
ואם אדם שומר על זכות השתיקה, משמע שהוא מסתיר משהו ולכן אני בהחלט אקח זאת בחשבון כשיגיע הזמן להחליט.
לאחר מכן, מושבע מספר 1 הרים את ידו והסכים עם כל מילה.
לאחר מכן, עורכי הדין לקחו הפסקה של שלוש דקות וכשחזרו הכריזו "מושבעים מס 1 ו-2, אתם משוחררים."
&nbsp
שמחתי לעזור

למעלה