האם משקל בלון גז (המוטבע על הבלון) כולל את משקל הגז?

RubberDucky

New member
האם משקל בלון גז (המוטבע על הבלון) כולל את משקל הגז?

לא ברור האם משקל בלון גז בישול שהוא 48 ק"ג כולל הגז או לא.

gb228

Active member
אף פעם לא בדקתי מה מוטבע על המיכל

אבל במיכלים לשימוש ביתי, המיכלים הגבוהים הם 48 ק"ג גז והנמוכים 12 ק"ג גז

חן 1111

Active member
48 זה משקל הגז.

חוץ מזה צריך להיות מסומן עליו משקל הבלון הריק. זה מסומן כ-"טרה" או TARA.
כך שמשקל בלון מלא צריך להיות כמובן גבוה מ-48 ק"ג.

RubberDucky

New member
מה שאתה אומר בעצם:

כשמגיע בלון חדש המשקל שלו יותר מ48KG?
בכמה בערך?

חן 1111

Active member
ברור, זה מיכל מפלדה, די כבד.

לא יודע כמה בדיוק, אולי 30-40 ק"ג.

סהר דוד

New member
מה שמוטבע על המיכל זה משקלו העצמי (טרה)

מיכל קטן נקרא מיכל 12 ק"ג ומכיל כמובן 12 ק"ג גז.
המיכל הריק -משקלו בין 13 ל- 14 ק"ג
עם הגז ,הברז והסגירה- משקל ברוטו 35 ק"ג.

מיכל גדול נקרא מיכל 48 ק"ג.
המיכל הריק - משקלו בין 48 ל-50 ק"ג.
עם גז, ברז וסגירה - משקל ברוטו כ-95 ק"ג.

רוני1955

Active member
משקל הבלון.

הייתי סקרן, והלכתי לראות וגם צילמתי. המשקל שכתוב על הבלון הוא משקל בלון ריק. כמו שיש בצילום. זה בלון של 48 ק"ג.

RubberDucky

New member
עכשיו זה ברור יותר, תודה:

בלון 48 ק"ג מכיל בתוכו כ 20.4 קוב גז (מ"ק גז=2.352 ק"ג).
עכשיו רק נשאר לשקול בלון ריק (ספוילר: הוא לא יהיה 38.1 ק"ג...) ולקבל כמה גז אני מחזיר לחברת הגז

תודה לכל מי שענה.

רוני1955

Active member
הערת המשך

לא כל הבלונים הריקים שוקלים אותו דבר. הבלון השני שצמוד לזה שצילמתי שוקל קצת יותר.

חן 1111

Active member
למה אתה מחזיר גז לחברת הגז?

בשביל זה יש שני בלונים. כשמתרוקן הבלון לגמרי אני מחליף בין הבלונים, ואז חברת הגז מחליפה לי את הבלון הריק, אז שום גז לא חוזר אליהם.
פעם חברת הגז השאילה לי בלון לכמה ימים, ואז כשהחזרתי הם שקלו את הבלון וחייבו אותי רק על הגז שצרכתי.

SicTransit

Active member
"הבלון הריק"

"בלון ריק" אינו ממש ריק, יש בו קצת גז אבל חברות הגז מתעלמות מקיומו.

חן 1111

Active member
זה זניח. אם השתמשת עד הסוף אז מה שנשאר זה גז במצב גזי

וגם בלון ריק וחדש הוא לא ממש ריק. יש בו אוויר באותו נפח. למעשה המשקל טרה כולל את משקל האוויר. אז אתה מפסיד טיפה בגלל ההבדל במשקל הסגולי בין אוויר לגז, משהו כמו 60 אגורות למיכל שעולה 440 שקל. די זניח.

SicTransit

Active member
זניח? אולי

ההערה שלך בדבר האויר בבלון "ריק" אינה מדויקת אלא אם אתה שוקל אותו על הירח. אאוריקה!
&nbsp
למיטב ידיעתי גם כאשר נשאר בבלון קצת גז נוזלי הלחץ לא מספיק כדי לקיים אש והבלון נחשב "ריק". אין לי נתונים לגבי כמות הגז (ואני מנחש שהיא תלויה גם בגורמים כמו גובה הדירה מעל הבלון וכד') כך שייתכן שאתה צודק וזה זניח.

חן 1111

Active member
ממש לא. בלון "ריק" באמת הוא בלון שיש בו ואקום מוחלט

והוא יהיה קל יותר מבלון "ריק" שמלא באוויר. נניח שהנפח הוא 60 ליטר, אז משקל האוויר הוא בערך 80 גרם. וזה יהיה ההפרש בין משקל בלון ריק מלא אוויר לבין בלון ריק באמת (ואקום).

SicTransit

Active member
ושוב אני אומר: אאוריקה!

נראה לי שלא הבנת את הרמיזה לחוק ארכימדס.
&nbsp
בלון ריק ממש (כלומר עם ואקום מושלם בפנים) ישקול בגובה פני הים כ-80 גרם *פחות* ממשקלו האמיתי, בדיוק מאותה סיבה שבלון הליום הוא בעל משקל *שלילי* באותם תנאים.
&nbsp
כמו כן, אין יותר מדי טעם להתעקש דווקא על ההגדרה הפיזיקלית של "בלון ריק" בשעה שאנחנו מתייחסים למושג "בלון ריק" במובנו היומיומי המקובל שפירושו "בלון שלא מכיל מספיק גז כדי לקיים את האש בכיריים שלי". הרי כשמישהו מספר לך שהתרוקן לו הבלון אתה לא באמת חושב שנוצר שם ואקום.
&nbsp
&nbsp
&nbsp

חן 1111

Active member
כשמתרוקן הבלון נשאר בו גז, במצב צבירה גזי, בנפח הבלון

כלומר בלי שום לחץ. או אם תרצה, בלחץ אתמוספרי.
לחץ העיבוי של הגז הוא בערך שתי אתמוספרות. כך שכל זמן שיש במיכל גז נוזלי, זה הלחץ שיהיה בו, ולא חשוב כמה גז נוזלי נותר בו. אחרת הגז היה מתאדה. גם כשיש בו לחץ של אתמוספרה וחצי אז פתיחת ברז הגז בכיריים תגרום לזרימה של הגז בגלל הפרש הלחצים. אז בבלון שמוגדר ריק לגמרי יש רק גז במצב גזי, כלומר משהו כמו 120 גרם גז, ואילו כשהוא רק לגמרי מגז, כלומר מלא אוויר, אז יש בו כמו שכתבת, 80 גרם אוויר.

למעלה