בעקרון גרניט פורצלן הוא חומר מאוד
עמיד לחומרים קורוזיביים (מעכלים) אבל הטיט עמו הניחו את הריצוף , ממש לא!!!! אני הייתי מציעה להתחיל בעבודה ידנית מאומצת ואפשר לקחת פועלים. את הגושים היותר גדולים אפשר עם שפכטלים לגרד. אחר כך לעבור לשפשוף עם מברשת פלדה (בכל חנויות עשה זאת בעצמך) ורק בסוף כשישאר לכלוך רק בחספוס של הריצוף לעבור לחומר קורוזיבי. עד שלב החומר הקורוזיבי אתם יכולים לקחת פועלים. את החומר הסופי אני ממליצה לעשות לבד. כי אתם תזהרו יותר כי זה שלכם ואתם אוהבים ושמים לב לפרטים. אז אני ממליצה דווקא על סיליט. (חומצת מלח) לעבוד עם כפפות . לשפשף עם צמר פלדה (זה שנראה כמו תלתלים) וגם עם סקוצ´ברייט רגיל. להכין בצד קערה עם מיים נקיים, סמרטוטים ו/או צינור. אופן העבודה: לשים מעט חומר על סקוצ´ ברייט רגיל למרוח אריח אחד ולשפשף. להמתין קצת ושוב לשפשף . אפשר להעזר בתלתלי הפלדה. לשטוף כשמשביע רצון. ולעבור לאריח הבא. יכול להיות שתפתחו שיטה שונה עם ההתקדמות, אבל זה העיקרון. לא לשפוך חומצא אלא להניח מעט כל פעם. באופן הזה גם אם תגיעה החומצה לטיט היא תהיה בכמויות קטנות ולא תאכל אותו ותפרק את הריצוף. בסוף להרביץ שטיפה עם הצינור, לדילול החומצה ושטיפתה. סתם ליתר ביטחון. אל תבהלו אם באיזה שלב יהיו סימנים שחורים של המתכת של המברשת פלדה או צמר הפלדה. זה יעבור עם הזמן. קחו בחשבון שאולי לא תגיעו לניקוי מושלם. כי חומר מחוספס מצליח "לשמור" את הלכלוך העקשן. זו לא ספיגה כמו שנוהגים לקרוא לזה, אלא מילוי החרירים הפיצפוניים של המשטח המחוספס. כל מה שנאמר כאן נכון לגרניט פורצלן בלבד. אל תנסו את זה על אבן, שיש או כל חומר טבעי אחר. החומצה תאכל אותו ותהרוס אותו!!! את אדני החלון צריך לנקות בשיטה מכנית ללא שום אמצעים כימיים!!! לשפשף לשפשף ולשפשף. אם הצוצאה הסופית לא טובה , צריך לקרוא לאיש שיש שילטש ויוריד את השכבה של הלכלוך. ונחזור רגע אחורנית... מדוע לא הגנתם על הריצופים ואדני החלון עם גבס/קרטון/פלסטיק? ולהבא, תמיד לכסות לפני עבודת הטיח את כל הריצופים ואלמנטים מאבן. מורידים את ההגנה רק אחרי שהצבאי גמר את העבודה!! (טוב, בבית הבא שלכם
) בהצלחה