האם מישהי שמעה על סיסי שליה מהבטן

shirshusha

New member
האם מישהי שמעה על סיסי שליה מהבטן

הי לכולם רציתי לשאול שאלה. שמעתי על חברה שעושה סיסי שליה מהבטן במקום מי שפיר אני יודעת שסיסי לוקחים דרך הנרתיק ושזו בדיקה עם 1-3% סיכוון להפלה? האם יש הבדל בין סיסי שליה מהבטן לבין הנרתיק?

לא שמעתי מעולם על סיסי שיליה מהבטן

רק נרתיקי, וזו בדיקה מאד מסוכנת, בעיקר כי לא כל כך יודעים איך לעשות אותה. נדדתי פעם בטעות לפורום אובדן הריון והיו שם המוני סיפורים משמרי שיער על הפלות בגלל סיסי שיליה.

Luly4

New member
לי עשו סיסי שיליה מהבטן

אבל באנגליה,הבדיקה דומה למי שפיר רק נעשית מוקדם יותר אני עשיתי בשבוע 12 והבנתי שהמחט בה השתמשו בסיסי שיליה עבה יותר ולכן לפני זה נתנו לי כמה זריקות קטנות לאילחשוש המקום. לא נורא בכלל,בדף הסבר שקיבלתי נאמר שיש סיכוי להפלה של 1% אבל הבנתי שבארץ הבדיקה של סיסי שיליה לא כ"כ מקובלת יכול להיות כי המדקריפ מעדיפים מי שפיר בקיצור כנראה שהיא פחות פופולרית לדעתי היא עדיפה רק כי במקרה שחס וחלילה מחליטים על הפסקת הריון אז זה בשבוע מוקדם יותר. בכל מקרה שיהיה בהצלחה

מעין11

New member
סיסי שליה

אני עשיתי סיסי שליה וזה מהנרתיק, אני מתארת לי שעושים בטני זה במקרים שהגישה לשליה בעייתית. בכל מקרה הבדיקה לא מסוכנת ואם סטטיסטיקה של מי שפיר זה ב- 99.5% תקין, אז בסיסי שליה זה 99% - הבדל של 0.5% ומאוד משמעותי לגבי התוצאות שמגיעות אחרי שבוע וזה שלב מוקדם. דרך אגב ההפלות המרובות לאו דווקא מיוחסות לפעולת הסיסי שליה, בגלל שהבדיקה מתבצעת בשליש הראשון של ההריון שגם ככה אחוז ההפלות גבוה יותר יש הריונות שלא היו מתפתחים גם ללא הפעולה- זה מה שביעוץ הגנטי הסבירו לי.

cookie1

New member
יש מדינות בהן כבר עושים סיסי שליה

מהבטן ולא מהנרתיק. אני חושבת שבארץ גם יש רופאים המבצעים זאת בדרך זו אך לא כולם. סיסי השליה הנלקחים זהים בין אם הם נלקחים מהנרתיק או דרך הבטן. איני יודעת האם לקיחתם דרך הבטן מורידה את הסיכון , בכל מקרה זו בדיקה מסוכנת יותר ממי השפיר שכן היא מתבצעת בשלב מוקדם הרבה יותר של ההריון.

danabanana12

New member
בספר של בר ורוזין

יש הסבר על סיסי שליה ודיקור מי שפיר. הספר נקרא 'המדריך הישראלי להריון ולידה'.

לינְט

New member
אפשר מהבטן ואפשר מהנרתיק

אני עברתי דיקור בטני. הסיכון בשתי הדרכים הוא זהה. ההבדל במקום הדיקור נובע ממיקום השליה. מקום הדיקור (בטן או נרתיק) נקבע ע"י הרופא רק כשמגיעים לעבור את הבדיקה. יש על זה המון חומר באינטרנט תחת השם CVS (ראשי התיבות באנגלית).

ניליא

New member
סיסי שליה מהבטן

שלום לך. אני עשיתי סיסי שליה מהבטן לפני5 שבועות זה לא כואב רק לא כל כך נעים. לגבי סיכון, הוא זהה למי שפיר בתנאי שאת עושה אצל מומחה. לי אמר הרופא עכשיו יכאב קצת וכמעט לא הרגשתי. כמון כן לאחר מכן הרגשתי יותר טוב מאשר מי שפיר בהריון קודם. אז בהצלחה.

מרמריסה

New member
סיפור../images/Emo4.gif

אני מכירה אישה שיש לה 3 בנות ולאחרונה נכנסה להריון. היא החליטה שבשום פנים ואופן היא לא רוצה עוד בת. אז היא חיכתה עד שבוע 15 כדי לדעת אם זה בן או בת, כדי לבצע הפסקת הריון. עשתה US. בת. עשתה הפסקת הריון
. אם היא הייתה עושה סיסי שלייה בשלב מוקדם, לפחות התהליך היה מתבצע בשלב מוקדם הרבה יותר, ולא בשבוע 15+, כשהעוברית מושלמת. לדעתי כל הסיפור הזה נורא ואיום-אבל כל אחד ושיקוליו.

פלגיה

New member
תגידי - מאיפה הסיפור הזה?

