האם מישהו שמע על הספר הזה?

האם מישהו שמע על הספר הזה?

באתר Avotaynu מתואר ספר שהם מוכרים, אשר אמור להכיל היסטוריה משפחתית עבור יותר מ - 10,000 שמות משפחה. מעין מחקר גניאולוגי מקיף ממקורות שונים ומשונים. האם מישהו שמע על הספר, ראה אותו או שמע על טיבו? ארנון

zazaza

New member
המממ

גם אני נתקלתי בספר הזה. אבל : 1. 10000 משפחות על 488 עמודים --> 5 אחוז של דף לכל משפחה. 2. נגדיר 40 שורות בערך לעמוד, 12 מילים לשורה -->24 מילים לכל שם משפחה... לשלם 45 דולר (לא כולל משלוח ומעמ-אם יש) זה אומר --> כמעט 2 דולר למילה...
!!!

בעבור שבב של מידע רלוונטי

אני מוכן לשלם. השאלה, אם אנחנו משלמים פה על תקוות שווא, או על סיכוי גדול למצוא מידע חשוב? אולי מישהו ראה את הספר או שמע עליו ממישהו ויודע פרטים נוספים? ארנון

דדיחתם

New member
אולי נשמע נאיבי, אבל

אומנם דברים כאלה לא מקובלים באינטרנט, אך אצלנו בפורום אולי זה יעבוד : אולי כל אחד שמעוניין יתן כסף וכך נקנה את הספר ביחד מבלי שמישהו מסויים "יידפק" - נשלח לארנון או נפקיד לחשבונו, וכל מי שמתעניין במשפחה מסויימת - ארנון יסרוק את הדף/ים הרלוונטיים וישים כאן. שוב, רעיון זה איננו נפוץ באינטרנט, אך אני משוכנע שיכול לעבוד אצלנו, ואני מתנדב להיות הראשון שישלח את חלקו בתשלום לארנון.

אני מוכן להסדר כזה

מי שרוצה - שישאיר כאן הודעה, ותוך כמה ימים, נעשה "הערכת מצב". אגב, דווקא באינטרנט בפורומים של גניאולוגיה - שיטת ה"קולקטיב" הזו נפוצה כשמדובר בתשלום לחוקר, אשר חוקר כמה משפחות בבת אחת. ארנון נ.ב. לדדי: מה עם העדכונים וההתפתחויות שהבטחת

דדיחתם

New member
תקופת המבחנים

אני בשיאה של תקופת המבחנים, ופעם בכמה זמן אני גם עובד, ויש לי בדיוק גם מילואים, כך שיש לי זמן בעיקר להיות אורח פאסיבי או לכתוב הודעות קצרות. רק במרץ ירד העומס, והבטחתי לעצמי שבפסח אייחד יום-יומיים לנושא. לגבי הספר - אני חושב שבהחלט יש כאן מאגר של עשרה אנשים לפחות שכל אחד ייתן 4.5 דולר (אם אכן מחיר הספר 45 דולר) שזה לא נורא. אגב כסף - עקב שימושי בJEWISHGEN תרמתי להם עשרה דולר (הם ארגון של מתנדבים וצריכים תרומות). מי שמשתמש הרבה בשירותיהם ויכול לעמוד בחמישה-עשרה דולר, יכול לעשות זאת אם הוא רוצה. ישנה אפשרות לחייב את כרטיס האשראי בטלפון, שזה הכי בטוח.

TheShis

New member
לא שמעתי, אבל...

כדאי לך לנסות לבקש מהמו"ל של הספר דוגמה של מספר עמודים ממנו. בהתחשב בתוכנו של הספר, זו בקשה לגיטימית למדי. לדעתי, יריעת הספר קצרה מדי על מנת לעמוד בציפיות בו הוא מתיימר לעמוד.

friend9

New member
ראיתי את הספר

בספריה של אונ´ בר אילן. לכל שם משפחה יש הפניה למקורות שבהם יש עצי-משפחה הכוללים שם זה. חלק מהמקורות הם ספרים וכתבי עת הנמצאים בספריות הגדולות. החלק האחר - ספרים וכתבי עת נידחים וכן ארכיונים, שהגישה אליהם לא קלה. גם אם מגיעים למקור - כלל לא בטוח שזו המשפחה שאתם מחפשים. למקצוען - זה ספר יעץ וכלי עבודה מעולה. בנוגע לרכישה של ספר זה (או ספרים רבים אחרים בגנאלוגיה יהודית) - נשאיר זאת לשיקולו של כל אחד.

לפרנד- האם יש אפשרות....

לקבל את המידע בדואר תמורת תשלום כמו ביד ושם? שלך חנה גונן

ספר של "אבותינו" של עצי משפחה

שלום, הספר הזה הוא ביבליוגרפיה ואיינו מביא את עץ המשפחה עצמו. הספר מצביע, במידה ויש, היכן תוכל למצוא עץ משפחה שמעניין אותך. יש לי את הספר בבית ואני מוכנה לעשות חיפוש עבורך. תאמר לי מה שמות המשפחה שאתה מחפש. אנא תרשום אותם בלועזית. שלום. מטילדה

איזו הפתעה נעימה../images/Emo70.gif

שלום, מטילדה. ברוכה הבאה לפורום
(אני לאיודע אם היית "קוראת-דוממת" עד כה או לא, אך מבחינת פרסום הודעות - את חדשה עבורי...) אני מאוד שמח לשמוע על העובדה שהספר בידך. אולי תוכלי לפרט מעט, מה בדיוק אפשר למצוא בו והאם כדאי לרכושו על מנת לקבל רפרנטים למקורות מידע אפשריים. לצורך הדוגמה, בואי ניקח את אחת המשפחות שאני חוקר: הרשקוביץ, בלועזית: Hershkovitz מגלאץ, רומניה. מה ניתן להוציא מן הספר עבור משפחה זו? תודה, ארנון

