האם מקובל שבחורה תתחיל אם גבר

האם מקובל שבחורה תתחיל אם גבר

לכאורה בעצם למה לא .אבל אני חושב מה עובר לבחורה בראש שהיא יוזמת קשר. והאם הזכות שמורה רק לגברים .האם זה חריג.האם גבר יכול לנצל מצב זה. ולבחורה מה גרם לה ליזום.. האם זה מהפך בחשיבה ובמעשה שלנו.

RANINA

New member
ללא נושא

מממ אולי אני ישמע קצת פרמטיבית אבל לא היתי יוזמת את הקשר אלא אם כן אני בטוחה שלו יש רגשות כלפי והוא מתבייש אפשרות אחרת לא!

RANINA

New member
המשך

הדעה שלי נובעת מעצם העובדה שהמין הזכר הוא ``הרודף`` עובדה שהצעת הנישואין הגבר יוזם ולא האישה אני לא אומרת שהאישה לא צריכה ליזום קשר אבל מקובל יותר ההפך, לפעמים לא תמיד! זה תלוי בגבר כאשר בחורה מתחילה עם בחור הבחור מזלזל בה ורואה אותה כקלה להשגה לכן רוב המקרים הוא לא יתייחס אליה ברצינות אלא ינצל אותה

shiptz

New member
מזה שאמרת "מקובל"

ברור שזה יישאר ככה ולא ישתנה ...

magenta73

New member
לנצל?

מה יש לנצל? בכל מקרה, זה עוד לא ממש מקובל, כלומר, זה עוד לא ממש נורמה. רק המילה "ניצול" שהכנסת שם, יכולה להסביר למה זה עוד לא ממש מקובל. בתקווה שזה אכן יהפוך לנורמה עם הזמן. מה יגרום לי ליזום? מן הסתם העיניים היפות שלו. אם בחור מוצא חן בעיני... למה לא ליזום?!?... (אבל זו אני). וכן. יש סוג של מהפך. חלק משוויון הזכויות, לא? יש גם חובות... אין מה לעשות.

orrin

New member
ברגע שאתה אומר

"לנצל" אתה מכניס פה תפישה שלפיה מאזני הכוחות לא שווים: זה שהוא בעל הכוח הרב יותר- דהיינו הגבר- ינצל את בעל הכוח החלש יותר- דהיינו הבחורה- שזהו הפירוש של ניצול. לא מסכימה בכלל עם התפישה הזו, שטוענת שהמין הגברי חזק יותר בתחום הזה. בנות יודעות להיות מניפולטיביות לא פחות, ולהשיג את מה שהן רוצות בדרכים אחרות אולי, אך יעילות לא פחות מעבר לזה- אם אני אראה מישהו שמוצא חן בעיני, אני אתחיל איתו. לא בלקפוץ עליו אלא בצורה עדינה שמשתמע ממנה שאני רוצה את הטלפון שלו. אין פה בעיה לדעתי, ומוסכמות מטבען נועדו להשתנות.

הניצול אפשרות קיימת-האם לנשים יש

חשש מזה -אולי מרתיע ללא הצדקה.orrin-עזבי כוח נשים חזקות יותר אני לא מסכים עם המחשבה המין הגברי חזק -אולי פיזי.אבל פה זה נגמר הרי רובנו מסכימים שנשים לא נחותות בשאר התחומים וגם עולות על הגברים. זה שלא מעט בחורות יוזמות זה מבורך אבל חשבתם אין גבר מרגיש עם זה . אולי פגיעה באגו למשל וכו'.אולי חלק מהגברים לא בשלים עדיין למהפך משום מה. אגב לדעתי זה מאוד יפרגן לי אם בחורה תתחיל איתי כמובן ויש מבט חיובי ביננו זה שובר לא מעט חשש אוו התבלטות של גברים מה היא חושבת או מעונינת ולא פעם גברים נרתעים מליזום.

magenta73

New member
לדעתי

נשים תמיד התחילו עם גברים. אולי לא בדרך המקובלת שאיך שגברים מתחילים, אבל בוא נגיד, שחוץ מהמתחילים הסידרתיים, רוב הגברים ניגשים לנשים לאחר שהם קיבלו מהן חיזוק חיובי לגשת. משמע, האינטרקציה וההתחלה החלה לפני המילה הראשונה... ואם הבחור, יפגע לו האגו מזה שאני התחלתי איתו, למעשה... אין לי מה לעשות איתו מלכתחילה...

