האם משהו יודע

רותי57

New member
האם משהו יודע

המטפלת שלנו צריכה לקבל חופשה שנתית והיא נוסעת לחו"ל. דיברתי עם חברת כוח אדם הם אומרים לי שיש להם ישראליות לתקופה כזאת, ומשכורתה הינה 4500 ש"ח. זה המון כסף, ובזמן זה אנו גם לא מקבלים מביטוח לאומי שום דבר ובנוסף צריכים לשלם להן גם דמי הבראה. איך מסתדרים אני כבר לא מדברת על כך שצריכים שוב להתרגל לאדם חדש בבית, והיא יודעת שהיא זמנית היא עלולה לעשות מה שבראש שלה. איך מסדרים? בדיוק עכשיו הערכתי את הרשיון של אבי לעוד שנתיים ואני צריכה גם להעריך את ויזת העבודה של המטפלת. לי יש רושם שאחרי שנה אינה כל כך מעונינת לחזור אלינו, האם למרות הכל להעריך לה את הויזה. היא עובדת אצלינו 8 חדשים ואם זכור לכם בפורומים אחרים כתבתי כי היא לא כל כך בסדר אך בכל זאת היא ביקשה ונתנו לה הזדמנות שניה . היא עכשיו בסדר. גם לה לקח זמן להתרגל . החשש שלי שהיא לא תחזור אלינו בגלל שאבי מחזר אחריה במרץ. ואמי כל הזמן רבה איתו על כך. והיא טוענת כי אינה רוצה לגרום לויכוחים בין ההורים אך אמי בכל הזדמנות תמצא על מה לריב. אני לא יודעת מה לעשות. בכל אופן שמאז שהמטפלת אצלינו אבי מרגיש ממש טוב. כי אמי היתה מחליטה על דעת עצמה מתי לתת לו תרופות ומתי לא , ולפעמים גם לא זכרה מה לתת.גם זיכרונו השתפר אפשר לשוחח איתו קצת. צבע הפנים שלו טוב וגם פיזית הוא הרבה יותר חזק.

ronnyw

New member
תשובה לרותי

כמו תמיד, אני יכולה רק לספר על הנסיון הפרטי שלי: גם אצלנו יש שני מטופלים (מי שעוקב אחרי המסרים בעקביות מכיר את המקרה... אבא עיוור, סוכרתי ודכאוני, אימא חולת אלצהיימר, שניהם בני 88). המצב היה קשה מאוד מאוד. היתה לנו מטפלת מצוינת במשך שנתיים וחצי, שאכלה הרבה קש אצל הורי, והיא בקשה לסוע הביתה לפיליפינים לחופשת מולדת בת חודש. עברתי את כל הפחדים וההתלבטויות שלך: תחזור או תברח, מה יהיה בנתיים, איך נחליף כל פעם וכו'. חיפשנו מחליפה חוקית. נאדה - אין אפשרות כזו בלקסיקון. פשוט אין רשיון זמני. הדרך היחידה - מישהי לא חוקית. אז הבאנו מישהי לא חוקית על סמך המלצות ושיחה של רבע שעה. נפלה עלינו מתנה. בחורה מדהימה, אינטליגנטית, מסורה, חמה. חשבתי שאי אפשר למצוא אחת כמו זו שהיתה לנו, והינה מצאנו משהו טוב לא פחות. אז הראשונה נסעה, השניה נשארה מתוך ידיעה שלה ושלנו שהיא זמנית (כשאני כל הזמן חוששת מה יהיה אם הראשונה לא תחזור). במהלך החודש הזה חלה התדרדרות רצינית במצב של אימא, והגענו למסקנה שאי אפשר להשאיר את שני הורי עם מטפלת אחת - טובה ככל שתהיה. התחלתי לבדוק סידור מוסדי. ואז תם החודש, הראשונה חזרה בדיוק ביום בו הבטיחה. בקשנו מהשניה שתמשיך עוד קצת - וכרגע יש לנו שתי מטפלות בבית, שתיהן טובות. יש עדין בעיה עם עניין האי-חוקיות של השניה, לא רק בגלל שאני כזו שומרת חוק (כבר הבנתי שהתקנות מאלצות אותך לעבור על החוק, כי פשוט לא נותנות מענה לכל האפשרויות), אלא כי יש תמיד חשש שתחטף על ידי משטרת ההגירה, ואז ההורים - ואני - בבעיה נוראה. כמובן שאי אפשר להקיש מהמקרה שלי למקרים אחרים, אבל כמה מסקנות: א. הם די נוטים לחזור, כי הסיבה שבגללה באו מלכתחילה קיימת (צורך להתפרנס), וכי די קשה למצוא עבודה אחרת (בארץ)אם עוזבים עבודה ראשונה. ב. קצת פילוסופיה: קשה לדעת מה טוב ומה נכון. לפעמים יש טוויסטים בעלילה לטובה... ג. אם את מוצאת ישראלית למשך חודש (וקשה לי להאמין שתמצאי, או שתמצאי ללא דרישת שכר מטורפת) - מה טוב. אם לא - תאלצי לקחת מישהי לא חוקית (אם, למשל את עורכת דין או שופטת או מישהו שציות לחוק לגביו הוא "מסט" - את בבעיה...) מה שמשונה בסיפור שלכם זה חופשת המולדת אחרי שמונה חודשים. זה זמן קצר מידי. אני יודעת שלא עזרתי הרבה, כי כל מקרה לגופו, אבל רציתי שתראי שסיפור ממש דומה לשלך נגמר טוב...

