האם מקור האהבה באינטרסנטיות ?

האם מקור האהבה באינטרסנטיות ?

האם בעצם כל פעולה שלנו מקורה באינטרסנטיות ?

ויק1

New member
יש משהו במה שאתה אומר

אבל, אני לא ממש מסכימה (טוב נו מתי אני כן מסכימה איתך
) כולנו פועלים מתוך דחפים ואינטרסים כאלה או אחרים בהמון תחומים במהלך חיינו. אבל אצלי המילה "אהבה" מקודשת, ואני אתן את כולי למענה, אתן את נשמתי למען תקשורת טובה ואהבה טהורה, חלקכם תגידו שאולי קיימת רק בסרטים או בספרים. אבל לטעמי היא קיימת והיא יכולה להיות כל כך טהורה נקיה ונטולת אינטרסים.

השאלה האם אהבה זה

צורך או אינסטינקט אם זה צורך אז יש לך צורך למלא את החסר=אנטרסנטיות ואם לא אז.......

רותוש

New member
בשביל לענות על זה

לא היית הולך לשרשרת האבולוציה ורואה שאהבה היא לא אינסטינקט?

nehud

New member
אהבה היא

חוויה המוציאה את השכל המודע מהמשחק אך למרות זאת היא אינטרסנטית היות ואנו "מבקשים" את התענוג שבאהבה גם ברמות שאינם מודעות באהבה אהוד

בנימין 2

New member
האהבה והאגו...

המין האנושי הוא אגואיסטי מעצם טבעו. בכדי להיות אלטרואיסט האדם צריך לצאת מתוך עצמו ושלא יהיה לו כל מניע לעשות את אותה הפעולה, וכמובן שאם לא יהא כל מניע הרי שהפעולה פשוט לא תעשה. אכן האהבה היא אגואיסטיות טהורה, היא נובעת ממעמקי הנפש ובשל כך היא יותר אגואיסטית אולם היופי של האהבה הוא שהיא בעצם איחוד של שתי נפשות, כלומר שני אנשים הופכים לאגו אחד....

niva99

New member
האהבה או ההתאהבות

נוצרה כתוצאה מצרכים אבולוציוניים. עובדה שלאחר מס' שנים קצוב היא מתפוגגת.ומוחלפת בקשר המושתת על רגשות אחרים (ביטחון, מחוייבות הדדית וכו'). אי אפשר לעשות כאן הכללות גורפות כיוון שהנושא הוא מאד אינדוידואלי. ישנם מקרים שבהם האנשים יחד בגלל אנטרסים- לאו דוקא חומריים- לפעמים האנשים פוחדים מהבדידות ...

רותוש

New member
מעניין אבל

אבל שלא נמצאה עדות לרגש אהבה זוגית וקשר בינה לבין זיווגים, מבחינה אבולוציונית בקרובנו הכל כך קרובים- הפרימטים.

niva99

New member
העיקר שאצל הומוספיאנס היא נמצאת

והפרימטים מסתדרים יפה מאד גם בלעדיה...

כן

מהות העינן זה לתעל את האיטרסנטיות לאלטרואזם- חוץ מאשר באהבת איש ואישה שזה כבר עינין אחר . . .

תרגום :

יש אגו נמוך (לאכול למשל) ויש אגו גבוה (רצון לעזור למישו אחר) באהבה הרצון שלך באחר רצוי לו שיבוא למען עצמך - אף אחת לא תירצה שתואהב אותה בישביל עצמה ) . . .

a s t r o

New member
תחשבי על זה ככה:

אני דיברתי לפני כמה זמן עם ילדה בת 14 שסיפרה שחבר שלה היה מכה אותה במשך חצי שנה בסוף היא עזבה אותו והיא לא הלכה למשטרה ששאלתי למה היא לא אמרה לי שזה בגלל שהיא מפחדת ממנו היא לא רוצה שהוא יהיה בכלא כי היא אוהבת אותו וגם הוא אוהב אותה כללית רוב המיקרים שהנשים נהיים מוכות רובם כתוצאה מאהבה שהרגש שלה לא זרם טוב אם רגש אחר כמו קנאות נגיד... אז לא אהבה היא לא אינטרס

רותוש

New member
ומה עם העניין

שלאותם נשים יש מתאמים מאוד גבוהים עם כך שהם נחשפו לאלימות במשפחה (מצד הורה) בילדותן, וזה יכול להוות הסבר להתעוררות צורך בהם. מכאן- משאיר את המצב אינטרס. ?

למעלה