האם נהוג לשנות פרוטוקולים בין החזרות מוקפאים?

האם נהוג לשנות פרוטוקולים בין החזרות מוקפאים?

החזרת מוקפאים משאיבה קודמת, ושתי החזרות משאיבה אחרונה (טריים ומוקפאים) נכשלו כולן למרות שנאמר לי שהעוברים (שניים כל פעם) מאוד יפים, הרירית מאוד יפה, וההורמונים ברמה מצויינת.
ההחזרות היו כולן על בסיס הורמונלי (3 פרוגינובה ו2 קרינון כל יום, החזרה ביום 14) כי במעקב לא נמצא ביוץ טבעי.

נותרו לי 3 מבחנות של מוקפאים, השאלה היא האם פשוט להמשיך בהחזרות הבאות עם אותו פרוטוקול או שיש משהו שאפשר לשקול לשנות?

תודה מראש

החזרת עוברים מוקפאים

החזרת עוברים מוקפאים ניתנת לביצוע במספר דרכים.
1- אצל נשים צעירות עם מחזורים סדירים לחלוטין, ניתן לבצע מעקב במחזור טבעי ללא שימוש בהורמונים עד לביוץ, הביוץ נחשב מקביל ליום השאיבה וממנו סופרים את מספר הימים עד להחזרה לפי גיל העובר.
2- החזרת עוברים במחזור הכנה הורמונלית, שיטה זאת מאפשרת תיזמון ומעקב נוחים יותר על המועד שבו רירית הרחם מוכנה להחזרת עובר. התרופות הנמצאות בשימוש הינן אסטרופם או פרוגינובה והן ניתנות במינון המספק רירית רחם מעובה ורמות אסטרוגן המתאימות להחזרת העוברים.
3- במקרים נדירים שבהם לא מושגת תגובה טובה של רירית הרחם לאף הכנה הורמונלית ניתן לשלב זריקות במינון נמוך כמו בזמן גירוי שחלתי על מנת לגייס זקיקים שהם עצמם מפרישים אסטרוגן.
בשיטה שבה נעשית הכנת רירית הרחם על ידי אסטרופם או פרוגינובה , בדרך כלל מושגות תוצאות דומות, אם כי כמובן יכולה להיות תגובה אישית מעט שונה בין אישה לאישה. ההחזרה היא לא בהכרח ביום 14 אלא בשלב שבו רירית הרחם מוכנה ורמות ההורמונים מתאימות. לפעמים כאשר לא מושג הריון ניתן לבצע בדיקות הורמונליות לאסטרוגן ופרוגסטרון כשבוע לאחר ההחזרה ובמידת הצורך לשדרג את רמת התרופות.
בהצלחה

תודה על התשובה המפורטת

אז אופציה 1 לא רלוונטית כי לא נמצא ביוץ טבעי וגם אופציה 3 כי יש תגובה טובה מאוד של רירית הרחם.
&nbsp
לא ציינתי שבפעמיים מתוך 3 ההחזרות פעם אחת היה הריון כימי, ופעם אחת נקלטו שניים ונפלו אחרי שבועיים אז אולי באמת זה יכול להעיד על זה שההורמונים לא נשארים גבוהים בהמשך?.
&nbsp
במידה ואבצע בדיקות הורמונליות כשבוע לאחר ההחזרה האם הגיוני להעלות מינון מעבר ל3 פרוגינובה ו2 קרינון ליום? כי נאמר לי שאלו מינונים גבוהים יחסית.
&nbsp
תודה מראש

תמיכה הורמונלית

טיפול הורמונלי מותאם אישית לכל מטופלת,
אין הרבה או קצת, צריך להיות....מתאים
במידה ורמות ההורמונים תהינה נמוכות, ניתן להוסיף במידת הצורך.

למעלה