האם מצוי אתר אינטרנט המפרט הקצאות MAC addresses מטעם רָשׁוּת מוסמכת לכך?

Permafrost

Well-known member
כאשר אני מפעיל BT בטלפון סלולרי שלי אני רואה שתי כתובות מסומנות כ- "saved" ואני יודע במי מדובר, אך אני רואה גם כעשר כתובות שאינן מוכרות, אולי התקני BT של שכנים, ואני תוהה מהן.
הסברה שלי היא שאלה כתובות של התקנים כגון שעונים חכמים, או אזניות אלחוטיות המתקשרים עם הטלפון הסלולארי של בעליהם, נוסף כמובן על הכתובת של ה- BT בטלפון הסלולארי עצמו.

מהתענינות בעבר אני יודע כי BT מיוצר בשלוש רמות טווח - מטר, עשרה מטרים, 100 מטרים, ואם אכן כך הדבר, אינני אמור לראות התקני BT קצרי טווח (מטר אחד) חוץ מאלה שלי, אולם אינני בטוח האם הדבר עדיין נכון.

האם יכול מישהו "לעשות לי סדר" בענין זה או להפנות לאתר מתאים, בעיקר בענין שיוך הכתובות ליצרנים השונים, שהרי כל כתובת היא יחודית...

נערך לאחרונה ב:

k-don

Well-known member
כאשר אני מפעיל BT בטלפון סלולרי שלי אני רואה שתי כתובות מסומנות כ- "saved" ואני יודע במי מדובר, אך אני רואה גם כעשר כתובות שאינן מוכרות, אולי התקני BT של שכנים, ואני תוהה מהן.
הסברה שלי היא שאלה כתובות של התקנים כגון שעונים חכמים, או אזניות אלחוטיות המתקשרים עם הטלפון הסלולארי של בעליהם, נוסף כמובן על הכתובת של ה- BT בטלפון הסלולארי עצמו.

מהתענינות בעבר אני יודע כי BT מיוצר בשלוש רמות טווח - מטר, עשרה מטרים, 100 מטרים, ואם אכן כך הדבר, אינני אמור לראות התקני BT קצרי טווח (מטר אחד) חוץ מאלה שלי, אולם אינני בטוח האם הדבר עדיין נכון.

האם יכול מישהו "לעשות לי סדר" בענין זה או להפנות לאתר מתאים, בעיקר בענין שיוך הכתובות ליצרנים השונים, שהרי כל כתובת היא יחודית...
תנסה לעשות חיפוש לפי MAC כאן

או כאן

Permafrost

Well-known member
תנסה לעשות חיפוש לפי MAC כאן

או כאן
תודה.
בדקתי באתרים שהצעת.
כמה כתובות מזוהות כשייכות ל- Apple, אחדות מזוהות כשיכות ל- Xiaomi, אולם רבות למדי אינן מזוהות.

k-don

Well-known member
מעניין איזו חברה זו
ShenZhen Gongjin Electronics Co, Ltd
שהרבה רכיבים שלה נמצאים אצלי ברשת.
מדובר על המוקות של סלקום!

נערך לאחרונה ב:

rafid1

Active member
מנהל
נראה לי שיש בילבול במונחים בין MAC (אליו התייחסו) לכתובת BT ....

k-don

Well-known member
תשמע, בטלפון שלי ה mac של wifi ושל bt הם מאותה סדרה - של יצרן שיאומי
אז יש בלבול אבל בעצם אין בלבול

קבצים מצורפים

• Screenshot_2021-12-22-17-08-56-128_com.android.settings~2.jpg
    Screenshot_2021-12-22-17-08-56-128_com.android.settings~2.jpg
    KB 46.1 · צפיות: 4

Permafrost

Well-known member
תודה.
האם אתה אומר כי לא רק להתקני BT יש MAC address מן הצורה aa:bb:cc:dd:ee:ff, אלא גם להתקנים נוספים כמו הנתב שלך?
הענין הוא שהאנדרואיד שלי מציג כתובות במבנה זה רק כאשר אני מפעיל את ה- BT בו.
לכן הנחתי כי כל הכתובות המוצגות מיצגות התקני BT בסביבתי.

arseny92

Well-known member
מנהל
תודה.
האם אתה אומר כי לא רק להתקני BT יש MAC address מן הצורה aa:bb:cc:dd:ee:ff, אלא גם להתקנים נוספים כמו הנתב שלך?
הענין הוא שהאנדרואיד שלי מציג כתובות במבנה זה רק כאשר אני מפעיל את ה- BT בו.
לכן הנחתי כי כל הכתובות המוצגות מיצגות התקני BT בסביבתי.
כתובת MAC קיימת לכל התקן אשר מתקשר עם שכנו בפריימיי נתונים
https://en.wikipedia.org/wiki/OSI_model#Layer_2:_Data_link_layer

למעלה