האם משהו מכיר אתר או ספר שיש בו

tapuzina2001

New member
האם משהו מכיר אתר או ספר שיש בו

קיפולי בסיס (למעט הספר של מירי גולן) שבו יש הסבר מפורט איך לבצע את קיפולי בסיס - לא הצלחתי לבצע את קיפול בסיס מספר 2 על פי הספר של מירי גולן בתודה תפוזינה
 

bshuval

New member
כמעט כל ספר!

הספרים של פיטר בודאי, למשל. אגב - את ההוראות לבסיס 2 (בסיס ציפור) מהספר של בודאי ניתן למצוא באתר שלו (ראי קישורים בפורום). כאשר רק התחלתי לקפל, מאד התקשתי בקיפול הבסיס הזה. אני ניסיתי לקלפו מההוראות שב"אוריגמי 1" של רוברט הארבין ונכשלתי חרוצות. לקח לי זמן רב עד שהצלחתי לבצע קיפול עלה כותרת. מאד שמחתי כאשר הצלחתי. אליס גריי גם כן מאד התקשתה בקיפול זה בהתחלה. היא הצליחה לבצעו על ידי קיפול מוקדם (pre crease) של כל הקפלים בתבנית הקפלים של הדגם, ואז היא עשתה לו collapse (מה המילה בעברית?) לבסיס עצמו.
 

giladznaor

New member
תמונות של קיפולי בסיס

נמצאות באתר שלי, תחת מאמרים. נכון לכרגע האתר קיים רק בעברית, אבל אני שוקד על עיברותו בימים אלו. בכל מקרה, המאמר על קיפול בסיס ציפור (bird base) כולל תמונות. בנוסף, כל מי שרוצה לכתוב מאמר משלו, בכל נושא שבעולם שקשור לאוריגמי, יכול לפרסם את המאמר שלו באתר.
 

גילה או

New member
סרט המתאר קיפול בסיס 2

באתר היפני שיובל אטלס הפנה אליו יש את ההוראות לקיפול עגור גם הוראות רגילות וגם סרט .העגור נימצא ברבוע הלבן בטור השמאלי-שורה שלישית מלמעלה.העגור הזה קצת מתוחכם מהרגיל מאחר שכנף אחת שלו לבנה והשנייה צבעונית .התחלת הדגם שונה מהתחלת בסיס 2 לפי מירי אך יש בסרטון את השלב שאני מתארת לעצמי שבו התקשית. מקווה שזה יעזור ,גילה.
 

mirigami

New member
נקודות חשובות שצריך לשים לב אליהם

כשמקפלים את בסיס 2 (בסיס ציפור) לרוב כשמקפלים קיפול בסיס 2 (בסיס ציפור) ישנם שלבים מסוימים שצריך לשים לב למספר הדגשים : ראשית להתחיל מקיפול בסיס 1 בשלב 1 בבסיס 2 לשים לב שאת מקפלת את הצלע הכפולה למרכז. לפעמים מקפלים בטעות את הצלע הסגורה והקיפול נראה אותו הדבר אך לא מצליחים בשלבים הבאים. בשלב 4 כשמרימים את הקדקוד עם הנקודה הצהובה(קדקוד מרכזי) לשים לב שהמשולש הקטן מוחזק ב90 מעלות . זו נקודה ממש חשובה מכיון שרק אם תחזיקי את המשולש הקטן ב90 מעלות תצליחי את הקיפול.וכמובן אותו הדבר בשלב 9 אני מקווה שזה יעזור ואם לא קיבלת הרבה טיפים.
 

tamarhp

New member
אני לא מחזיקה את המשולש ב90 מעלות

אני עושה לפני כן קפל חזק, ואז אני פשוט ממחזיקה את המשולש למטה (למשטח שעליו אני עובדת) ואז מקפלת את החלק התחתון למעלה, מעל למשולש.
 

tamarhp

New member
גמני בהתחלה הסתבכתי עם קיפול 2

(אני מדברת על גילאי היסודי...) אבל תנסה להבין את ההוראות - צריך להחזיק טוב עם האצבע את המשולש שלמעלה (אני משערת ששם נתקעת) ולקפל בעדינות ובזהירות...
 
למעלה