האם משהו מכיר דת נוספת

האם משהו מכיר דת נוספת

המספרת על "התגלות אלוהית", שהתרחשה לפני רבים בעם, כמו בסיפור שלנו על מתן תורה בהר סיני?

עטלף77

New member
למיטב ידיעתי במעמד הר סיני לא הייתה

התגלות של ה´ לכל העם אלא רק למשה. שאר העם זכה במופע אורקולי של עשן, להבות ושוורים שלא פעו בעוד שמשה נתקע על ההר ל 40 יום ולילה. ההודעה כתובה בציניות ואין לי שום שמץ של כוונה להעליב או לפגוע במישהו/י/ם.

Else

New member
כמה שידוע לי

בנוצרות היתה התגלות (עליה לשמים) של ישו אחרי מותו. תלמידיו - שהם היו כמה עשרות - גילו שהמערה, בה הוא נקבר, היא ריקה. כמו כן הסיפור המפורסם כשישו מטייל על פני המיים של ים כנרת מול תלמידיו. לא יודעת האם ניתן לעשות הקבלה אבל בעיני זה אותו כיוון המיתולוגי.

Else

New member
אז זהו, כנראה שיהיה קושי רב למצוא

משהו דומה כי, כפי שצויין קודם, אפילו אצל יהודים זה לא היה מול המוני אנשים אלא רק משה זכה לראותו. אני מניחה שכל דת מעוניינת לצמצם את כמות העדים הפעילים ( "הנבחרים") להתגלות האלוהית בגלל שככה יותר קל להבליט את חשיבותם של אותם הנבחרים ולהדגיש שמי שלא מאמין או לא שייך לקבוצה מסויימת אינו זכאי לצפות בהתגלות הזאת. בכל אופן אם תמצא את מה שאתה מחפש אשמח אם תשתף אותי ב"התגלות האלוהית" הזאת. בהצלחה.

Else

New member
ועוד בקשר להתגלות

על פי שלושת הדתות התנ´כיות - יהדות, נצרות ואיסלאם - ההתגלות ההמונית אמורה לבוא - או שזה משיח בן דוד על החמור, או שזה מוחאמד על הסוס, או שזה ישו ברגל, והם בהכרח ירדו מהשמים. ...עד היום כל מה שירד לנו מהשמים בזמן האחרון זה תחנת חלל רוסית "מיר", אסטארוידים למיניהם ושני מטוסים שנכנסו למגדלי התאומים....

Else

New member
הכוונה היתה להתגלות האלוהית

מול ההמונים ולא התגלות ההמונית, כפי שכתוב. סליחה על הטעות.

לוו

New member
הרגת אותי אילנה מצחוק

עם הקטע השני " עד היום כל מה שירד לנו מהשמים בזמן האחרון זה תחנת חלל רוסית "מיר", אסטארוידים למיניהם ושני מטוסים שנכנסו למגדלי התאומים.... "

פראזניק

New member
תיקונים קטנים... : )

ע"פ האמונה היהודית, ההתגלות בהר סיני היתה לכל העם, אלא שהם לא עמדו בגודל הקדושה, וביקשו שמשה ישמע ויעביר. היתה התגלות ע"פ היהדות גם ביציאת מצרים, בקריעת ים סוף עד שילדים הורו באצבע ואמרו "זה א-לי ואנווהו", או "ראתה שפחה על הים מה שלא ראה יחזקאל בן בוזי (מגדולי הנביאים)". ע"פ הדת היהודית, משיח לא ירד מן השמים, אלא הוא אדם כמו כל אחד מאיתנו שזכה לדרגות קדושה גבוהות. אבל הוא אדם כמונו בדיוק. פראזניק "המתקן" :)))

Else

New member
תודה-תודה../images/Emo9.gif

בעקרון אני יודעת זאת והיתי צינית. מצטערת על אי ההבנה. אסביר את עצמי. כן, אולי בתורה כתוב שהיתה התגלות אלוהית ביציאת מצרים ועל הר סיני אבל בפועל מי ראה את האלוהים? אף אחדד חוץ ממשה (וגם זה לפי מה שכתוב. לך תדע מה היה שם
). בקשר למשיח על החמור....אני חושבת שיהודים דתיים של ימינו יאמינו יותר למשיח שבא מהשמיים מאשר יכירו באדם פשוט, כמוני כמוך (יותר מהר כמוך כי אישה אצלם לא נחשבת) שהוא המשיח. יום שמח לך

פראזניק

New member
לא רוצה להפוך...