ספר ביבליוגרפי על עצי משפחה שפורסמו

ערב טוב ארנון, על משפ´ הרשקוביץ ישנו תיעוד רק בספר הונגרי מאת KEMPELEN,BELA ותרגום כותרו הוא: המשפחות היהודיות ההונגריות ומקורן. כתוב גם שהספר ממש נדיר ונמצא רק בשלוש ספריות בארה"ב. לספריה הלאומית בירושלים יש אתר אינטרנט. אתה יכול לבדוק אם הספר נמצא שם. נדמה לי שזה הסיכוי היחיד לאתר אותן בארץ. הספריה הלאומית שלנו נקראת בלועזית JEWISH NATIONAL AND UNIVERSITY LIBRARY. כל טוב, מטילדה

friend9

New member
עצי משפחה

1. הספר ההונגרי נמצא בספריה הלאומית, אונ´ חיפה ויד-ושם. 2. בהנחה שהגב´ מטילדה טג´ר חיפשה לפי כל צורות האפשריות - דוגמה זו מראה לנו שהשימוש בספר של Zubatsky מצריך עבודת נמלים, בבחינת חיפוש מחט בערימת שחת. הערה זו לא באה להרפות ידי המחפשים. אדרבא, זה חלק מן ההנאה שבחיפוש. 3. מקורות לשושלות יוחסין (=עצי משפחה) באינטרנט: * FTJP של JewishGen, בו מצאתי 600 הרשקוביצים הכלולים בעשרות עצים. * www.genealogy.com * www.rootsweb.com בכל אלה הגישה זמינה, אך לעיתים גם כאן דרושה סבלנות רבה.

חיפוש בספר של זבוצקי

שלום, דקה הספיקה לי לאתר באיזה פרסום מופיע עץ המשפחה הנדרש בספר של זבוצקי. עוד שלו-ארשע דקות כדי למצוא את הספריות ניתן לעיין הפרסום בו ישנו המידע. המושגים של מחקר גניאלוגי, 5-6 דקות זה באמת שום דבר. מי שתחיל במחקר גניאלוגי צריך לפני כן להצטייד בטונות של סבלנות. וזאת לא התכונה היחידה הדרושה לו. אני כבל זאת מציעה לארנון ללכת לאחת משלוש הספריות ולעיין בחומר על המשפחה שלו. יתכן והפתעה מצפה לו. בברכה, מ.

על חיפוש שמות ועל עצים...

ראשית, איני יודע באיזה ספר מדובר. מהו שמו המלא של הספר עליו דיברתם? דבר שני, מה ש - friend9 דיבר עליו כחיפוש של "מחט בערימה של שחת" היה לגבי העובדה ששם מסוים יכול להופיע בתצורות שונות, כמו שהנושא נדון במאמר שמופיע ברשימת המאמרים של הפורום. לגבי חיפוש עצים בכל האתרים שהזכרתם - לא מצאתי דבר שרלוונטי למשפחת הרשקוביץ שלי, שבאה מרומניה (ולא מהונגריה, לפחות מן התקופה שידוע לי עליה, יכול להיות שבמקור היא מהונגריה או מחבל ארץ שהיה פעם ברשות הונגריה) - פרט לעץ אחד ב - JewishGen. תודה, ארנון

דדיחתם

New member
רומניה-הונגריה

אני לא יודע אם אתה מודע לכך, אבל בערך בחצי מרומניה מדברים או דיברו פעם הונגרית, ובעיקר באיזורים :טרנסילבניה, קרפטרוס, באצ´קה, מרמרוש. אינני יודע איפה זה גלאץ, המקום שאתה מחפש, אך ייתכן שגם שם מדברים/דיברו הונגרית. לכן כדאי לך לפנות גם לחוקרים שמצאת שחוקרים על הרשקוביץ מהונגריה : ייתכן שחלק ממשפחתם חיה גם ברומניה, ופשוט לא כתבו זאת. אני כותב זאת משום שחלק ממשפחתי חי באיזורים שעכשיו הם רומניה, אך לא הכנסתי זאת בינתיים לJGFF.

ספר על עצי משפחה וחיפוש ב-JGEN

שלום, שם הספר הוא: Kempleln, Bela. Magyarorszago Zsido es zsido eredetu Csaladok { Hungary´s Jewish and Jewish-origin Families]. Budapest, 1937-39. 3v. אם תעשה חיפוש נכון ב-FAMILY FINDER של ה-JEWISHGEN, תגיע ל-53 אנשים שמחפשים "הרשקוביץ" ברומניה. כדי להגיע לתוצאה הזאת עליך לרשום "הרשקוביץ" במקום של שם המשפחה ולא משנה הכתייב. תשאיר את שם המקום ריק ובמקום של המדינה, תצביע על "רומניה". מתחת לשלושת החלונות הקקטנים ישנו עוד חלון קטן בוו יש לך מספר אופציות. תבחר את DM INDEX כדי להגיע לכל הכתיבים האפשריים. חיפוש שני שאני מציעה שתעשה הוא חיפוש לפי מקום. לשם כך תשאיר ריק את משבצת שם המשפחה, תדפיס את שם העיר.כפר ו"רומניה" עבור המדינה. התוצאה תהיה שתמצא את כל אלה שמשפחותיהם מאותה עיירה כמשפחתך. יתכן שבדרכי חיתון יש להם מס´ הרשקוביצים. בהצלחה! מ.

למעלה