האם מי שסיים התנדבות בצה"ל חייב לעשות עבודה מ

ilanaf50

New member
האם מי שסיים התנדבות בצה"ל חייב לעשות עבודה מ

מועדפת בכדי לקבל את המענק?או בגלל שהוא התנדב הוא מקבל ללא עבודה מועדפ וכמה מקבלים היום?תודה

hillator

New member
יש שני מענקים

1. מענק שחרור- תלוי בכמה זמן שירתת ואיפה. 2. מענק עבודה מועדפת. את הראשון כול מי ששירת מקבל את השני רק מי שעבד

ilanaf50

New member
השאלה שלי היא: אם מי שמתנדב שירות מלא חייב לע

לעבוד בעבודה מעודפת כדי לקבל את המענק השני?או שמגיע למי שהתנדב שירות מלא את המענק ללא עבודה מעודפת.

אייני

New member
למה שבכלל יגיע לו מענק עבודה מועדפת?

הוא התגייס - מגיע לו מענקים שקשורים לגיוס ולשחרור. הוא לא עבד בעבודה מועדפת - לא מגיע לו שום דבר שקשור אליה. היגיון דיי פשוט לדעתי.

ilanaf50

New member
אולי כי הם מתנדבים ונלחמים בכדי להתנדב לצה"ל,

רק על זה מגיע להם מענק כי אתה לא יודע מה עובר נער או נערה שלא יכולים להתגייס לצה"ל בגלל מחלה כול שהיא ואם כול הקשיים וכול הבעיות הבריאותיות הם נלחמים להתנדב בצה"ל ועושים את זה על הצד הכי טוב מניסיון אצלי ,ביתי כול כך נתנה מעצמה לצה"ל בתפקיד קרבי שאפילו היא מוכנה לחתום קבע ואני מכירה עוד הרבה מתנדבים שנותנים מכול הלב יותר מחייל רגיל.

אייני

New member
גברת, אנחנו בפורום מתנדבים

ואם לא שמת לב, הכינוי שלי אדום, שזה מעיד על ידע כלשהו בנושא הפורום או לפחות על ניסיון בו. אז תאמיני לי - אני ועוד איך יודע מה עובר על נער או נערה שלא יכולים להתגייס לצה"ל. גם מניסיון אישי, וגם משהות ארוכה בפורום (בערך 4-5 שנים) ועזרה במשך דיי הרבה שנים לאנשים שהיו כאן (למרות שאני מודה שבשנה האחרונה השהות שלי כבר הצטמצמה מאוד, בשל חוסר בזמן). עכשיו - תבדילי בין שני דברים *מאוד* חשובים. הראשון הוא ההכרה בקושי ובחשיבות של המתנדבים. כאן - אני בעדך. לחלוטין. אני חושב שצריך להקל על מתנדבים בצורה יותר משמעותית ולסייע להם יותר בקשיים שיש להם לעומת חיילים רגילים. (לגבי מענק מיוחד להם - אני לא רואה חשיבות בכך. אני בעד מענק שיוענק לכל חייל אם הוא משקיע מעצמו, ללא חשיבות לאם התנדב או לא). הדבר השני - זה הרעיון של המענק של עבודה מועדפת. המטרה של המענק הזה היא לעודד אנשים לעבוד בעבודות כפיים שהן חשובות - אבל שמעט אנשים רוצים באמת לעבוד בהן. למשל - עבודה בחקלאות, עבודה בתחנות דלק, וכד'. אלה עבודות כפיים שחשוב שיעבדו בהן - אבל מעט מאוד אנשים רוצים. אז כדי למנוע מצב שיהיו בהן רק עובדים זרים וכד' - מנסים לעודד ישראלים שהם חיילים משוחררים לעבוד בהן בעזרת המענק הזה. שימי לב - זה *אינו* בונוס סתם לחיילים כי הם חיילים. זה מענק שמגיע למי שעובד בעבודה - שלא הרבה רוצים לעבוד בה. זה מענק שמטרתו היא חד משמעית - עידוד אנשים לעבוד בעבודות כפיים כאלה. במילים אחרות - אין שום קשר בין הכרה בחשיבות המתנדבים, לבין מענק עבודה מועדפת. באותה מידה יכלת לשאול מדוע החיילים המתנדבים לא מקבלים קצבאות ילדים. אין קשר בין השניים.

hillator

New member
נאלצת להסכים

פיקדון- ניתן על סמך שירות זמן בצבא עבודה מועדפת- על סמך עבודה. אם מתנדב ילך ויעבוד בעבודה שהוגדרה כמועדפת הוא יקבל. יש לי הרבה חברות שאחרי הצבא לא היה להן בראש ללכת לעבוד בתחנת דלק, אז למה הם לא יכולות גם לקבל סתם ככה?

למעלה