האם מישהי חוותה מה שעובר עלי??

צופה121

New member
האם מישהי חוותה מה שעובר עלי??

התחלתי עם הטיפול ההורמונלי לפני שנתיים. בחודשים הראשונים לא היה שינוי בחשק המיני. לאחר מכן ירד החשק המיני דרסטית כמעט עד לאפס - כולל עוררות מינית אפסית (לא התגריתי כמעט אף פעם לא ממראה חיצוני ולא ממעשים וכו') וכך זה היה במשך למעלה מחצי שנה. לאחר מכן התחיל לחזור באיטיות במשך כחצי שנה נוספת עד שחזר החשק למלוא עוצמתו - כולל חרמנות גברית עוצמתית.
זה הורג אותי, ולכן מעניין אותי לשאול:
1. קודם כל, יש מישהי שגם כן חוותה ירידה בחשק ואחר כך עליה בחזרה?
2. מנסיונכן, האם אמור להיות עם אפס טסטוסטרון חרמנות רגילה, או הפוך- אפס חשק, או שאמור להיות ממוצע ואצלי זה "נס משמיים"?

אשמח לתגובות...

RuthPeleg

New member
חוויתי עליות וירידות, אך בהתאמה לעליה וירידה בטסטוסטרון

לי החשק המיני ירד ממצב שכל יום התחשק לי למצב שלא מתחשק בכלל ואני צריכה להחליט להתגרות מינית ולעבוד על זה כדי שזה יקרה. זה קרה תוך שבועיים אם לא פחות. אני לוקחת אנדרוקור. הטסטוסטרון שלי היה מתחת לתחום המדיד בכל הבדיקות. זה נשאר ככה לאורך זמן, אך ניסינו לשחק עם המינון בנסיון למצוא מקום באמצע שבו זה לא הורג לי את החשק המיני. בסוף הגענו למצב שבו מאפס חזרתי למלוא החרמנות הקודמת, אך זה השתקף גם בבדיקות הדם שהטסטוסטרון שלי חזר לתחום הזכרי. מכך הגענו למסקנה שאין מקום באמצע עבורי עם המינונים ושאני צריכה לבחור בין חשק מיני לבין מעבר. בחרתי במעבר. מאז לא חזר לי החשק המיני, אם כי בבדיקה האחרונה הטסטוסטרון נכנס בקושי לתחום המדיד, ואני קצת יותר מרגיש חשק מיני משהרגשתי עד עכשיו אבל במידה מאוד קטנה. אז היו לי עליות וירידות, אבל במקרה שלי הן תמיד השתקפו בבדיקות הדם שהטסטוסטרון עלה או ירד בהתאם לכמות החשק המיני שעלה או ירד.

יש הרבה גורמים חוץ מטסטוסטרון שמשפיעים על חשק מיני, ואני לא בטוחה אך כמדומני יתכן שבמצבים מסוימים הגוף יכול להפוך אסטרוגן לטסטוסטרון ולהיפך, וזה למה לפעמים הגברת מינונים לא מובילה להגברת השפעה. אני יודעת בעקרון ממה שאמרו לי שיש נשים טרנסיות שחוות יותר חשק מיני דווקא לאחר מעבר, בשל בטחון עצמי יותר גבוה בגוף שלהן שקודם לא היה והוריד להן את החשק המיני, או לחלופין אפקט פלסיבו מהטיפול שעצם נטילת ההורמונים מובילה לתפיסה של עצמך יותר כאישה וכך אולי יותר בנוח עם עצמך וכך יכולה לחוש יותר חשק מיני, או לחלופין יש כאלה שמדווחות שהורמונים משרים עליהן תחושת שלווה, שזה גם יכול להוביל להרגשת בטחון שיכול להוביל לחשק מיני מוגבר. כלומר, זה לא רק הורמונים. פסיכולוגיה משחקת פה תפקיד חשוב. וגם כשזה קשור להורמונים, אז הורמונים יכולים להשתולל ולעשות דברים לא צפויים לפעמים.

