האם נהוג לבדוק תקינות של דברים לפני החתמת הסכם שכירות דירה?

Borisyo

Member
האם נהוג לבדוק תקינות של דברים לפני החתמת הסכם שכירות דירה?

במקרה ראשון אם דירה היא לכניסה מיידית אם אף אחד לא מתגורר, בדרך כלל מבקשים מבעל הבית לבדוק דברים כמו ברזי מים על לשם תקינותם? האם בעל הבית אמור להסכים בהתחשב שכעת מונה מים/חשמל לא רשום על אף אחד?

אותה שאלה אבל לגבי מקרה שבו עדיין מתגורר מישהו בדירה. האם זה הזמן הנכון לבדוק תקינות של דברים בדירה כי אחרת לא תהיה הזדמנות לעשות זאת לפני החתמת הסכם שכירות?

קלייטון.ש

Well-known member
אתה בא לראות את הדירה, במעמד של מתעניין

אתה עושה סיבוב בדירה, בודק שירותים, בודק ברזים, מדליק מכבה את החשמל. אתה מסתכל על התקרה והקירות לחפש סימני רטיבות ועובש. אתה פותח מגירות וארונות מטבח לראות שאין עובש. תפתח חלונות ותריסים לראות שתקינים. תעיף מבט החוצה לראות אם הנוף לא לגמרי מדכא. אם הדייר היוצא נמצא אל תתבייש לשאול אותו "איך פה?". בדירות מחולקות הייתי דופק על הקיר המפריד לראות אם הוא קיר בלוקים או קיר גבס.
בכל מקרה חוזה השכירות מטיל על המשכיר אחריות לתקינות הציוד ששייך לו בדירה, כך שגם אם משהו מתקלקל בהמשך, אחריות שלו לתקן.

Borisyo

Member
אם דירה מתוארת כדירה משופצת ומסודרת ומתגוררים בה אנשים...

כדאי עדיין לבדוק תקינות של דברים בדירה כפי שרשמת קודם או שאפשר להיות פחות קפדני ולקווה שהכל יהיה טוב?

קלייטון.ש

Well-known member
לקוות שיהיה טוב תמיד צריך, ולבדוק גם רצוי מאד בלי קשר לתיאור

בלי קשר לנימוס, זו שאלה לגיטימית ועניינית

והייתי אומרת שאפילו מומלצת, לצד התעניינות כמה זמן השוכרים הקודמים גרו בדירה. אתם לא רוצים למצוא את עצמכם בדירה שמחליפה דיירים כל חודשיים.

אם הדייר העוזב מראה לי את הדירה, אני שואלת

שואלת אם הוא מסיים חוזה, כמה זמן הוא היה שם, ולמה הוא עוזב.
דייר קודם שהיה שנה בדירה מעלה בי חשש שהוא כבר מת לעוף ולא מצא מי שיחליף אותו.
קיבלתי מידע מדיירים כמו: אין ועד בית ואם חדר המדרגות נראה רע עכשיו, זה יותר גרוע בחורף כשגם יש נזילות.
קיבלתי מידע על שכן שעושה כל הזמן קריוקי.
ולעיתים גם קיבלתי מידע חיובי על בעל הבית שזה נחמד אבל הדירה לא נראתה לי.

למעלה