האם מישהו שמע אי פעם COVER שעושה צדק עם השיר?

ivis

New member
כן, ואפילו יותר טובים מהשיר המקורי

דוגמא אחת שעולה לי עכשיו היא Sweet Dreams שמרלין מנסון מבצע הרבה יותר טוב מהמקור לטעמי (הוא שינה לחלוטין את המנגינה אבל המילים בעלות הרבה יותר עוצמה בביצועו)

resonance

New member
אותי הפתיעו לאחרונה דווקא...

FLC - Fun Lovin' Criminals, שבמקום לשחרר את הגרסא הישנה של CRIME AND PUNISHMENT (משנת 95'), החליטו לבצע אותו מחדש לפני שהם מוסרים אותו לפסקול המשחק SCARFACE שיצא לפני כשנה... -אחלה גרסא, שמנה יותר, היואי (הסולן) שינה לחלוטין את כל השירה שלו ועשה אותה Toned down, רגועה, כמו הגרובים שפרסמו את הלהקה לאורך השנים. לא קאבר אמנם, אבל יותר טוב מהמקור זה בטוח :) ואפרופו מרילין - הקאבר אחד מהיותר טובים שלו (לוו דווקא SWEET DREAMS, המאוד ילדותי, דביק ומכיר לאמריקאים שלו - זבל טהור לדעתי), זה דווקא הקאבר שלו ל-I PUT A SPELL ON YOU, שעשה שמות בפסקול של "Lost Highway" של דייויד לינץ' - הוא החליט לעשות קאבר לגרסא של CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL במקום לגרסאות הישנות יותר והמקוריות יותר כמו של SCREAMIN JAY HAWKINS, הצליח להשאר נאמן למקור למידה זו או אחרת... אם כבר קאברים ונאמנות למקור... Easy Star All-Stars - Dub Side Of The Moon שניה לשניה על ה-Timeline שחזור של האלבום של פינק פלוייד - רק ברגאיי, דאב ודראמנבייס... מעריצי פלוייד לא מתים על זה - אני מכור...

קזאר

New member
הצקה קטנונית

זה לא מדויק להגיד "הוא החליט לעשות קאבר לגרסא של CREEDENCE CLEARWATER REVIVAL במקום לגרסאות הישנות יותר והמקוריות יותר כמו של SCREAMIN JAY HAWKINS" כי: א) אין "גרסאות ישנות יותר" יש את המקור. ב) זו לא הגרסה של קרידנס, זה הקאבר של קרידנס. דהיינו, הוא עשה קאבר לקאבר. אבל באמת שזו הצקה קטנונית טילים. מעבר לזה, דאב סייד אוף דה מון אלבום מיוחד במינו - הוא מצליח להיות יותר גרוע מדארק סייד אוף דה מון

silver jew

New member
לא שמעתי אף פעם את דאב סייד אוף דה מון וגם...

אין לי שום כוונה כזאת. "דארק סייד אוף דה מון" אלבום משעמם בטירוף, מסכים איתך שוב.

PrinceOFdespair

New member
תסלח לי

אבל אדון מנסון החריב קשות את איי פוט א ספל און יו זה לא דומה לשום דבר ולא נשמע כמו שום דבר

silver jew

New member
לא שאני כזה מעריץ של היוריתמיקס

פרט לאלבום הראשון והמעולה, אבל הביצוע של מרילין מנסון ל-sweet dreams מזעזע, ובעצם כל הקאברים שהוא עשה לשירים הם איומים ונוראים והסכמנו על זה בפורום כבר לפני שבועיים...

ivis

New member
בושה וחרפה לי...

איך חרגתי ממה שהסכמתם כאן בפורום!? =\ אני בכל זאת חושב שזה אחלה ביצוע והרבה יותר מתאים לשיר מהמקור.

silver jew

New member
אל תתבייש, רק תדאג ליישר קו

עם דעת הפורום בפעם הבאה

LimiMimi

New member
עומד לי על קצה הלשון...

אבל יש את נאקינג און הבנ'ז דור של גאנס שהוא ממש ממש חמוד לטעמי. the man who sold the world נשמע הרבה יותר טוב בגירסה של נירוונה כמו שאמרו לפני סוויט דרימז תכלס פי אלף יותר שווה מהרגיל. ותהרגו אותי אבל בתור מעריצה מושבעת של הקיור, the get up kids הוציאו גירסה חמודה לחלוטין של close to you.

קזאר

New member
2 דברים

דה מאן הו סולד דה וורלד של בואי הרבה יותר מוצלח, אם כי הגרסה של נירוונה מצויינת. גאנס אנד רוזס הם חתיכת להקה מעפנה, אבל במקרה הזה זה לא כזה נורא, כי גם נוקינג אונ הבנס דורז זה שיר מעפן :)

moe7

New member
אני דווקא מחבבת את העיבוד של נירוונה יותר

(ולא, אני לא מאמינה שאמרתי את זה). הכרתי בהתחלה את הגרסא של סיקסטין הורספאוור לשיר "הפרטיזן", אח"כ גיליתי שהגרסא המקורית, של מר לאונרד כהן הרבה יותר טובה (ולעזאזל, כמה שאני שונאת את האיש והפרסונה, אבל הוא כותב נהדר!). זה לא תמיד נכון. הרי יש קאברים שבאמת מרימים את השיר. אולי "גלומי סאנדיי" בביצוע דיאמנדה גאלאס האובר-דרמתי (שאלעד ואני כבר חרשנו עליו בכל צורה שהיא), למרות שהגרסא של בילי הולידיי נפלאה בזכות עצמה. יש תמיד את עניין המחבר, כשהוא זה שכתב את השיר - הוא זה שודאי יבצע אותו בצורה אמינה יותר... אבל נו, זה לא תמיד נכון ולא חסרים שירים טובים שאפשר לבצע טוב יותר (אגב, שלחו לי רעיונות, כי זה מביך לעשות קאברים רעים לשרים שכבר בוצעו טוב, אבל אם תעשה קאבר רע לשיר שכבר נשמע רע, טוב... לא משנה. *חיכוך כפות זדוני*). דוגמה טובה? "הארטברייק הוטל" בגרסא של ג'ון קייל. היא כ"כ קריפית, הרבה יותר עסיסית מזו של אלביס.

moe7

New member
נזכרתי בעוד קאבר עסיסי

HELTER SKELTER בביצוע Mighty Sphincter. ההפקה נהדרת, לעומתה הביצוע המינימליסטי של הביטלס מחוויר (למעשה, הוא כמעט חיסל את השיר)

elknetld2kil

New member
ג'וני קאש - Hurt

הקאבר הכי טוב ששמעתי. לא רק שהוא לקח שיר טוב והפך אותו למעולה, הוא גם נתן לו את הנשמה השחורה שלו והפך אותו לשיר שנשמע אחרת לגמרי- עצוב, אפל ומדכא. המקור הוא של NIN ואולי גם תשמעו אותו בהופעה עוד חודש

Bordeaux Tale

New member
למרות ש

(כבר מתיש להזכיר את זה, אבל בכל-זאת) הקאבר שלו ל-Mercy Seat של ניק קייב הכי מעולה.

למעלה