זה לא נכון

הייתה מישהי שנדלקתי עליה ולא יכולתי להתחיל איתה כי התביישתי.היא הייתה עובדת ליד החנות שלי,ובגלל שהתביישתי לא יצא מזה כלום..וכנראה היא לא הייתה מוכנה להוריד מהכבוד שלה ולהתחיל איתי.. ולבסוף היא הפסיקה לעבוד אז לא יצא כלום מכל הענין...ואני די בטוח שהיה לה משהו כלפי..

magenta73

New member
הבנתי.

אתה רק התביישת והיא, לעומתך, לא היתה מוכנה להוריד מהכבוד שלה. יחי ההבדל הקטן. אולי גם היא התביישה???? חשבת על זה?

shaniza

New member
לדעתי

החלפת מבטים וחיזוק חיובי מכל סוג שהוא, לא אומר שהאישה היא זו שהתחילה. אולי היא סתם הסתכלה סביבה ופתאום קלטה מישהו מסתכל עליה, הרגישה מבוכה וחייכה קלות... לא היה לה כאן שום כוונה לתת חיזוק אבל הוא הבין את זה אחרת...? אין שום דרך לדעת ככה מי התחיל עם מי ולכן נראה לי שהגדרת ה"מתחיל" הוא זה שניגש ראשון להביע התעניינות ברורה ורצון להכיר. כיום, בעידן הפמיניזם... יותר ויותר נשים לוקחות את העניינים לידיים פחות ופחות גברים מרגישים מאויימים מזה. גבר שחושב שיוכל "לנצל" בחורה בגלל שהיא התחילה איתו, הוא אדיוט.

magenta73

New member
אני מדברת על מיקרים

בהם את מסתכלת בכוונה תחילה. ויש כאלה. אל תגידי שלא... לי אין בעיה גם להתחיל לדבר וכן הלאה... כשאני חושבת על זה, "התחלתי" כמעט עם כל הגברים שהיו לי מערכות יחסים איתם. אבל אני לא רואה להתחיל כ-לגשת לבחור ולבקש טלפון... ובדרך כלל זה גם זורם ביחד... יש אינטרקציה ראשונית, ונגיד ששיחה קטנה על הבאר יכולה להיגמר בשיחה קלילה על הבאר או בהרבה מעבר... כמו שעכשיו, עם האנגלי... :)... מי התחיל עם מי? שנינו...... וכן המילה "ניצול" מעצבנת.

shaniza

New member
כמובן שיש כאלה

אבל אני עדיין לא מגדירה מבטים כ-להתחיל. עניין של הגדרה...

הו הו הו - שאלת השאלות....

הרי לא יהיה גבר שלא יוחמא מבחורה שתתחיל איתו. העניין הוא שבמקרה זה (כמו כל דבר - שחושבים על זה...) הכותרת היא : "המדיום הוא המסר" (ולעזאזל - אני נתקל בזה המון בזמן האחרון...) כלומר - בחורה שמתחילה עם גבר "שוברת" את הכללים, וע"י כך עלולה להתפס ע"י הגבר כ"מטרה בטוחה" - על תקן - "היא כבר אצלי בכיס וכל מה שאני צריך זה רק להסכים". לשמחתי ישנן בנות שלא נופלות לדיעה הזאת - או "מעזות" למרות הדיעה הזו - ואומרות לעצמן שמה שיהיה יהיה. או במילים קצרות : מקובל, אחושלוקי מקובל !! צאו מהבועה, אם יש מישהו שמוצא חן בעינכן לכו על זה. זה לא יוריד שפיץ מהכבוד, לא ישים אתכן בעמדה נחותה ובטח שלא יגרום לכן להראות זולות או קלות להשגה - להיפך. צאו מתוך נקודת הנחה שישנם בנים שיחששו מהצעד הראשון - ואם אתן לא תעשנה משהו - כלום לא יקרה. תחי מדינת ישראל !!

RANINA

New member
חח

רגע אמדוד לי אני מעריכה את מה שאתה אומר אבל לא כל הגברים ( לצערי) חושבים כמוך

צאצי

New member
חחחח

נזכרתי בקטע מ"יום טוב" היה שם בחור שאמר שבנות הם אלה שבעצם "מתחילות " (קטע ממולץ ביותר) תראה בתאכלס אם בנות בנות לא משדרות משהו (חיובי) אז הבן לא יעשה שום צעד אז אפשר לומר שבנות הן אלה שבעצם מתחילות

אז אני יכולה להתחיל עם דולפין?

הרי מדוד לי אמר שלכו על זה. אז אולי אתחיל עם דולפין אדע אם זה עובד או לא. דרך אגב אין לי אומץ להתחיל עם בחורים זה מביך ולא משנה כמה הבחור ימצא חן בעיניי ולמרות שאני חושבת שאם לא ננסה אז לא נדע:)

למעלה