רותי57

New member
לרוני

החופשה של המטפלת לא עכשיו אלא באמת אחרי שנה , אני פשוט תוהה מה יהיה. אך איך מחפשים לא חוקית? למרות שחברת כוח אדם שאיתם אני עובדת אמרו כי אין בעיה למצוא ישראלית, כלומר עם תעודה כחולה.

ronnyw

New member
...עוד תשובה לרותי...

שלום !! לכי, כמובן, קודם על האפשרות החוקית. אבל אני די ספקנית. יותר מזה: לחברת כח האדם לא יוצא מזה כלום, אז למה שיטרחו? (מיד תראי בשורה הבאה למה אני חושבת כך). לגבי עובדת זרה זמנית לא חוקית: פניתי לחברת כח האדם שלי כחודשים לפני המועד וביקשתי עזרה. אמרו לי לחזור אליהם שבועיים לפני הנסיעה (הגיוני, כי התעסוקה במטופלים הזקנים והחולים של העובדים הזרים עלולה להשתנות מידי יום...) חזרתי אליהם שלושה שבועות לפני מועד הנסיעה. הבטיחו לי שיחפשו ויחזרו אלי. לא חזרו עד היום... (אפילו לא כדי לאמר שלא מצאו לי סיוע. והם יודעים יפה כמה הסיוע שלהם קריטי לשכמותינו. אבל לא בראש שלהם, כי אין אחרי זה כסף עבורם. זו ההסבר למשפט המריר בפיסקה הקודמת) כשראיתי שהזמן אוזל, שאלתי כל עובדת זרה שנתקלתי בה - אצל שכנים, הורים של חברים וכו'. אחת מהן - עוזרת בית לא חוקית של שכנה, חזרה אלי עם הטלפון הגואל... כתבי לי במסר אישי באיזה איזור אתם מתגוררים ועל מתי מדובר, ואם זה נראה לך - אעשה סבב בירורים חדש.

רותי57

New member
לרוני תודה על מוכנות והעזרה

אך יש לנו קצת זמן. היא רוצה לצאת בנובמבר. דבר נוסף אם ידוע לך אם באהה מחליפה לעובדת הקבועה בזמן החופשה של העובדת האם אין תשלום שלום כספי של ביטוח לאומי?

ronnyw

New member
תשלום כפול

הי אני לא משלמת ביטוח לאומי לעובדת הלא-חוקת (השניה), כך שאין לי כפל תשלומים של ביטוח לאומי. לגבי ביטוח בריאות - לראשונה (החוקית ) אני משלמת רק ביטוח רפואי ( כי הביטוח הלאומי מכסה לה את עניין התאונות). לשניה (זן שאינה חוקית) אני משלמת גם ביטוח לאומי וגם ביטוח תאונות. כלומר, אני משלמת פעם אחת ביטוח לאומי (לחוקית), פעמיים ביטוח בריאות (לשתיהן) ופעם ביטוח תאונות (ללא-חוקית). אם תרצי סיוע לתקופת הנסיעה - תזכירי שוב אי שם בסוף ספטמבר, אנסה לסייע דרך גדוד הפיליפיניות שאני מכירה...

ronnyw

New member
אופס, טעות במשפט השני.

צריך להיות: " לשניה (שאינה חוקית) אני משלמת גם ביטוח ב ר י א ו ת וגם ביטוח תאונות."

רותי57

New member
לרוני לא הבנת אותי

השאלה שלי היא האם חברת כוח אדם משלמת לי את ההחזר של ביטוח לאומי עבור עובדת המחליפה?

ronnyw

New member
תשלום - יוק

במקרה הזה אני לא דוגמא, כי ביטוח לאומי לא משתתף איתי בכלום (ולכן גם חברת כח האדם לא). כל ההוצאה על שתי הפיליפיניות היא מכיס הורי בלבד (שזה סקנדל, אבל זה עניין אחר).

למעלה