גברת, אנחנו בפורום מתנדבים
ואם לא שמת לב, הכינוי שלי אדום, שזה מעיד על ידע כלשהו בנושא הפורום או לפחות על ניסיון בו. אז תאמיני לי - אני ועוד איך יודע מה עובר על נער או נערה שלא יכולים להתגייס לצה"ל. גם מניסיון אישי, וגם משהות ארוכה בפורום (בערך 4-5 שנים) ועזרה במשך דיי הרבה שנים לאנשים שהיו כאן (למרות שאני מודה שבשנה האחרונה השהות שלי כבר הצטמצמה מאוד, בשל חוסר בזמן). עכשיו - תבדילי בין שני דברים *מאוד* חשובים. הראשון הוא ההכרה בקושי ובחשיבות של המתנדבים. כאן - אני בעדך. לחלוטין. אני חושב שצריך להקל על מתנדבים בצורה יותר משמעותית ולסייע להם יותר בקשיים שיש להם לעומת חיילים רגילים. (לגבי מענק מיוחד להם - אני לא רואה חשיבות בכך. אני בעד מענק שיוענק לכל חייל אם הוא משקיע מעצמו, ללא חשיבות לאם התנדב או לא). הדבר השני - זה הרעיון של המענק של עבודה מועדפת. המטרה של המענק הזה היא לעודד אנשים לעבוד בעבודות כפיים שהן חשובות - אבל שמעט אנשים רוצים באמת לעבוד בהן. למשל - עבודה בחקלאות, עבודה בתחנות דלק, וכד'. אלה עבודות כפיים שחשוב שיעבדו בהן - אבל מעט מאוד אנשים רוצים. אז כדי למנוע מצב שיהיו בהן רק עובדים זרים וכד' - מנסים לעודד ישראלים שהם חיילים משוחררים לעבוד בהן בעזרת המענק הזה. שימי לב - זה *אינו* בונוס סתם לחיילים כי הם חיילים. זה מענק שמגיע למי שעובד בעבודה - שלא הרבה רוצים לעבוד בה. זה מענק שמטרתו היא חד משמעית - עידוד אנשים לעבוד בעבודות כפיים כאלה. במילים אחרות - אין שום קשר בין הכרה בחשיבות המתנדבים, לבין מענק עבודה מועדפת. באותה מידה יכלת לשאול מדוע החיילים המתנדבים לא מקבלים קצבאות ילדים. אין קשר בין השניים.