האם נדון כאן נושא העל החושי בהקשר התקשורתי..

אוריק3

New member
האם נדון כאן נושא העל החושי בהקשר התקשורתי..

יש לי טענות שמתקיים קשר כזה בן יונקיי להקות. ושרידיו לטעמי מתקיימים עדיין בייננו.. תנו דעתכם..

Snir2121

New member
כנ"ל.

בעיקרון אני לא חושב שזה קיים. אבל כדי לתת תשובה רצינית על זה אתה צריך להגדיר בדיוק מה הקשר הזה, איך הוא בנוי, על מה הוא משפיע, וכו'. בכלאופן, מה גורם לך לחשוב שזה קיים?

אוריק3

New member
חןחן לתגובתכם...

אז ככה.. מהתבוננות מעמיקה בסרטי טבע בשתי רמות מקצועיים ולקהל הרחב נוכחתיי לקיום פרוצדורה ארגונית דינמית בעיקר בעת ציד. מדובר ב לביאות, שימפנז, זאב, תן, צבועים, סורקטים. בהתבוננות מעמיקה ולצורך כך אתמקד ברשותכם בלביאות ושימפז שם היה תעוד יותר נרחב.. בעת תכנון המארב והתקיפה הלביאות לא מחליפות מבטים ואינן נוהמות (שמירה על צביון הפתעתי) . בעיקר ניתן לראות זאת בתהליך התקיפה, הלביאות מרוכזות מבט בטרף עלמנת לשמור על יתרון ההסוואה, להקטין פעריי מרחק, מיקוד=ריכוז. תוך המהלך משנות הלביאות מיקומים ומשפרות את עמדות התקיפה. וזאת כאמור ללא כלקשר עין בינהן או השמעת קול. תאום מולשם. מכיוון שהתהליך כאוטי האורינטציה הדינמית הכרחית. וברגע אחד כולן תוקפות חלקן ישירות וחלקן חוסמות בריחת הטרף. לטעמי, לשם כך צריך להחליף מידע וולתאם. שיפנז..מכיוון שהחברה מחבבים סטייקים לפעמים הם מבצעים תקיפה מאורגנת של קופים קטנים יותר בדרך כלל או שוכני עצים אחרים. השימפז בעל מוח מפוחת יותר ולכן עד רגע ההתקפה, כלומר בתהליכיי המארב וחסימת דרכי נסיגה , הם מתנהלים בשקט גמור ומשפרים עמדות עד שניתנת הוראת התקפ עלידי האלפא. או אז הם משתמשים להערכתי בקולם בשתי רמות הבהלת הטרף ובלבולו. והעברת מידע טקאטי לשם בצוע הציד. מכיוון שידוע לחלוטין שבתהליכים הכימיים במוח נוצר פוטנציאל חשמלי ולפיכך פוטנציאל אלקטרו מגנטי (שנמדד באופן מוחלט ומסווג לסוגים שונים עלפי מצב תהליכי במוח. פוטנציאל אלקרומגנטי הוא גם שידור...(גלי רדיו). מה עוד שאנו מיודעים לתופעות של לכאורה ידע מוקדם אודות קיום מצב פיזיקלי (דז'וו למשל) הארה פתאומית, ידיעה פתאומית הכרתית אודות אדם מסויים או ארוע או אחר..ובתוך שניות בדרך כלל . פגישה עם אותו אדם או שיחת פון או ארוע פיזי אחר המתרחש. הקונטקסט בן יכולות לכאורה הקיימות אצל יונקיי להקות בעיקר, הרקורד שלנו, והתופעות הבלתי מוסברות מדעית עדיין. לטעמי יכולות להצביע על מגמה תופעתית. אינני איש המדעים המדוייקים אך גם האבולוציה אייננה כזאת. ואני בא מעולם יותר מופשט...ועדיין.. מה דעתכם המלומדת?

m0sh3

New member
אני חושב שאין כאן עניין על טבעי

אלא שאלו טקטיקות ציד שהתפתחו אבולוציונית עד לרמה המרשימה שלהן כיום. אני גם לא בטוח עד כמה התיאור שלך נאמן לאמת, בלי לזלזל כמובן. כל מערכת העצבים שלנו עובדת על פוטנציאלים חשמליים. זאת לא יכולה להיות דרך טובה להעביר שדרים בין בעלי חיים משתי סיבות לדעתי: 1. נתונה ליותר מדי השפעות [אורגניזמים בסביבה למשל]. 2. אין כלי ביולוגי שימדוד אותה.

Snir2121

New member
לדעתי זה לא מעיד על קיום משהו על חושי.

העובדה שאותה התארגנות חוזרת על עצמה בכל להקה ופעמים רבות מאוד, מראה על חוקיות מסוימת. משהו ש"מובנה" בחיה או מתקבל ב"חינוך" שלה. האימון הרב גורם לתיאום כמעט מושלם בין החיות בלהקה, אני לא רואה כאן צורך במשהו "על חושי". אתה מודע לזה שגלי רדיו הם רק חלק מהספקטרום האלקטרומגנטי השלם, כן? ולא הבנתי למה התכוונת בקטע האחרון (עם המצב הפיזיקלי).

