האם משהו יודע על החוק החדש לגבי שכר

רותי57

New member
האם משהו יודע על החוק החדש לגבי שכר

מינימום לעובדים זרים. ומשלמים להם בשקלים. האם זה כולל גם את דמי הכיס? כי נראה לי קצת לא פייר גם לקבל שכר מינימום, וגם לא להוציא םפרוטה בהחזקת הבית. הרי אם אני כאזרחית מקבלת שכר מינימום יש לי הוצאות של החזקת בית , מזון ת בילוי ואילו לעודים זרים רק לחיסכון. כרגע אני משלמת לעובדת זרה את 650$, ביטוח בריאות, דמי כיס וכלכלה מלאה.

zs1957

New member
זה מה שעלייך לשלם עפ"י החוק

בנוסף יש לשלם לעובדים זרים עבור עבודה ביום החופשי 50$ ועוד 12 ימי חופשה ולאחר השנה הראשונה חמישה ימי הבראה. הם יודעים היטב את זכויותיהם. הם מקבלים מידע מקו לעובד ,שאף מגן עליהם בעת הצורך כאשר יש סכסוך בין העובד למעביד. זהבה שחם

רותי57

New member
האם אני צריכה לשלם גם שכר מינימום

גם דמי כיס של 100 ש"ח לשבוע? חופשות וחגים זה ברור. אם כן זה יוצא סכום אסטרונומי.

קורנית

New member
כן

כי הם לא עובדים רק 8 שעות ביום הם עובדים הרבה יותר... 12, ולפעמים 18 שעות ביום. לרשות הקשיש/ה 24 שעות בימממה. אם יש לך עובד/ת טוב/ה - זה שווה הרבה יותר! אנחנו משתדלות לצ'פר את העובדת שנמצאת עם אמא בכסף, מתנות ויחס חם - כי מגיע לה!

zs1957

New member
זה מה שנקבע עפ"י החוק

היי רותי57 העובדים הזרים מכירים את החוק ויודעים להיעזר בקו לעובד.הם יודעים את החוק יותר טוב מהמעביד שלהם. ולראיה העובדת שלנו היא חדשה יודעת את כל זכויותיה והיא אפילו הראתה לי אותן על גבי מסמך של קו לעובד. אני כמובן משלמת לה את כל המגיע לה עפ"י החוק.אני מאד מרוצה מעבודתה. היא דואגת ומסור ועושה את עבודתה מכל הערך. לא נותר לי אלא להעריך את עבודתה ולתגמל אותה בהתאם.יחד עם זאת אני מאד מקפידה שלא תכניס חברות או קרובי משפחה לביתה של אמי מנסיוני בעבר זה נהפך למועדון חברתי ואז יש פגיעה בטיפול באימי. היא מבינה אותנו ומכבדת את דרישתנו. זהבה שחם

ronnyw

New member
שכר עובדים זרים

שלום רב!! אין זה הוגן להשוות את השכר שלנו לשכר שלהם. כי - הם עובדים שישה ימים מלאים בשבוע (רובינו - 5 ימים, מקסימום חמישה וחצי) - הם עובדים כמה שצריך, שזה יום שלם והרבה פעילות בלילה (רובנו - 8-9 שעות ביום. על מעבר לכך - אנחנו מקבלים שעות נוספות) - והעיקר - סוג העבודה שה עושים - מי מאיתנו מעונין לעבוד בזה? הרי אם היו ישראלים לביצוע העבודות האלה, לא היה כל צורך בעובדים זרים. כך שאין להסיק מהשכר שלנו לזה שלהם. דמי הכיס מיועדים לנסיעות ולהוצאות אישיות, והם בנוסף. גם דמי הטלפון הם בנוסף. אבל, על פי משרד התמ"ת הם אמורים להשתתף במעין "שכר דירה" שמכסה את הוצאותיהם בבית (חשמל מים וכו'). אבל לא כולנו משלמים להם שכר מינימום (שזה 3,335.18 היום, כלומר 750$ ), כך שאין לנו "קייס". ואסיים במה שאמרו גם קודמי - רובם שווים כל גרוש וכל אגורה, כי חיינו וחיי יקירינו היו הרבה הרבה יותר קשים ואומללים בלעדיהם.

zs1957

New member
שכר עובדים זרים

חברים יקרים שלום רב, העובדים הזרים זכאים לשכר מינימום,+דמי כיס +חופשה שנתית 12 ימים +9 ימי חג עפ"י ארץ מוצאם +דמי הבראה לאחר השנה הראשונה 5 ימים.מחיר יום הבראה הוא 306 ש"ח כלומר 1530 ש"ח.עבודה ביום מנוחה תוספת של 50 דולר. בעקבות תוצאות הבחירות נקבע שכר מינימום החל מ-1 ביוני 2006 ל- 3585 ש"ח שהם 19.3 ש"ח לאדם מבוגר. ההסכם הקואליציוני קובע כי ב-1 ביוני 2007 יקבע שכר המינימום ל- 3710 ש"ח,שהם 19.9 ש"ח לשעה. זכרו, שמי שמשלם פחות מסתכן בתביעות משפטיות מקו לעובד.ברוב המקרים בית הדין לעבודה מקבל את תביעת העובד הזר ומורה למעביד לשלם הלנת שכר . העובד הזר מקבל ייצוג משפטי ע"י עו"ד המייצג אותו בבית הדין לעבודה. זהבה שחם

ronnyw

New member
אופס, טעיתי עם המספרים...

אכן, צודקת זהבה לגבי שכר המינינום (כמובן שגם אני, כמו כולנו, ידעתי ששכר המינימום עלה, בחירות, פרץ וכל זה. אבל משום מה לא קישרתי...)

ידידים

New member
זכויות עובד הזר

מצ"ב איקון של זכויות עובד הזר http://work-gsob.haifa.ac.il/shil2/jsp/general/Article.jsp?aid=1269&cid=4 יש נקודה שלא ברורה בקשר לתוספת 30% לעובד הסיעודי.

למעלה