האם נהגתי נכון?
זה ככה. יש לי קומונה כיתתית סגורה. הבנות בכיתה שלי לא מי-יודע-מה מבינות במחשבים ויש כמה בנות שעוד לא הפנימו את עקרון השירשור או שסתם לא מודעות לחשיבות שלו (כמו שאמרה לי היום אחת הבנות - "מותר להתחרפן קצת לפעמים...") אתמול היו כמה בנות שפתחו סתם הודעות חדשות (למשל אחת בסגנון של "חשובב!!!" בכותרת, ובתוכן היה כתוב "סתם בא לי לפתוח הודעה חדשה" וכו'..).. הקומונה התחילה להתבלגן וקיבלתי בקשות מבנות אחרות לשרשר את ההודעה של ההיא ואת ההודעה של ההיא ושאני אמחק את ההודעה הכפולה שמישהי שלחה בטעות וכו'.. התחלתי להרגיש כמו מנקה, שצריכה לטאטא אחריהם את הלכלוך.. מי כמוכם יודע שפעולת השירשור היא לא הכי כיפית בעולם... גם ככה הייתי עצבנית מאד (ראו שירשור ה"בעע" שלי למטה
), ושירשרתי את מה שהיה צריך, אבל גם כתבתי הודעה חדשה: "הבאה שלא משרשרת - עפה". ככה, קצר ולעניין. כזכור, הקומונה היא קומונה סגורה ולכן אין יותר פשוט מלבטל הרשאה... [אולי כאן המקום לציין שאני נחשבת לילדה עדינה, ככה שלא ידעו אם להתייחס לאיום שלי ברצינות או לא, ואחת הבנות אפילו שאלה - "את רצינית?"] * * * לא הרבה זמן אח"כ, נפתחה הודעה חדשה כזו: • אחחח.... השטניות גוברת..ו סתם רציתי לעצבן קצת את תמר... אז פתחתי הודעה חדשה.. אוייי אני חושבת שאני צריכה לקבל איזה תואר של "השטן הכי שטני" או משו כזה...חחחחחחחחח * * * חברה שלי אמרה לי באייסיקיו להציץ בקומונה. ראיתי את ההודעה ובאותו רגע פשוט מחקתי את ההרשאה של אותה בת. * * * כנראה שאותה בת קצת נעלבה. היום בכיתה היא עשתה פרצוף נעלב ואמרה לי לא להתקרב אליה. גם בשאר היום היא התעלמה ממני. זה לא שהיא באמת שונאת אותי, אבל כנראה שזה קצת פגע בה (טוב - מי אוהב שמעיפים אותו ומגבילים אותו??) אז היא עשתה קצת הצגות.. נתתי לה להמשיך. בשיעור הראשון ביקשתי את רשות המורה לגזול לה את הדקות האחרונות. בינתיים שלחתי פתק לאותה בת על זה שאני רוצה לדבר עם הכיתה על הקומונה והאם אפשר להזכיר את השם שלה כשאני מזכירה מה שהיה אתמול, אבל היא התעלמה ממני. בדקות האחרונות שלפני הפסקת 10 נעמדתי לפני הכיתה. דיברתי על הקומונה בכלליות (יש בנות שאין להן אינטרנט אז ניסיתי לשתף אותן בקטע של מה זה שירשור, כדי שיבינו), על המטרה שלה, ועל הסיבות שהפכנו אותה לסגורה. דיברתי גם על הסדר שחשוב שיהיה בקומונה ועל עקרון פעולת השירשור. הסברתי שאם מישהי פותחת הודעה חדשה וכתוב בה "את ממש צודקת", אף אחת חוץ ממנה לא תבין למה היא התכוונה כל עוד זה לא יהיה משורשר למקום הנכון. ואז סיפרתי מה היה אתמול - שהיתה קצת הצפה של הודעות חדשות (בין אם זה בת חדשה שנכנסה ולא ידעה לשרשר, ובין אם זה בת שסתם רצתה צומי, ובין אם זה בת שעשתה את זה בשביל לעצבן), ואני גם ככה לא הייתי במצברוח הכי טוב (ככה זה כשנשארים למתמטיקה כשכולם הולכים הביתה..), וגם קיבלתי הוראות מבנות אחרות מה אני צריכה לשרשר... אמרתי להן שהרגשתי כמו מנקה. סיפרתי על ההודעה שפתחתי וההתרעה, ועל זה שאחת הבנות (לא אמרתי מי) כתבה הודעה בשביל לעצבן (למרות שזה מבחינתה היה לגמרי בצחוקים), והיא הועפה. ניצלתי את ההזדמנות להתנצל בפני אותה בת (בלי להזכיר את שמה), ולומר שזה יכול לקרות לכל אחת שלא תכבד את הכללים. בסופו של דבר כמעט קיבלתי מחיאות כפיים..
[תאמינו לא שזו לא היתה המטרה שלי..] כרגע אותה בת קצת מעוצבנת עלי ועושה הצגות (למרות שאני בהחלט מבינה אותה ולכן לא לוחצת עליה), ואני מקווה שמחר בע"ה היא תדבר איתי כרגיל. רציתי לשאול מה דעתכם. מדובר בקומונה כיתתית ככה שכל פגיעה היא לא רק בגולש אינטרנטי לא מוכר שבמקרה הכי גרוע ישנא אותי, אלא בבנאדם שאני פוגשת יומיום ואנחנו שתינו חלק מכיתה אחת מגובשת. מצדי בהתחלה הייתי בסדר - הרי לא הענשתי לפני שהזהרתי. אבל האם הייתי צריכה לממש את האיום שלי? או שבתור מנהלת אני צריכה להיות פחות נוקשה והייתי אמורה לוותר לה? או שמצד שני - אולי רק ככה חינכתי אותן אחת ולתמיד שצריך לשמור על הסדרים? ומצד שלישי - אולי הגיבוש הכיתתי עדיין יותר חשוב מזה? (למרות שב"ה יש לי כיתה נפלאה ואני מאמינה שאותה בת לא תמשיך ככה להרבה זמן.. והיא שלחה לי כבר אתמול בלילה בקשה מחודשת לאישור - חבל שראיתי אותה רק מקודם..) אני כבר לא יודעת מה לחשוב... מה הייתי אמורה לעשות??
זה ככה. יש לי קומונה כיתתית סגורה. הבנות בכיתה שלי לא מי-יודע-מה מבינות במחשבים ויש כמה בנות שעוד לא הפנימו את עקרון השירשור או שסתם לא מודעות לחשיבות שלו (כמו שאמרה לי היום אחת הבנות - "מותר להתחרפן קצת לפעמים...") אתמול היו כמה בנות שפתחו סתם הודעות חדשות (למשל אחת בסגנון של "חשובב!!!" בכותרת, ובתוכן היה כתוב "סתם בא לי לפתוח הודעה חדשה" וכו'..).. הקומונה התחילה להתבלגן וקיבלתי בקשות מבנות אחרות לשרשר את ההודעה של ההיא ואת ההודעה של ההיא ושאני אמחק את ההודעה הכפולה שמישהי שלחה בטעות וכו'.. התחלתי להרגיש כמו מנקה, שצריכה לטאטא אחריהם את הלכלוך.. מי כמוכם יודע שפעולת השירשור היא לא הכי כיפית בעולם... גם ככה הייתי עצבנית מאד (ראו שירשור ה"בעע" שלי למטה