האם מלח אפסום יכול לגרום לבעית מיקוד?

אמא יעל

New member
האם מלח אפסום יכול לגרום לבעית מיקוד?

בזמן החמסינים חזרה הזעה בלילה. ניסיתי למרוח מלח אפסום וההזעה התמתנה אבל הופיע חוסר מיקוד בכתה. אולי נגרם מהחמסינים ומשינה פחות טובה. הפסקתי את המלח והמיקוד חזר. האם מניסיונכם יש אפשרות שהמלח גרם לירידה במיקוד?

אמא יעל

New member
שאלה הולמת

תודה על התגובה. במשחה יש ג'ל אלוורה יחסית נקי (תוצרת עין יהב) שאני מורחת כשהעור יבש או מגורה ועד היום ללא הערות מהצוות החינוכי. אולי ביחד זה עושה ראקציה לא טובה. המרכיבים שלו: ALOE BARBADENESIS MILER GEL, FURIFED WATER, TRIETHANOLAMINE, CARBOMER, PROPYLENE GLYCOL, IMIDAZOLIDINYL UREA, ALLANTOIN, E.D.T.A הג'ל מאד איכותי, אורגני וטרי, ללא צבע וללא בישום. אבל יכול מאד להיות שהעייפות נגרמה מחילופי מזג האויר וסערות האבק שהיו באותו זמן. גם אני מגיבה לזה מאד חזק (קושי לישון). אני צריכה לבדוק את המלח שוב במזג אויר יציב.

מאד יתכן שהמלח עשה ריאקציה עם אחד החומרים שלו

היי יעל, triethanolamine הוא חומר שאולי נקשר למלח ונכנס לגוף איתו. זהו חומר שעלול לעשות גירוי ואולי הוא משפיע עליו יותר, אם הוא נקשר למלח. EDTA עושה קילאציה ומוציא מתכות ואולי,אם מרחת יותר, היתה לו השפעה של החומר. גם IMIDAZOLIDINYL UREA עלול ליצור אלרגיה. על פרופילן גליקול כתוב בMSDS שלו : Ingestion of sizable amount (over 100ml) may cause some gastrointestinal upset and temporary central nervous system depression. Effects appear more severe in individuals with kidney problems אז נכון שכמות קטנה דרך העור נראית זניחה לכאורה, אך אני הייתי מחליפה את המותר ושמה לו עם שמן נשא כמו אובליפיחה, ולא הקרם הזה. אגב, כל פעם שתרצי מידע על מרכיבי מוצר, תוסיפי לשם שלו את המונח MSDS שזה Material Safety Data Sheet הנותן פרטים מלאים וחשובים על המוצר, כולל תופעות לוואי מחשיפה אליו. בילדים רגישים, חשיפה מעטה, עלולה לגרום לריאקציה. וכמובן ששם מפורטת חשיפה אל התכשיר הנקי עצמו ולא כשהוא במינון נמוך במוצר הסופי. אבל המידע יכול להצביע על סיכון אפשרי.

JacobSk

New member
לפי דעתי הכי טוב לבטל לשבוע שבועיים

את המלח של אפסום ולבדוק תגובה.ואת באמת צודקת על השפע של מזג אוויר חמסיני. אני גם חש לא הכי טוב באותה תקופה

למעלה