האם נגזר עלינו להחליט באיזה מגדר עלינו להיות?

האם נגזר עלינו להחליט באיזה מגדר עלינו להיות?

היי אדם שמרגיש שהוא רוצה לחיות במגדר גברי בחיי היום יום, ובמין להיות במגדר נשי. על פניו הפתרון להיות קרוסדרסר.... אולם !!! האם נראה לכם שאפשרי בכלל לחיות בצורה של קרוסדרסר? כלומר : לחיות במגדר גברי בחיי היום יום, ובמין להיות במגדר נשי ? האם אפשרי למצוא זוגיות ואהבה כשאתה רוצה לחיות מצד אחד כגבר ומצד שני כאישה? האם נגזר עלינו להחליט באיזה מין אנחנו? השאלה העיקרית היא לגבי זוגיות, לי אישית נראה שזה בלתי אפשרי כמעט למצוא זוגיות של קרוסדרסר עם גבר. מהצד של הגבר ( לא של הקרוס). ואני אסביר: גבר שהוא הומו נמשך למגדר הגברי . ( והמעט שנמשכים לבנים נשיים יעדיפו אותם נשיים כל הזמן גם בחיי היום יום ולא רק במין ...) ולכן אין סיכוי לזוגיות בין הומו לקרוסדרסר. גבר שהוא דומיני - ובמקרה הוא גם נמשך לקרוס - לא יוכל להיכנס לזוגיות עם גבר בלבד, כי זה לא יספק אותו, בנוסף, חלק נכבד מהדומיניים יעדיפו זוגיות עם אישה, כי למה להיות חריג כשיש לך את האפשרות לא להיות חריג? מסתבר, שנגזר עלינו להחליט באיזה מגדר עלינו להיות כל הזמן ! האמנם ? אשמח לתגובות נ"ב: נא לא לשלוח אותי לפורום טרנסג'נדרס שאלתי את זה גם שמה , אני רוצה לדעת מהי דעתכם

אהלן

שלושה דברים שחשבים עליהם כשקראתי את הודעתך. הראשון הוא שיש לך מספר תפיסות שגויות בנוגע לביסקסואלים - למשל שביסקסואליות לא יכולה לאפשר זוגיות עם גבר בלבד, או שביסקסואליות משמעה לרצות בעיקר זוגיות עם אשה. ביסקסואליות אינה מנוגדת לזוגיות עם אדם אחד ואינה מחייבת קשר עם גברים ונשים במקביל, וכמובן שישנם ביסקסואלים גברים שנמצאים בקשר עם גבר למרות הפוטנציאל לקשרים עם נשים. השני הוא שנמשכים לא רק למגדר, נמשכים גם לאדם ספציפי, לאדם יש עוד תכונות שהופכות אותו לרצוי, נחשק ורצוי לקשר זוגי מעבר למגדר. השלישי שנובע מהשני הוא שלמרות הסוציאליזציה לזכר=גבר="גבריות" ונקבה=אשה="נשיות" יש המון "יוצאי דופן" (במרכאות כי זה איננו נדיר כל כך) ובהתאמה גם הקשרים. זה לא נפוץ וזה לא הרוב, אך בהחלט קיימים קשרים שאינם ממוגדרים בצורה דיכוטומית ושמאפשרים נזילות מגדרית. לחפש קשר לחיים זה לא לרוץ לפוליטיקה, לא צריך למצוא חן בעיני הרוב, גם לא צריך למצוא חן בעיני מיעוט ניכר, לא צריך אפילו למלא מניין... צריכה להיות התאמה הדדית בינך לבין אדם נוסף.

היי טל ותודה

אוקיי זה נכון שנמשכים מעבר למגדר. אני מסכים. אני רוצה לעלות נק' נוספת: אני חושב שאני קרוסדרסר- כלומר: רוב הזמן נראה ומתנהג כמו גבר, אבל במין נראה ומתנהג כמו אישה. כלומר: מידי פעם מתאים לי להיות גבר מידי פעם מתאים לי להיות אישה. אני נמשך לבנים. כשאני מכיר מישהו, הוא חושב שאני גבר הומו רגיל,כי כך אני נראה, וכך אני מציג את עצמי. ואז שהנשיות שלי באה פתאום בהפתעה, זה יוצר בעיה, כי הוא מצפה לגבר ופתאום אני רוצה להיות האישה. אני חושב שלרוב ההומואים לא מתאים פתאום לראות את הפרטנר בצורה נשית. ( ואיך הוא היה אמור לדעת את זה מראש?! הרי אני נראה ומתנהג כגבר). מצד שני, נתקלתי בגברים שיודעים שאני זכר אבל עדיין מתאים להם (וגם לי) שבסקס אני איהיה אישה. אשים כאלו הם בדרכ' או דומיניים או שרוצים אותי במגדר הנשי על הזמן. ולא מתאים לי להיות במגדר הנשי כל הזמן, אני רוצה שזה יהיה נזיל. ואז שוב נוצרת בעיה. כלומר: אני מרגיש כאילו עלי להחליט לאיזה מגדר אני שייך... דבר אחרון, איך אני יכול לשדר או להסביר שאני אוהב להיות גבר אבל במין אני אוהב להיות אישה. אני מקווה שאני ברור... תודה רבה

אהלן

אני לא אומרת לך שאינך צודק בנוגע למה יחשבו הרוב, לאור האופן בו מחנכים אותנו לשתי אופציות בלבד זה לא מפתיע. אבל ברמה האישית של מציאת קשר, פחות משנה מה חושב הרוב, משנה אם תמצא אנשים שזה בסדר או רצוי מבחינתם לצד ההתאמה בפרמטרים האחרים. בנוגע ללשדר ולהסביר - ברירת המחדל בחברה שלנו היא ההנחה ההטרונורמטיבית, ולכן צריך "לצאת מהארון" בנוגע לנטיה וזהות שאינם בהנחה הזו. המסר של אני אוהב להיות גבר אבל במין אני אוהב אישה הוא מסר התחלתי טוב, אפשר להמשיך במקרה הצורך להבהרת ההמשך של "מה זה בעצם אומר" - שפה? לבוש? פרקטיקות מיניות מסוימות? (לפי העדפתך כמובן) בנוגע למתי אומרים - אפשר כבר בשלב הסינון הראשוני לשים את זה על השולחן (למשל כבר בהודעת ההכרות עצמה) ואפשר עם ההכרות אם נראה לך שהאדם בעל ראש פתוח.

למעלה