האם מישהי שמעה על וירוס פרבו B19?

תמרלה

New member
האם מישהי שמעה על וירוס פרבו B19?

שלום לכולם קבלתי השבוע תוצאות של בדיקות ומסתבר שהיה ( יש? ) לי וירוס ברחם שנקרא: פרבו B19 ! חיובי Img ו-IgG חיובי חזק. אז אני סוף סוף יודעת מדוע ולמה היו בצקות לעובר , אבל עדיין לא קבלתי תשובה חד-משמעית לגבי המשמעות לעתיד, וכמה זמן לחכות עד ההריון הבא ( סוף סוף הגיע המחזור המיוחל -ולא היה גם צורך בכדורים !!) אז עד שאפגש עם מומחה למחלות זהומיות או מומחה זה או אחר , האם למישהי יש מושג כלשהו על הפרבו הזה ? תמר

תמי ס

New member
מקפיצה (מי מכיר? מי יודע?)

היי

אין לי תשובה בשבילך אבל אני ממליצה לך להכנס לאתר של סטארמד ולשאול שם את אחד המומחים. בהצלחה - יעל

תמרלה

New member
אני יודעת כבר מה זה!../images/Emo62.gif

אחרי חקירות מרובות התברר לי שזהו וירוס ויראלי שנדבקים מילדים בדר"כ וזה פוגע בנשים בהריון וקטלני לעובר ! אין לזה תרופה וכשהילד חולה זה נראה כמו פריחה או סימנים אדומים כמו מכה , לפעמים יש גם חום, אז כרגע אני מחכה לבדיקה נוספת לבדוק שכבר אני מחוסנת לגמרי ( "היתרון" שאם היה לך פעם אחת את מחוסנת לעתיד !) ושהמחלה עברה ואז אפשר להכנס להריון בלי בעיה. אז כל מה שנותר לי לעשות זה לחכות בסבלנות! ואו כמה שזה קשה ! תמר

ריקי29

New member
מחזיקה לך אצבעות ../images/Emo50.gif

כמה זמן לוקח לתשובות להגיע? את יודעת אם יש חיסון לזה (כמו לאדמת)?

תמרלה

New member
מחכה בסבלנות

לוקח לפחות שבועיים או שלוש עד שיש תוצאות לפרבו- זה נשלח למעבדב מיוחדת בתל-השומר, אולי יגיעו יותר מהר כי הרופאה כתבה דחוף! עד כמה שהבנתי אין חיסון לפרבו אלא רק אחרי שהיה לך פעם אחת את מחוסנת, ואי אפשר לדעת אם כן היה לך אלא אם כן את עושה בדיקה , כי לא תמיד שמים לב לסימנים ,ומכיון שזה פוגע בעובר ולא בך אז קשה לזהות, אולי רצוי במסגרת כל הבדיקות שעושים לפני הריון שיכניסו גם בדיקת פרבו, אבל אז מי שלא מחוסנת תהייה בקבוצת סיכון ולא קל למנוע את ההדבקות - כי זה מועבר מילדים - ואם יש לה ילדים או עובדת עם ילדים מה היא תעשה ?? כנראה יש דברים שעדין הרפואה לא מצאה להם פתרון! תמשיכי להחזיק אצבעות תודה תמר

למעלה