האם משוחררים ששירתו בזמן מלחמת לבנון השניה

האם משוחררים ששירתו בזמן מלחמת לבנון השניה

יקבלו גם הם את אות המלחמה? או שמקבלים רק החיילים ש"נשארו"?

יקבלו...

גם למי שכבר השתחרר אבל היה חייל בזמן המלחמה זכאי לאות המלחמה. מי שכבר שוחרר מופיה לו בתעודת השחרור סעיף ובו כתובה זכאותו לאות. מי שעתיד לעשות מילואים כנראה שיקבל את האות ביום מילואים (השמועה אומרת ש...) ומי שלא עושה מילואים אמור לקבל את האות בדואר.

DoubleD

New member
מה זאת אומרת ?

"חייל בזמן המלחמה" או חייל שהיה שם.. ? או שזה רק לבנים קרביים שעושים מילואים ?
אני הייתי חיילת בזמן המלחמה ואין לי שום סעיף.. כמו גם הפלוגה שלי שנכנסה אפילו.. למיטב ידיעתי למחזורים שהשתחררו והיו במלחמה (גם באופן פיזי) אין שום סעיף כזה בתעודת שחרור.

WorldCenter

New member
לי יש

לכל מי ששירת ביחידה שלי בזמן המלחמה קיבל את הזכאות לאות.

oh-da

New member
רשום בתעודת הערכה

תחת אותות ותגים/סמלים - אות מלחמת לבנון השנייה ככה מופיע אצלי..

Haunted

New member
הא ?

אני לחמתי במלחמה, ולא רשומה לי שום זכאות לאות בתעודת השחרור. אין קשר בין הדברים. מי שלחם במלחמה והשתחרר, יקבל את האות באחד משירותי המילואים. בדואר.. אני בספק שזה יישלח.

נכון

לגבי מי שיעשה מילואים.. יקבל במהלך המילואים. מי שלא עושה מילואים (פטור וכו') א-מ-ו-ר (וזה לא אומר שזה באמת יקרה כי הרי אמור זה רק שם של דג) לקבל בדואר מה שאתה אומר בנוגע לזכאות קצת מוזר לפי מה שאני יודעת על כל חייל ששירת בצה"ל בתקופת מלחמת לבנון השנייה זכאי לקבל את האות. לדוג' יש לי חברה שהיתה בתזמורת צהל, אין כל קשר בין מה שעשתה בזמן השירות שלה לבין הכוחות שלחמו בשטח בזמן המלחמה. מה שמראה כי לא רק הלוחמים מקבלים את האות. אם אין קשר בין הדברים אז מה יכול להכריע בין הזכאי לקבלת האות לבין מי שאינו? בסופו של דבר - כל חייל שהיה חייל בזמן מלחמת לבנון השנייה ללא כל קשר לתפקידו ומעשיו בזמן המלחמה מלבד (!) עריקים ונפקדים. זה למיטב הבנתי.

שכחתי לציין..

אם זה לא הובן מהדברים, שבתעודת השחרור של החברה היה מצויין זכאות לאות מלחמת לבנון השנייה. כמו כן לכל מי שאני מכירה והשתחרר כבר. נוסף על זה גם מי שלא השתחרר עדיין - ראיתי חיילים שכבר נושאים את אות המלחמה.

Haunted

New member
הממ

הקטע עם התעודת שחרור חדש לי.. מלבד המלצות הסרק שהמ"פ שלי כתב עליה, אין שום דבר שקשור למלחמה
גם אנשים שלא "לחמו לחמו" במלחמה יקבלו את האות. יש הרבה תומכי לחימה שלקחו חלק עורפי במלחמה. מן הסתם מי שלקח חלק במלחמה ועדיין בסדיר כבר מסתובב עם האות. מי שמשוחרר יקבל\קיבל אותו באחד משירותי המילואים.

Haunted

New member
כמו כן

"כל חייל שהיה חייל"
מן הסתם מש"ק ממטרות בצריפין או מפעיל קולנוע בחצרים לא יקבל את האות.

oh-da

New member
כל חייל ששירת בצהל בזמן המלחמה מקבל את האות

כמו בכל מלחמה. ותבדוק בתעודת הערכה שלך, זה כתוב תחת 'עיטורים אותות וציונים לשבח'

טעות בידך... (לדעתי!)

שהרי נתתי דוגמא שאינה רחוקה כ"כ ממש"ק ממטרות. שהרי חברתי היתה בתזמ"צ. לא עשתה מאום הקשור למלחמת לבנון, ועם זאת היה כתוב בתעודת השחרור שלה על זכאותה לקבל את האות. בנוסף אני בטוחה שאם תיכנס לפורום סדירים תמצא דוגמאות נוספות כאלה. החיילת שראיתי אותה נושאת את אות המחלחמה אמרה לי שלא עשתה דבר הקשור למלחמה.

Haunted

New member
צודקת ../images/Emo13.gif

לאחר מחקר קטן גיליתי שכל מי ששירת בזמן מלחמות ישראל מקבל אות ללא קשר לתפקידו. קצת אירוני שלוחם שישן שבוע שלם בתוך איזה שיח ליד בינת ג'בל, ופקיד שלישות שחזר הביתה כל יום ב-4 מה"משרד" עונדים את אותו אות. אבל ניחא.

../images/Emo45.gif

באמת עצוב שמי שלא באמת מגיע לו לקבל את האות מקבל. גם לי כתוב בתעודת שחרור שאני צריכה לקבל את האות, וכנראה, כמו שאתם אומרים, אני אקבל כשאתגייס למילואים..

זה כבר משהו אחר...

אם מגיע לכולם או לא מגיע לכולם לקבל את האות זה כבר עניין אחר, ופנים רבות לו.. בכל מקרה. אמרת שאצלך לא כתוב שאתה זכאי. איך זה?

CrazyMagic

New member
כן, אבל מי יכול להחליט למי מגיע האות ולמי לא?

כי אם הזכרת את צריפין אני בסך הכל הייתי מדריכה ונשארתי בבסיס 2 שבתות רצופות כי היה עוצר יציאות לחניכים ומישהו היה צריך להשאר איתם. ועשינו עבודה כפולה כי הרבה מדריכים שלנו יצאו לעבוד בשטח בתפקיד המקצועי שלהם, אז מגיע או לא? ואחי למשל גויס בצו 8 ולא עשה כלום וכשאני אומרת כלום אני מתכוונת ללשבת בתוך טנק שמכינים למקרה חירום ולשחק בפנים שש בש. אז מגיע לו? אחרי הכל הוא גויס באמצא שנת לימודים, מצד שני, הוא לא עשה כלום..

Beyond Time

New member
אני הייתי ג'ובניק בזמן המלחמה

אמנם הייתי נוסע "להנהתי" באין אוטובוסים של אגד בין קריית-שמונה, טבריה ועפולה (והיו נפילות אבל לא ממש מסוכן כמו על הגבול...) אבל מכאן ועד לקבל\לקחת לעצמי את האות התשתתפות הזה??? מבחינתי זה ביזיון - גם לעצמי, כי אני לא רואה ולא ראיתי במה שעשיתי כ"כ קריטי (ולא עשיתי הרבה) וגם ללוחמים או התומכ"לים שתכלס לקחו חלק פעיל ובאמת הסתכנו, ושלא כמוני כל פעם שנשמעה אזעקה ירדו למקלטים... קצת יושר עצמי חבר'ה! שכל אחד יחשוב באמת ובכנות עם עצמו כמה הוא עזר ותרם והועיל במלחמה...

למעלה