נשמע לי נורא ואיום. אני יודעת שעושים כך בסין ובעוד ארצות במזרח אסיה, אבל זה נורא ואיום. אני גם יודעת שבארץ יש מרפאות שלא אומרות את מין העובר באולטרא סאונד בדיוק מהסיבה הזו. מין העובר לא נראה לי סיבה מוצדקת להפסקת הריון, בטח לא בשלב כזה.

מרמריסה

New member
לצערי, סיפור אמיתי מ-א-ו-ד

בעלה של האישה מאוד פרימיטיבי (וגם היא) ובשום אופן אינם מעוניינים בבת נוספת. גם אני הזדעזעתי ותמהתי איזה רופאים מוכנים לשתף פעולה בדבר כזה, במיוחד לאור העובדה שהיא לא הסתירה את כוונותיה כלל וכלל. מסתבר, שתמורת התשלום ה"ראוי", אין בעיה לבצע את זה. היא פנתה למספר רופאים (היא חיפשה יותר בזול) ואף אחד לא הביע התנגדות!

ענתש

New member
ואני חייבת להגיד שזה באמת נורא

אבל ככה זה מדע - אין טוב בלי רע. ואני מעדיפה שיהיו בדיקות כאלו, כמה שיותר מוקדם בהריון מאשר שלא יהיו או שיהיו אליהם סנקציות. ואני מעדיפה שיניחו לנשים להפיל אם הן לא רוצות את ההריון, ולא משנה למה, כי זכות האישה על גופה חזקה יותר מכל דבר אחר. ואי אפשר לשים את הגבול פה - להפיל כי מין העובר לא מוצא חן בעינייך זה נורא, אבל איך עוצרים ? יש מי שיחשוב שזה גם לא מוסרי אם זה לא מתכונן, או אם אין לך כסף, או כי את לא נשואה, או כי נאנסת (חס וחלילה), או כי יש מום לעובר... ואם המחיר שצריך לשלם הוא כמה נשים טיפשות, אכזריות ואיומות שעושות מעשים כאלו - שיהיה כך. לכל דבר יש מחיר.

happy

New member
אני בהריון הנוכחי מאוד רציתי

לעשות סיסי שילייה. שאלתי את הרופא מה הסטט' להפלה בעקבות הבדיקה. הוא אמר לי שהסס' היא גבוה באיזור 2-3% בגלל שהרבה זוגות עושים את הבדיקה בשביל לדעת את מין העובר. במידה והמין שמתגלה לא מתאים להם הם פשוט עושים הפסקת הריון והרופא רושם שהפסקת ההריון היא בעקבות הסיסי שילייה. לצערי הסיפור שלך הוא לא כל כך נדיר במדינת ישראל.

ענתש

New member
ואני ראיתי שבאנגליה עושים מי שפיר

בשבוע 12. הבנתי שזה משתנה בין מדינות שונות, בארץ עושים בין שבועות 16-18 אבל אפשר לעשות גם הרבה יותר מוקדם או מאוחר. לא יודעת לגבי כמה זה משנה את הסיכון לעובר ולאם.

cookie1

New member
ענת, את בטוחה שזה לא סיסי שליה ?

כי באנגליה מבצעים את הבדיקה בדיוק כמו מי שפיר, דרך הבטן (חברה שלי עשתה שם)

ענתש

New member
לא יודעת. ראיתי תוכנית בערוץ 8

על אישה עם תינוק עם בעיה גנטית ולקחו לה בדיקה עם מחט מהבטן ואחר כך דיברו על תהליך ניסויי (היא השתתפה בניסוי) להזרקת חומר שהוא כמו "פלסטר" ביולוגי על שק מי השפיר שיסתום מיידית את החור. לכן הנחתי שזה מי שפיר - אחרת למה חוררו את השק ?

Luly4

New member
ענת נראה לי שזה סיסי שיליה,זו בדיקה

מאוד מקובלת כאן באנגליה. ודרך אגב בקשר לסיפורי הזועה שהין למעלה לגבי הפלות בגלל מין העובר,יש פה בית חולים שהמדיניות שלו היא לא לגלות את מין העובר בגלל שיש איזה אולוסיה מסוימת (אני לא בטוחה בודאות מי) שנורא חשוב שהילד הראשון יהיה בן ולכן לא מגלים בכלל את מין העובר לאף אחת.

פלגיה

New member
זה כתוב גם בספר של בר ורוזין

לפי הניסוח שם "נעשה ניסוי בכמה ארצות לעשות בדיקת מי שפיר בשבועות המוקדמים" אבל לפי זה אני מבינה שזה רק ניסוי

גשמלית

New member
מנצלש"ת לשאלה על סיסי שליה

מישהי עשתה בתל השומר? ואם כן, אצל מי? יש שם בסך הכל 4 רופאים שעושים את הבדיקה (לעומת כ 10 מדקרי מי שפיר): ברקאי, ליפיץ, פלדמן וחן. ברקאי וליפיץ הם מן הסתם המומחים, הבנתי שפלדמן הוא מדקר מי שפיר מצויין אבל על חן לא שמעתי. כמובן שכשאני עושה שם, אין לי שום אפשרות לבחור את מבצע הבדיקה ולכן רציתי לשמוע עליהם..אמרו לי בטלפון שאת הבדיקה מבצעים שניים מהארבעה כאשר אחד מהם בכיר- האם זה נכון? תודה

למעלה