האם מישהי ראתה את הסרט "משפוחה"

האם מישהי ראתה את הסרט "משפוחה"

ששודר בשבת בראשון ובשני בערוץ 8? כבר כמה ימים (ראיתי פעמים כדי לדעת המ אני חושבת על זה) זה אצלי בראש. הסיפור היה על בחורה לא ממש צעירה שמחליטה לעשות ילד עם הומוסקסואל שיש לו בנזוג כבר 11 שנה (הם גם התחתנו בצרפת) הסרט היה מאוד מרגש, אבל גם גרם לי לחשוב עד כמה אנחנו באמת חברה פתוחה שמקבלת דברים כאלה? האשה עצמה מאוד אהבה את אב הילד אבל עם בנזוגו היא לא הסתדרה לחלוטין ולכן גם לאיזה תקופה היא לא הסכימה שהם יתראו וצחקה על החדר שעשו לבן בדירתם. באופן תאורטי לחלוטין - אם עוד לא הייתן נשואות והייתן רוצות ילד האם הייתן יכולות לעשות ילד עם חבר טוב שהוא הומו? עד הסרט היה ברור לי שהתשובה שלי היא בוודאי, למה לא? אחרי הסרט אני כבר ממש לא בטוחה בדעתי. מה אתן אומרות?

לא נחרץ לעשיית ילד בשלישיה!

חברה שלי התנדבה בעמותה הזו פעם והסברתי לה למה זה נראה לי מסובך ולא הגיוני להשתדך לזוג בכדי לעשות תינוק. הסרט הוכיח לי שצדקתי. בזמנו היא אמרה שלסביות כמעט לא פונות לעמותה הזו דבר שנראה לה מוזר ולי זה היה ברור. אם את לסבית שחיה בזוג יותר פשוט והגיוני לקבל תרומת זרע מאשר לערב בן אדם שלישי או אפילו זוג גברים בכדי להביא ילד לעולם - כמה הורים ילד צריך? את יכולה לתאר לך מצב שאת יולדת תינוק ומראש את יודעת שהוא יבלה חצי שבוע בבית אחר? ולא רק עם אביו הביולוגי אז גם עם עוד גבר שרוצה זכויות אליו, מקנא, מסכסך. מילא כשיש גירושים אז אין ברירה (וגם אז ברור לבניזוג החדשים שהם לא ההורים) אבל מראש להיכנס למצב כל כך מורכב ולא טבעי? בשביל מה צריך את זה? הייתי הולכת על מצב שהגבר נמצא בלי בן זוג וההסדר הוא אך ורק מולו וזה גם רק במצב שהייתי מרגישה שאני לא יכולה לפרנס ולהעניק לילד את מה שהוא צריך כחד הורית. במקרה כזה ברור לכולם מי ההורים של הילד גם כשלאחד ממכם יש בן זוג בהמשך. כשאני ראיתי את החדר שהם עשו לילד בדירתם בסרט נקרע לי הלב. חשבתי על עצמי - איך אפשר למסור תינוק שרק נולד, לזוג שאת אפילו לא מחבבת את אחד מהם ללילות של שינה אצלם? כמו שהיא הגדירה בסרט אני שולחת תינוק בן ארבע חודשים לבית שעויין אותי....

האמת היא שראיתי את הסרט

חשבתי שהיא הנביאית והקצת "מסובבת" הרי הלכת ללדת ילד עם גבר שידעת שהוא נשוי וידעת שיש לו חבר והכוונה שלהם היא לגדל אותו ביחד. נראה לי יותר שהיא הייתה העוינת מאשר קאי. נראה לי שבשלב כלשהוא היא התאהבה בו ואיכשהו פינטזה לעצמה שהם יגורו ביחד ושזה לא הלך אז הכעס יצא על קאי. שאני ראיתי את החדר שהם אירגנו לו חשבתי לעצמי - איזה מסכנים כמה הם משקעים וכמה הם רוצים והיא שמה להם רגליים. כל אחד ונקודת המבט שלו.

yaelia

New member
ממש לא.

לא היה אכפת לי שהאבא של הילד שלי יהיה הומו, אבל הסרט היה מאוד בעייתי. אני חושבת שהדפנה הזאת לא הצליחה להפנים את הזוגיות של האבא של הילד שלה. היא חשבה שהם יהיו משפחה והבעל של האבא, יהיה מין משהו אמורפי ולא מפריע שכזה ברקע. היא לא הצליחה להבין את המחויבות של האבא לבן זוגו, ואת המחויבות של הבן זוג לילד שלה. יכול להיות שהם היו פותרים את זה יחסית בהצלחה אם הם היו הולכים לטיפול משולש (משפחתי) ועובדים חזק מאוד על עצמם מכל הכיוונים. ממש אפשר היה לראות את הכעס והתסכול של הבן זוג בכל פעם שהיתה אינטימיות בין האמא והאבא. גם הוא לא ממש הבין שהורות היא מצב מאוד טעון ומעצם היותו מקרב בין הביולוגים לנצח - גם אם לא חיים ביחד וגם אם לא אוהבים אחד את השני רומנטית. ברור לי שהייתי מעדיפה בנק הזרע, או אילו היתה לי 'תאונה' לעולם לא הייתי מפילה. אבל להיכנס מראש לסיטואציה כל כך הזויה - ממש לא.

למעלה