האם מתווך יכול להחתים קונים בלי הזמנת תיווך מצדי?

האם מתווך יכול להחתים קונים בלי הזמנת תיווך מצדי?

האם ייתכן מצב שבו אני מראה דירה למתווכים ותא מסכמת כלום עם מתווך. המתווך מחתים לקוח על הזמנת תיווך עם הבטחה למחיר יותר זול ממה שאני מבקשת ואז בעצם לקוח מחוייב בדמי תיווך במידה שיקנה את הדירה? כלומר עצם זה שאני מראה דירה למתווכים - האם קיים בזה סיכום או בעיתיות עבורי? אדגיש שבשלב זה מבקשת מחיר בטווח הגבוה ובעתיד ברור שאוריד מחיר בעצמי אם לא אמכור במחיר שמבקשת ( עם הנחה קטנה). כלומר עכשיו יש מתעניינים אבל לא רבים. בטוחה שעם הורדת מחיר יהיו יותר מתעניינים. הביקוש קיים, אך הוא פונקציה של מחיר.

Nemesis001

New member
כל עוד את לא חותמת להם על הזמנת שירותי תיווך

ומבהירה להם את הדבר, אני לא רואה כל בעיה.

נפריד בין שני דברים

1. מבחינתך המחוייבות לתשלום למתווך תקום אם תחתמי על הסכם עימו.
2. למתווך מטעם הקונה יהיו מן הסתם מוטיבציות מעורבות. חלקן תואמות את שלך למשל הרצון להגיע למחיר מוסכם שיביא לעסקה וחלקו שונות משלך כפי שהזכרת. בסוף ההחלטה למי למכור ובכמה היא שלך. אם את מודעת לעניין ושוקלת את החלטותיך בשום שכל איני רואה בעיה.
&nbsp

התייחסות לעניין המחיר והמתווכים.

ראשית, איני מתיימר להכירך או את אופייך, אבל מהמשתמע בשאלותייך עולה בליבי תמונה שלא מחמיאה לך, באם אינך רוצה לשלם דמי תיווך למתווכים מדוע את מעסיקה/מפעילה אותם [בחינם].
את רוצה את שירותי התיווך אבל לא מוכנה לשלם [כנראה שזה מחמיא לך שהם רודפים אחריך] , נכון...יש מתווכים מהשוליים שיסכימו לעבוד עבורך בחינם, אבל הם לא העילית של המתווכים.

את כל הזמן עוסקת בעניין המחיר שקבעת לדירתך, בכלל למתווך מטעמך אסור לקבוע סף מחיר הנמוך ממה שקבעת ולכל היותר יוכל לומר לרוכש פוטנציאלי מטעמו שהמחיר הסופי יקבע במו"מ.

מתווך ששמעת ממנו או מהלקוח שלו שהציע מחיר נמוך מהמחיר שקבעת, עלייך לגרש מדירתך ולומר לו שלא יחזור יותר.

עניין המחיר :
לדירות המצויות בשוק למכירה יש מחיר "תפוגה" הקרוי בסלנג של המתווכים "דירה שנשרפה" כלומר דירה שנחשפה תקופה ארוכה במחיר גבוה, שוק הרוכשים מכיר/שמע/ראה וכבר לא יחזור לראות את הדירה, היא "שרופה" מבחינתו.

ולכן הורדת מחיר מטעמך לאחר חשיפה ארוכה לא תועיל, הרוכשים הפוטנציאליים מחפשים תמיד את הדירה הבאה שטרם ראו ושביכולתם לרכוש בתנאים מסויימים, הם לא ישובו לדירתך, אלא עם היתה הפסקה ארוכה במכירה שמצביעה על כשלון המכר והדירה תצא שוב לפרסום לרוכשים חדשים ובמחיר נמוך מהקודם.

תמחור דירתך אמור להקבע ע"י מחיר ממוצע של דירה דומה באיזור המגורים עם שילוב תנאים נוספים כמו שיפוץ, כיוונים, קומה, מראה הדירה וחזות הבניין, וועד מאורגן, מעלית, חנייה , קרבה לאיזור מסחרי ועוד...
ניסיון להערים על מאפייני המחיר הממוצע לא יצלח בדר"כ כי הרוכשים הממוצעים מנוסים ומבצעים בדיקות מחיר כל הזמן, גם הסכמה לסיור בדירתך לא מצביע בהכרח שהם יגיעו לשלב בו יגישו הצעה אלא אם התמחור הסופי יתאים ליכולתם והדירה בכלל תמצא חן .

לסיכום, כפי שכבר ציינתי גם בשאלותייך הקודמות, מתווך שלא נחתם איתו הסכם שכר טירחה אינו זכאי לדמי תיווך...נקודה.
המחיר הממוצע לדירתך [התואם את העקרונות שהוצגו כאן] שיקבע על ידך הוא זה שיביא למכירת הדירה, ומחיר מופקע ירחיק קונים מדירתך.

עונה

קיבלי פניות ממתווכים. אף מתווך לא היה בדירה. לכולם עניתי בנימוס שבשלב זה רוצה לנסות למכור לבד. מתווכים רבים ביקשו להגיע לראות את הדירה , בלי התחיבות מצדי, למרות שאמרתי להם שבשלב זה לא מעוניינת בשירות של מתווך.
נהגתי ביושר, לא ברור לי למה אתה חושב שאני רוצה להיעזר במתווך ותא לשלם לו שכר.
מנסה להבין למה מתווכים רבים מבקשים להגיע לראות את הדירה למרות שאמרתי להם בצורה ישירה שבשלב זה לא מעוניינת במתווך והאם בכך קיים עבורי חיסרון או קיימת בעיתיות.

Futureishere

New member
את צריכה לעשות הבדלה

מתווך עובד עם מוכרים וגם עם קונים
&nbsp
עקרונית מה שהם רוצים זה לראות את הדירה ולשווק אותה לקונים שלהם ולקחת מהם דמי תיווך ולא ממך
&nbsp
מצד שני מרבית המתווכים בארץ משתמשים בתרוצים של יש לי קונה, על מנת להגיע אליך פיזית ולנסות להמיר אותך ללקוחה עם כל מיני סיסמאות של "יש לי קונה" ואם אני מביא אותו אני רוצה גם דמי תיווך ממך ואולי לא.
&nbsp
כל עוד לא חתמת על כלום אין לך התחיבות בפני המתווך, אם זאת שימי לב, ברגע שמתווך מפרסם את הדירה שלך לקונים הם בד"כ מנסה לנעול אותם בחוזה תיווך לקנייה לפני שהם יראו את הדירה וככה את יכולה לאבד רוכשים פוטנציאלים.

למעלה