האם מישהו שמע רשת ב ' בבוקר

אנתוני25

New member
האם מישהו שמע רשת ב ' בבוקר

שאחד התראיין בעילום שם ,על כך שקיבלו פקודה מסא"ל שחס וחלילה אם חייל צה"ל נחטף ..ולא מצליחים לעצור את הרכב שבו הוא נוסע . אז יש לירות על הרכב כולו ,כולל על החייל שבתוכו ..כדי שחס וחלילה ,לא יפול בשבי בעזה ,או בג'נין או איפה שלא יהיה..ואז עלה לשידור האלוף גיורא ואמר ,שלא יכול להיות דבר כזה .. אבל מאו מילואמניקים שלחו פקסים ואמר להם שאמרו את הפקודה ההזאת ככתבה וכלשונה. אז שאלה לי אליכם.... 1)האם עוד מישהו מלבדי שמע זאת ,כי אני רואה שהאינ' לא מפרסם את זה 2)מישהו שמע פעם את הפקודה כמו שהיא ואם כן ,אז איפה טוהר הנשק,כלפי עצמינו לפחות ...???

קונג

New member
אני מתקן ואומר......

יש היתר לירות על רכב בו נמצא חייל חטוף על מנת לעצור אותו, גם אם זה מסכן את החייל, וזאת על מנת למנוע חטיפה.

peter_pan

New member
טוהר הנשק????

ירי למינעת מחטף הינה פקודה חוקית שראשיתה בימי לבנון. לצערי, במצב הנוכחי בו ארגוני הטרור מנסים לבצע מחטף חיילים בישראל, חובה לחזור ולפעול על פיה. חייל שבוי בידי ארגוני הטרור הינו קלף מיקוח שאסור לנו לההסכים אליו ויש לסכל כל ניסיון חטיפה. פעולת הירי , גם במחיר חיי החייל, נועדה לסכל את החטיפה ולהבהיר שאין ולא יהיה מו"מ עם חוטפים. אין בין הפקודה וטוהר הנשק ולו כלום וכל השוואה או רמיזה בנושא אינה במקום!!!

aviah

New member
הפקודה קיימת... ומוצדקת

אם איחטף לתוך רצועת עזה, קרוב לוודאי שאירצח תוך שלוש-ארבע שעות. עדיף לי למות מידי חברי. עדיף לאישתי לשמוע שנפלתי בקרב מאשר שנחטפתי לתוך רצועת עזה ושלאף אחד אין מושג מה עלה בגורלי...

מקור ראשון

קצב האירועים המטורף ודאי משכיח מרבים את מה שזכרנו אתמול אני וחבריי לצוות (מיל.) קיבלנו בזמן אמת פקודה (אותה ביצענו מיד) לרסס את הרכב הנמלט בו נחטפו שלושת החיילים אביטן , סואד והשלישי( לדעתי פגענו חלקית. וכך אגב המסק"ר שהוזנק שנכשל כמובן... הפקודה מעוררת תהיות אם כי בסופו של דבר בראיית מקרו לדעתי מוצדקת.

למעלה