האם משנה אופן מילוי סלסלת המקינטה בקפה?

R7501

New member
האם משנה אופן מילוי סלסלת המקינטה בקפה?

כלומר אם אני משטח את הקפה לגובה הסלסלה או משאיר תלולית במרכז?
 
לא, אין מדובר בפיזיקה גרעינית

אלא קפה טחון.

זה גם לא אספרסו.

מדוע צריך ערימה? מספיק לשטח.
 

mr dish

New member
קיימת אסכולה, מאד מצומצמת אמנם, הדוגלת אף בספ

ירת גרגרי הקפה הנדחסים לסלסלה, בעזרת מד כוח לחץ מיליגרמי ולאחר שכל גרגר נמדד לאורך ולרוחב, בכלי מדידה של אטומים בודדים...
 

nApo10

New member
לדעתי

אמורים למלא את הסלסלה כך שלא יהיו אזורים לא אחידים (אפשר לדפוק את הסלסלה בעדינות כלפי משטח העבודה) ו"לגלח" את העודפים מלמעלה עם גב של סכין ככה שהחלק העליון יהיה מפולס. לא לדחוס.
בפועל, לא נראה לי שזה באמת קריטי אם תעבוד בדיוק "לפי הספר" אבל נראה לי שכדאי ליצור סיומת ישרה יחסית ולא תלולית.
 
למעלה