אוריק3

New member
לשנייכם..

כל מהלך צייד הוא כאוטי לחלוטין וכל מקרה שונה. אין כאן מקרה של צייד בודד הנוקט תמיד אותה טאקטיקה. לטעמי כאשר מעורבים מספר פרטים חייבת להיות קורדינציה רב פרמטרית דינמית. אין אני טוען שהתהליך קוגנטיבי אלא ערך מוסף. אגב יתכן שגם דולפינים "עוסקים" בכך. אני בהחלט מודע לעניין הספקטרום האלקרומגנטי. הכוונה להתרחשות כתופעה חד משמעית= פיזיקלית. בן שאר חטאי אני עוסק בהמצאות ופיתוחים כך שאני מקיים יכולת קוגניטיבית נרחבת ולכן הפנומנה תפסה את עייני. ככה מן הסתם נוצרות המצאות. יכולת ליצור מהלך תאורתי קוהרנטי מניב .(בענווה) יקיריי נסו לראות דברים מעבר למימד המקובל, זאת חו"ח לא ביקורת אלא יכולת לאות דברים מעבר ל"נימדד". .

m0sh3

New member
הווי אומר, אתה מצפה ממני לדמיין?

אוקיי. אז אני חושב שיש מלאכים שמכוונים כל לביאה באופן פרטני ולוחשים על אוזנה איך ואיפה לעמוד ומתי לתקוף. מהלכי הציד אינם כאוטיים, כפי שניתן לראות מהסדר המוגדר שלהם בכל מין. כל ציד הוא שונה במעט מקודמו - אולי החיה הנצודה היא שונה או שהיא במשקל שונה וכו', אבל סה"כ הסיטואציות דומות ולכן יש אפשרות ליישם את אותה השיטה.

Snir2121

New member
יש הבדל בין להיות פתוחים לתגליות כאלו,

לבין לקבל את הדעה שלך. אני פתוח לגישה הזו (כלומר, הגישה שלי היא שעד היום לא מצאו הוכחות, ועד שלא ימצאו - כל דבר שהוא מעבר לחומריות המוכרת לנו פשוט לא קיים, אך באותה מידה אין לי את הכלים להגיד שזה לחלוטין לא קיים) אבל לא מקבל את הדעה שלך.

Wolverchenus

New member
קודם כל,

אני חושב שאת חוטא קצת בגאווה. שנית, מהלך הציד כאוטי? ממש לא. יש חוקי ציד מאוד ברורים. אם הוא היה כאוטי היית רואה מדי פעם לביאות מתגרגרות ומתגלגלות על הרצפה באמצע קרב או רצות במפתיע לתוך סלע קרוב, ניצודות מדי פעם על ידי איילים וכיו"ב. ממש לא כאוטי. יש מאגר נשק מאוד מוגבל שלביאות משתמשות בו בעת ציד - טפרים, נשיכות לצוואר, רדיפה אחרי החלשים, מרדף ועוד תכונות חתוליות נעימות מאוד לעין האנושית. עצם העובדה שהלביאות מריצות "תוכנת ציד" מאוד דומה מאפשר להן לעבוד בצוותא גם אם בנפרד. אם אתה רוצה לתפוס מישהו בהמון אנשים ואני רוצה לתפוס אותו אז נכון שזה יראה כאילו אנחנו מנהלים מרדף משותף אבל למעשה מאוד יכול להיות שעצם העובדה ששנינו רודפים אחריו ביחד זה כבר היתרון שלנו ואין צורך בתיאום נוסף.

אוריק3

New member
ממש צר לי אבל לא ירדתם לסוף דעתי...

ומהלך הציד הוא כאוטי לחלוטין, ההוכחה, אין יכולת לדגמו ולחזור עליו בדיוק.התבנית דומה משום שהיא נוצרה בהתאם ליכולות של הצייד וחוזר חלילה. אתם אולי קצת נעולים וגאוותניים משהו? אתם רוצים לנהל דיון או להראות כמה אתם חכמים? (או שלא) הרבה הצלחה

Wolverchenus

New member
היי, אני לא יצאתי בהצהרות

על עצמי. בוא נעזוב את הנישה של ה"שופוני". הקרב אולי לא זהה אבל הטקטיקה זהה וכלי הנשק זהים. זה כמו להגיד שאין שום דרך שחיילים יתאמו תרגיל פרט בלי מכשיר קשר (או טלפתיה) כי הסיטואציה לא זהה במאה אחוז למה שהם חוו באימון. אם יש חוקי מאבק ויש כללי אצבע לא צריך שיהיה סט הוראות מוכנות היטב לכל סיטואציה אפשרית (בסופו של דבר מדובר ביצורים חיים על היוריסטיקות ואינסטינקטים). בסופו של דבר זה תמיד דומה - באים מסביב לחיה הכי חלשה, רצים אחריה, תופסים לה בצוואר ואז כשהיא מתה אוכלים אותה. זה לא שהם חושבים על טקטיקה איך ללכוד אותה כמו הcoyote שמנסה לתפוס את הroadrunner.

למעלה