האם מרטין מסתבך בקוי עלילה עודפים?

Envinyatar

New member
האם מרטין מסתבך בקוי עלילה עודפים?

הנושא הזה כבר עלה בעבר, אבל נראה שיש מקום להעלות אותו שוב לדיון מסודר בפורום. עד עתה, מרטין הוכיח את עצמו כגאון בקשירת קוי עלילה ופרטים קטנים, תוך שימוש במנגנון הקשה מאד של povs קשיחים (אני עושה לעצמי במקום אחר תרגיל כתיבה בשיטת ה-povs, ואני יכול להודיע רשמית וחגיגית כמה זה קשה לארוג עלילה תוך שימוש במספר כל-כך מוגבל של povs). עד עכשיו, למרות שהעלילה התפרשה על פני קוים שונים, מרטין יצר אינסוף נקודות השקה בין הקוים, רמזים שעוברים מאחד לאחר, ועוד - והכל תוך שהוא מצליח להמנע מהפיכת הספר לקבוצת סיפורים כמעט לא קשורים, ועם מספיק השקעה בדמויות בכדי להפוך אותן לעמוקות ומעניינות. לאור השמועות ההולכות ומתעצמות על הוספת מספר עצום של povs בספר הרביעי העתיד לצאת, קוי עלילה חדשים במקומות רחוקים, וגם הרמזים של מרטין על קשיים בכתיבה (והתארכותה הבלתי נגמרת) - מתחיל להיווצר חשש, כאילו מרטין מגזים בנקודה הזו, ותתכן בגלל זה נפילת רמה רצינית בספר הבא. מה דעתכם? האם החשש הזה, של נפילת עניין ועומק בגלל ריבוי קוי העלילה (או אפילו הסתבכויות עלילתיות לא מוצלחות) נראה לכם רציני?

MIniMage

New member
תשובתי

רוב הPOVS החדשים הם חלק ממה שהיה פעם הפרילוג, ככה שהוא לא התכוון להוסיף אותן לצמיתות. אבל סה"כ איבדנו 3 דמויות POVS: אריה ובראן (שכמעט ואין להם פרקים, ושהם לא נותנים נקודת מבט על מה שקורה ב7 מלוכויות), ואת קייטלין, שנתנה נקודת מבט גדולה מאוד על כל מה עם רוב, עם הצבא הצפוני, ועם המלחמה. אריה, נתנה נקודת מבט ממישורי הנהר, ובראן מהצפון (עם תיאון, שלא ברור עדיין מה עלה בגורלו). חסר עכשיו דיי הרבה וצריך להשלים. אז בשביל הצפון יש את הדמויות מאיי הברזל, בשביל ארצות הנהר את הדמות המיסתורית אולי (סאנדור או בריאן הלוואי), ונוספו עוד נקודות מבט מדורן. מה שקורה, זה שמרטין מרחיב את העלילה (דורן נכנסת לעניינים), מן הסתם שהספר יצא לו יותר ארוך וידרוש יותר POVS. כמובן ש3 דמויות מאיי הברזל, ו3 דמויות מדורן זה המון, אבל אני בטוח שמרטין לא סתם כתב הרבה נקודות מבט, כנראה שיש הרבה מה לעשות.

Hodor

New member
הדמויות מאיי הברזל

לא יספקו מספיק מידע לגבי מה שמתרחש בחומה ומעבר לה. נראה לי.

Envinyatar

New member
אנשי הברזל

יתנו ככל הנראה לדאינריז את האתגר האמיתי הראשון שלה - יורון נראה כיריב ערמומי וקטלני פי כמה מסוחרי העבדים המנוונים.

Arya Stark

New member
אולי

אולי אחת הסיבות שהכתיבה לוקחת כל כך הרבה היא דווקא בגלל שמרטין מנסה להמנע מהסתבכות עלילתית לא רצויה. אני מעדיפה להאמין שמרטין יודע מה הוא עושה... עושה רושם שמרטין לוקח את עצמו ואת העבודה שלו מאוד מאוד ברצינות, ולא רק זה הוא גם לוקח את הקוראים שלו מאוד ברצינות. אם הוא היה רואה שיש קוי עלילה שלא מסתדרים וסתם סוחבים את הספר הוא היה מוריד אותם. הרי את משתה לעורבים הוא מלכתחילה כתב כי הקפיצה ב-5 שנים לא הסתדרה עם העלילה. (ואולי זה רק דרך להרוויח עוד כסף ?)

אני דווקא חושב

שלא רק שזה אפשרי, זה גם כבר קרה. זו בעצם הסיבה שמספר הספרים המתוכנן עלה משלושה לארבעה, ואז לשישה, וכנראה שגם יעלה לשבעה. אבל עד עכשיו מרטין מצליח ללהטט טוב מספיק כדי להשאיר את כל הכדורים באוויר, והסדרה היא תענוג לקרוא. כדאי לו להצמיח כמה זוגות ידיים נוספות...

Arya Stark

New member
2 שאלות

רציתי לכתוב את זה בהודעה הקודמת, אבל כמובן ששכחתי... אני די חדשה בקטע של השיר, אני התחלתי לקרוא את הסדרה רק לפני חצי שנה בערך. לכן אני לא כל כך בקיעה בזמנים שבהם יצאו הספרים וכו' אז : 1. מתי יצא סופת החרבות ? 2. כמה זמן מרטין כותב את משתה לעורבים ?

משתה לעורבים היה אמור לצאת לפני שנת

יים בדיוק.באותו תאריך יצא סופת החרבות בעברית.באנגלית הספר יצא ב2000, זתומרת שהוא כתב ברצף כבר 4שנים.

loren666

New member
בערך, כן.

אופוס אכזבו מאוד בנקודה הזו, וגם התרגום שיצא אחרי כל כך הרבה זמן לא היה איכותי במיוחד.

loren666

New member
אני דווקא לא מסכים

הרעיון המקורי היה של שלושה ספרים. אבל כבר בזמן כתיבת משחקי הכס מרטין ראה שזה לא מסתדר והגדיל את המספר. אני לא חושב שהעובדה שמספר הספרים עלה מעידה על כך שמרטין מסתבך בקווי עלילה מיותרים. נראה לי הגיוני שהוא מוסיף ספרים כדי להכניס קווי עלילה חשובים.

בפשטות-דווקא בגלל שזה מתארך

והאיחור הוא כבר של שנתיים, אני חושב שמרטין הצליח לגבור על בכל זאת.

loren666

New member
אני לא חושב שמרטין מסתבך

עם יותר מדי קווי עלילה. אני כן חושב שלא צריך 3 דמויות לאיי הברזל או לדורן, אבל לא נראה לי שדמויות אלה יקבלו יותר מדי זמן מסך או ישרדו יותר מדי בסדרה. מרטין מחסל את מי שמאבד את היעוד שלו בסדרה, לא חושב שצריך 3 דמויות בכל אחד מהאזורים. קצת מוזרה לי העובדה שמרטין החליט להכניס את דמויות הפרולוג לספר, מעניין מה הסיבה לכך..

למעלה