האם מישהו צפה בתחרות האוכל של הבי.ב

portland1000

New member
האם מישהו צפה בתחרות האוכל של הבי.ב

האם מישהו צפה בתחרות האוכל של הבי.בי.סי. READY STEADY COOK בשבת ויכול לתת לי את המתכון לחזה עוף מעושן ? (בנייר אלומיניום, על מצע של תה ואורז ?????) ?
 
אמנם לא ראיתי את התכנית, אבל מדובר

בטכניקה ידועה ופשוטה: מערבבים כמויות שוות של סוכר חום, עלי תה ואורז (50-60 גרם כ"א). מניחים יריעת אלומיניום בתחתית סיר רחב, מפזרים עליה את תערובת התה, האורז והסוכר, מניחים מעל עוד יריעת אלומיניום ועליה מניחים את חזה העוף. מכסים במכסה (או ביריעת אלומיניום נוספת המהודקת לפתח הסיר) ומבשלים על להבה בינונית עד שהחזה מבושל ומושחם קלות (כ-12 דקות). אפשר גם לעשן את העוף בצורה ישירה אם לא מניחים בינו לבין התערובת יריעת אלומיניום: משתמשים ברשת צינון בעלת רגליים (cooling rack) אותה מניחים מעל התערובת (צריך מרווח של כ-1 ס"מ), ועליה מניחים את העוף.
 
טעם זה עניין סוביקטיבי...

למי שאוהב את הטעם המעושן - זה טעים. שונה מעישון בעץ (כמו היקורי). יותר מריר-מתקתק.
 
למעלה