האם ממתיקים מלאכותיים מפצים על ירידת סוכר?

HataVeani

New member
האם ממתיקים מלאכותיים מפצים על ירידת סוכר?

סתם שאלה שמעניינת אותי, נניח שאני רואה אדם שחווה ירידת סוכר, אם אני אתן לו מאכל שמכיל ממתיק מלאכותי (לדוגמה חלווה ללא סוכר) כגון אספרטם, האם זה יעלה את רמת הסוכר בדם או שצריך לתת דווקא סוכר אמיתי ולא מלאכותי?
 

HataVeani

New member
זה ברור... מה החידוש בכך?

השאלה הייתה האם גם מלאכותי עושה את העבודה או שזה בזבוז...
 

IrisPeleg

New member
זה עלול להאט את הספיגה

בכלל חלבה או שוקולד לא טובים ולא מתימים להעלאת רמת הסוכר אחרי היפו.

מלטיטול , המשמש בד"כ ממתיק בדברים "ללא סוכר" , נספג לאט אצל רבים.

רצוי דברים כמו סוכר, גלוקוז, ריבה, פרי שמתעכלים מהר.
 

תומרונתם

New member
מנהל
באופן חד משמעי - לא

הממתיקים המלאכותיים מדמים את טעם הסוכר, ולא את הפחמימות שבו.
כשאדם סוכרתי חווה ירידת סוכר בדם, הוא צריך לקבל סוכר = פחמימות זמינות במהירות האפשרית. לתת לו משהו עם ממתיק מלאכותי זה כמו לתת לו חסה.

לעומת זאת, הדוגמאות שנתת, אינן נטולות פחמימות. אם תתן חלבה ללא סוכר הפחמימות שבה אכן יעזרו, אבל בגלל תכולת השומן הגבוהה יקח להן הרבה זמן להגיע לאיפה שהן צריכות.
 

HataVeani

New member
האם

אתה מכיר מוצרי מזון לא מתוקים שמכילים פחמימות זמינות שיכולים לעזור למי שחווה ירידת סוכר? אני רק מנסה לברר אם יש דבר כזה באופן כללי בשביל הידע
 

אבו זקן

New member
מזונות עם ערך גליקמי גבוה

כמו לחם לבן, אורז יסמין תפוח אדמה מבושל.
 

תומרונתם

New member
מנהל
חלב ניגר

יש אנשים ששותים כוס חלב כדי לצאת מהיפו
 

denur1

New member
כמו שכבר כתבו לך למעלה, מוצרי מאפה

מחיטה, כמו לחם בורקס קורנפלקס וכ"ו. תפוחי אדמה ושאר מוצרים מדגניים (שעורה, תירס, שיפון, אורז ואחרים)
צריך עומס גליקמי גבוה, רק אינדקס גליקמי לא מספיק.
לדלעת (לדוגמה) יש אינדקס גליקמי גבוה, אבל רק 4-5 גר' פחממות למאה גרם, ולכן היא לא מתאימה.
 

IrisPeleg

New member
בורקס לא מתאים

שומני מידי והספיגה איטית מידי.

לחם לבן הכי מתאים והכי מהיר וגם אורז יסמין
 

IrisPeleg

New member
רוצה להבין

רוצה להבין מה הבעיה עם דברים מתוקים.
האם מדובר בסוכרת, איזו סוג ומה הטיפול.
מה רמת הסוכר בדם כאשר יש צורך להעלותה.
התשובה שונה כאשר מרגישים נפילת סוכר ב-100 או ב-50.

אם רוצים שלא יהיו דברים מתוקים בהשג יד בבית זה מובן.
אולם בזמן נפילת סוכר צריך למצוא פיתרון מהיר.
לא בטוח שבישול אורז או תפו"א יענו במהרה על הצורך (תלוי ברמה ובהרגשה).
אפשר לקנות טבליות גלוקוז. אלו אינן טעימות כך שזלילה שלהם בימים תקינים לא תקרה.

בנוסף, משתמשים בממתיקים להמתקה של מוצרים שטעמם מתוק (כך גם בדוגמא של חלבה).
אם יש ממתיקים זה מתוק: עוגות, עוגיות, גלידה, יוגורט פירות.
הממתיק משמש תחיף לסוכר שמעניק את הטעם המתוק.

בהצלחה
 
למעלה