האם מפסק חכם לדוד במקלחת אחת או בלוח החשמל מייתר את הצורך בהתקנת מפסק רגיל דו-פולארי בשאר המקלחות ?

aaberamo

New member
היי,

אני גר בבית פרטי שאותו סיימתי לבנות לא מזמן, בבית 3 חדרי מקלחת, האם התקנת מפסק חכם לדוד ,בכניסה לאחת המקלחות או בלוח החשמל הראשי ,מייתרת את הצורך בהתקנת מפסקים רגילים לדוד ?

כלומר האם הבית יעבור בדיקת מתקן של בודק חברת חשמל אם יש רק מפסק חכם אחד מותקן ולא הותקנו 3 מפסקי דוד רגילים למרות שיש 3 מקלחות ?

יש תקן ישראלי בנידון או התייחסות למוצר החדש בחוק החשמל ?

?

רשר

Well-known member
מנהל
היי,

אני גר בבית פרטי שאותו סיימתי לבנות לא מזמן, בבית 3 חדרי מקלחת, האם התקנת מפסק חכם לדוד ,בכניסה לאחת המקלחות או בלוח החשמל הראשי ,מייתרת את הצורך בהתקנת מפסקים רגילים לדוד ?

כלומר האם הבית יעבור בדיקת מתקן של בודק חברת חשמל אם יש רק מפסק חכם אחד מותקן ולא הותקנו 3 מפסקי דוד רגילים למרות שיש 3 מקלחות ?

יש תקן ישראלי בנידון או התייחסות למוצר החדש בחוק החשמל ?

?
מטרת מפסק כפול להבטיח ניתוק אפס ופזה בגלל סיכון מוגבר מציוד המחובר קבוע לחשמל, לכן בכל מקום שיש ציוד קבוע חובה מפסק כפול

Hrog

New member
אני חושב שהוא התכוון למפסק שמדליק את הדוד בכל חדר מקלחת. אם זה המצב אז לא צריך. מספיק אחד ראשי (אפשר חכם) וכמובן מה שרשר אמר אחד ליד הדוד עצמו.

רשר

Well-known member
מנהל
אני חושב שהוא התכוון למפסק שמדליק את הדוד בכל חדר מקלחת. אם זה המצב אז לא צריך. מספיק אחד ראשי (אפשר חכם) וכמובן מה שרשר אמר אחד ליד הדוד עצמו.
בקריא חוזרת אתה צודק⚡
בגלל קריאת כל שורה בנפרד חמק ה"דוד" מעיני,
דוד חייב מפסק כפול עם נורה בבית וליד הדוד, מא"ז כפול בלוח משפר בטיחות אך לא מחויב בתקנות,
אם רוצים לשפר רמת שרות עדיף מא"ז משולב פחת לדוד בנפרד מהפחת של הבית וכך לחסוך תקלות בבית בחורף, (מומלץ כך גם לכל הנקודות מחוץ לבית ובגינה),

למעלה