את הפורום לעוד פורום ויכוחים דתי\חילוני (מעולם לא השתתפתי בפורום כזה:))) רק אומר שאינך צודקת כלל. כחרדי, אני חושב שאני מכיר את האמונה היהודית טוב ממך. בזה תם הענין אני מקוה:)) בוק"ט נפלא לכולנו:))

Else

New member
לא התכוונתי להתווכח על הדת

ונורא עצוב לי שאתה בא בטענות בלי להכיר אותי בכלל. אני אגיד לך שאני מכירה את יהדות מספיק טוב - ואולי הרבה יותר טוב ממה שאתה חושב, ואפילו מספיק טוב כדי לגבש את הדיעה בנושא הזה. לכן בוא נגיד שלמרות שאתה לא מסכים איתי - זכותך הלגיטימית - אין לך שום זכות מוסרים למדוד את רמת הידע שלי רק על סמך העובדה שאתה חרידי. עם כל הכבוד לחרידיות שלך - ואני באמת מתכוונת לזה - יצא לי להסתובב הההההההההמון בחוגים אורטודוקסיים ולהגיע למסקנות האישיות אשר אותן פירטתי. מקווה שנעצור כאן ולא נמשיך בעימות המיותר. גם לך שיהיה יום טוב.

פראזניק

New member
סליחה.

אני מתנצל אם נשמעתי מתנשא. אפשר להמשיך עד אין סוף. אבל לא כאן, סליחה באמת, לא התכוונתי לפגוע, למרות שעל סמך "הסתובבתי", אי אפשר להכיר דת וערכיה.

Else

New member
התנצלות התקבלה../images/Emo24.gif

ומילה "הסתובבתי" היא אולי לא מדוייקת. היתי עמוק בדת ובקהילה האורטודוקסיט - בוא נגיד ככה - ודווקא למטרה להתחבר ולהתעמק ליהדות ולא לחפש את החסרונות . אבל במשך הזמן, כמה שהכרתי אותה יותר ככה גיליתי יותר סתירות . אני בשום פנים ואופן לא מערערת על הנאמנות שלך לדת היהודית והכוונות שלי הן הטובות ביותר. כל מה שאני מבקשת זה קצת ביקורתיות למסגרת בה אתה נמצא. אני בתורי פתוחה לכל ביקורת שלעניין. בכל אופן אתה נשמע לי איש מאוד אינטליגנטי בלי שום קשר להודעות הללו כי אני עוקבת אחרי הפורום במשך זמן רב.

התגלות, התגלויות וכו´

האמת היא שזה לא משנה האם האלוהים התגלה למשה או לכל העם - התפיסה היא שאלוהים התגלה בפני העם וזו החשיבות של ההתרחשות. יש לזכור כי היהדות אומנם שאבה השפעות מעמים באזור - אך היא בכל זאת הייתה ייחודית בהרבה דברים. התפיסה כי האל הוא לאומי וגם בין לאומי - התפיסה כי היהודים הם גם עם וגם דת (לפחות פוסט עזרה), כלומר תפיסה שהיא גם אתנית ובאותו הזמן תיאולוגית-אמונתית היא תפיסה ייחודית עד כמה שידוע לי ולכן אני חושב כי יהיה קשה למצוא מקבילה מדוייקת של התגלות בפני כל קהל העם - עד כדי כך שבתקופות מאוחרות האמינו (ומאמינים) כי כל אדם בעם ישראל היה (ברוחו) בהר סיני. אך נראה לי כי נכנסתי קצת יותר מידי לדיון תיאולוגי - אני מתנצל, מאיר

masorti

New member
אני כלל לא בטוח שהתפישה..

שהדת "שייכת" לעם ספציפי היא ייחודית ליהדות. אני בספק רב האם האינדיאנים בצפון אמריקה (וגם בדרומה) והאבוריג´ינים באוסטרליה פקפקו בעובדה שהם "עם נבחר" במובן זה שזכו לקבל מהאלים "טיפול אישי" והנחיות לאורח החיים. הנצרות והאיסלם הם אלה שהניחו שזו האמונה הנכונה עבור כל בני האדם. אבוריג´יני לא היה מעלה על דעתו לשכנע לבן לקבל את אמונתו.

למעלה