אז להערכתי יש ויש כל מיני מקרים ואין דבר אחד סטנדרטי שנשים טרנסיות עוברות לגבי חשק מיני. אולי הרוב חוות ירידה בחשק המיני, אבל זה כנראה לא מייצג את כל המקרים ולהיות טרנסית בכל מקרה זה דבר חריג, אז אין פה ממש נורמה לשפוט לפיה. מה שקורה אצלך זה מה שקורה אצלך, ולא צריך "נס משמיים" כדי להסביר את זה. הגוף האנושי ותגובותיו לתרופות יחד עם שלל גורמים אחרים כגון תזונה, פעילות גופנית ומצב נפשי כתוצאה מהמצבים אליהם אנחנו נקלעות הם מורכבים.

RuthPeleg

New member
מרגישה*

יש מקום שהתפלקה לי האות ה'. המקש הזה לא עובד כל כך טוב אצלי והפורום לא נתן לי לערוך את ההודעה. אז מתקנת את עצמי שהתכוונתי לרשום מרגישה ולא מרגיש.

צופה121

New member
אצלי זה כנראה נס:-

כי אני בכלל עדיין בארון, כך שאין כאן משהו פסיכולוגי.. וחוץ מזה נהיה לי חרמנות בדיוק כמו לפני הטיפול נהפכתי ממש לנימפומנית בדיוק כמו גבר מצוי - וזה אחרי שנה שלא היה לי שום חשק גם כשניסיתי

RuthPeleg

New member
אין ניסים

לא צריך ניסים כדי לראות שגוף האדם מורכב ותוצאות עשויות להשתנות מאדם לאדם. את בטוחה שהטסטוסטרון שלך ברמה נקבית ולמרות זאת יש לך חשק מיני? כמו כן, אם את לא אוהבת את החשק המיני כי את חושבת שזה עושה אותך גברית, אז את יודעת שיש גם נשים עם חשק מיני חזק. זה לא אומר עלייך שאת גברית. אני במקרה יצא לי להיכנס לזוגיות עם מישהי א-מינית אז זה הסתדר לי, אבל בכל זאת לפעמים מתחשק לי שיהיה לי קצת חשק מיני כי סקס יכול להיות די כיף עבורי לפעמים. במיוחד כשיהיה לי גוף יותר קרוב לאיך שאני רואה את עצמי, אני דווקא אשמח אישית שתהיה לי יכולת להתגרות מינית ולהנות מהגוף שלי. וזה בסדר גמור אם את דווקא מעדיפה שאין לך חשק מיני בתור בחירה אישית שלך כאדם בלי קשר לזהות מגדרית. אני רק אומרת שזה לא עושה ממך גבר.

צופה121

New member
כן

הרמה של הT אפסית (לא מדידה) ולמרות זאת יש לי חשק בדיוק כמו לפני ההליך:(
זה אכן נותן לי להרגיש גברית, כי רק לגברים יש כזה סוג חשק מיני (לנשים בעלות חשק מיני מוגבר זה סוג חשק שונה, לא כמו של גברים)
זה הורג אותי לגמרי, כי אחד הדברים שקיוויתי שיקרו יחד עם הטיפול ההורמונלי זה הורדת החשק דרסטית אם לא לגמרי.... חשך עלי עולמי...

ושוב, אני שואלת ומקווה שיענו לי עוד חברות פורום: האם יש עוד מישהי שרמת החשק שלה חזרה להיות כמו בתחילה או שאצלי זה "נס" חריג??

יש כמה גורמים

לקיחת חוסמי טוסטסטרון הם אף פעם לא 100%, יש עליות ויש ירידות, יש ימים שהספיגה טובה יותר ויש ימים שפחות, זה מאוד משתנה לפי מה את אוכלת, ומתי את לוקחת את הכדור. על כל פנים חשוב לעשות בדיקות דם ולראות שאכן יש ספיגה תקינה של הכדור או הזריקות.
אם התעוררות מינית (זקפה) מפריעה לך, את יכולה לעבור ניתוח תחתון שיפתור אותך מהצורך בלקיחת מדכאי טוסטסטרון, וכמובן שלא יהיה לך מה שיתעורר.
וזה מבלי להכנס להיבט הפסיכולוגי שבעניין, רות כתבה על זה בהרחבה, אז לא אכנס לזה.

למעלה