שלום לחברי הפורום, שמעתי על תרופה גרמנית שמאוד עוזרת לתופעות הלוואי של כימותרפיה. אני לא יודעת עליה כלום. לא את השם ולא אם מופיעה בסל של הקופות. אחי התחיל את הטיפול לפני 3 ימים, כך שאנחנו המשפחה לא כ"כ מתמצאים. האם מישהו מהקוראים יודע ? תודה רבה - רוית
קודם כל, רפואה שלמה לאחיך!!! שנית, לא מדובר בזופרן או בקיטריל?? אלה התרופות שאני מכירה... אני מצרפת לך קישור לאתר שבו אינפורמציה על תרופות, תנסו למצוא את זה שם, אולי תצליחו. אילת.
חשוב שתדעו שבבית החולים מקבלים תרופות נגד בחילות כמו זופרן וקיטריל וגם פרמין שכולן נגד הבחילות. יש עוד תופעות לוואי שניתן לטפל בהן. אם תגידי לנו איזה עוד תופעות יש לו, כל אחד יוכל לתרום פה מנסיונו מזמן הטיפולים. נכון שיש תופעות שמופיעות אצל רוב האנשים אבל אצל כל אחד זה אחרת וכל אחד מוצא את הדרכים שלו להתמודד עם התופעות ולומדים תוך כדי ההתמודדות. תרגישו טוב גלי
בפעם הראשונה שחליתי קיבלתי כמויות פארמין שלא השפיעו בכלל - אז הקאתי בכיף! ולאחר מיכן התחלתי לפתח רגישות לתרופה.. עם תופעות לוואי חמורות. בפעם השניה שחליתי ההמטולוג שלי גילה לי את הזופרן - ואז קיבלתי את הכימו וגם את ההשתלה בכיף כף, כמעט ללא הקאות ובחילות. אבל אל תדאגו לא שעמם לי.. עדיין הייתי חלשה כמו סמרטוט, נראית כמו סמרטוט וגם היו לי כל שאר הדברים הנחמדים שמתלווים מסביב מכימו...
פעם יום לאחר שחזרתי מטיפול של שבוע.. הרגשתי כל כך כמו סמרטוט ספונג'ה שיובש יומיים בצל - בעלי שם לב שאני קצת אפטית. לקח אותי להמטולוג, והוא נתן לי שקית קטנה של איזה חומר - הפלא ופלא.. וקמתי אנרגטית ובכוחות מחודשים לאחר חצי שעה.. זאת תרופת פלא?
אח שלי כבר מקבל את הזופרן. אני קיויתי שיש אולי עוד תרופה שלא מקבלים אותה בביה"ח ותוכל לעזור לו. בינתיים הוא רק התחיל את הטיפול אבל יש לו עוד הרבה זמן. תודה לכולכם-אני אמשיך לחפש. רוית