האם נוצרת בעיה במכונת Gaggia שלא הופעלה שנתיים?

sivanez

New member
האם נוצרת בעיה במכונת Gaggia שלא הופעלה שנתיים?

שלום חברים,
חושב לקנות ממישהו מכונת Gaggia Pure.
הוא אומר שהמכונה בת 4, ונעשה בה שימוש רק 5 פעמים.
בשנתיים האחרונות היא בכלל בקופסה, מאוחסנת.
האם זה בעייתי שהמכונה לא עבדה בכלל במשך שנתיים?
זה יכול לפגום בפעולה שלה באיזשהו אופן?
תודה

sivanez

New member
בחיים לא עבדתי עם מכונה כזאת...

זה היה יכול להיות פתרון פשוט נכון, רק הבעיה שבחיים לא הפעלתי מכונה בייתית ידנית.
הייתי פעם ברמן, אבל לא יותר מזה.
יש לי קפה טחון של Illy, שאני יכול להביא.
אבל אולי הקפה ייצא גרוע, וזה לא יהיה אשמת המכונה.
אולי בעיות טכניות יהיו או לא יהיו, ולא יהיה לי מושג אם זה קשור לכך שהמכונה היתה באחסנה...
קשה לי להעריך אם המכונה באמת מתפקדת כמו שהיא אמורה, עם הנסיון אפס שלי בתחום...
סיון

sivanez

New member
אתה מתכוון לחזור לכאן כדי לעדכן אתכם?

אתה רוצה שאדווח לכם אם המכונה אכן מוציאה שוטים מעולים?
אם אתם צריכים את האינפוט ממני, זה אומר לי שבאמת אין לאנשים פה נסיון עם מכונות שעמדו כל כך הרבה זמן...
זאת אומרת שהשאלה שלי באמת לגיטימית, ויכולות להיות שם תקלות עקב עמידה (ראיתי גם בהודעות קודמות בפורום שיתכנו תקלות של יובש / אבנית כרגיל וכו' בגלל עמידה ממושכת)
רק לוודא שהבנתי אותך.
מכונה זאת, אגב, נמכרת רק ב 400 ש"ח, כי המוכר מודע לבעיתיות בכך שעמדה.
מצאתי מכונה זהה ב 550 ש"ח, שגם היא עמדה, אבל רק שנה, ואני שוקל לקנות אותה, כדי לחסוך כאבי ראש הכרוכים בישנה יותר..
תודה

dudi4321

Active member
לא.....

רק שאחרי שתקנה ואם הכל בסדר דווח בצורה כייפית.
לדעתי אם המכונה אפילו הזולה שעמדה ללא שימוש, תוציא קפה בלי נזילות אז האטמים שלה בסדר.
לדעתי דוקא השימוש גורם ליותר בלאי של אטמים בגלל החום שקרוב לרתיחה.

sivanez

New member
קניתי.. יש טפטוף קל אחרי שמסתיימת החליטה

אוקי,
בסוף קניתי בכלל מכונה אחרת, מאדם מבוגר ואמין מאד. Gaggia Color, שאצלו פחות משנה, ונעשה בה שימוש רק אחת לחודש (כשהילדים באו לבקר). הוא מכר אותה אגב ב 450 ש"ח, וכלל בפנים מטחנה פשוטה של Gaggia (שאותה כמובן אחליף במטחנה טובה יותר).
מה שכן, אחרי שסיימנו לטעום שתי כוסות, ראיתי שלאחר הפעולה נמשך טפטוף קל מראש הידית. טפטוף קל מאד, שנמשך כדקה, וירד אל מתקן הניקוז למטה. קניתי את המכונה בכ"ז, עד שכבר הגעתי, ולא היה נראה לי שמדובר בתקלה רצינית.
ובכ"ז אני שואל פה - טפטוף קל שכזה אופייני למכונות האלה, או שהוא יכול להצביע על איזה בעיה קטנה במכונה?
תודה

dudi4321

Active member
אני לא מומחה

אבל אולי צריך לנקות את הראש גרופ עם מברג פיליפס בולדוג ולשחרר קפיץ ושסתום ולנקות ולהחזיר הכל למקום.

מב זה פיליפס בולדוג?!

ובכן הבט....

לא.

המינוח הרווח למברג קצר עם ידית אחז גדולה הוא מברג גוץ, לפחות ככה היה כשלמדתי בתיכון מקצועי דרך צה"ל וגם במוסך של חברת דן בהם עבדתי כמכונאי גירים ומערכות מיזוג ופנאומטיקה.....

Sanchez

Member
גם בולדוג הוא מונח מקובל למברג מהסוג...
שהובא בתמונה. ואנחנו באותה קבוצת גיל...

shayar48

New member
בולדוג-ללא תעודות

דובי, כשהתפשטת בפרהסיה ראינו שלא הייתה בצבא חייל האויר.
זה מסביר איך איש טכני שכמותך לא מכיר את הכלב.

התפשטתי

בפרהסיה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
&nbsp
איפה?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
מתי?
&nbsp
&nbsp
&nbsp
מכיר ת'כלב, לא מכיר את המינוח הזה למברג .... זו פעם ראשונה שלי תהיה עדין אלי

shayar48

New member
פה לא קבור הכלב

בעיני בלבד, מסירת פרטים על עברך המקצועי הוא סוג של התפשטות, בציבור מצטרף ל LinkedIn?
כן הציניות שלי לעתים בוטה, אבל לא נועדה לפגוע....

הגאג'יהפיור/קולור/אספרסו דוס היא מטפטפת סדרתית...

טיפול אבנית טוב ושטיפה ארוכה עם מים דרך צינורית ההקצפה, בדרך כלל מפחיתה את הטפטוף הזה שבמכונה הזו הוא ללא ספק חלק מהמכונה הזו.
מכונה שעמדה תקופה ארוכה, כדאי להזרים הרבה מים דרך המכונה, יכול להיות שכדאי להחליף פטרית גומי בשסתום הראש מעבר לכך, המכונה בנויה כל כך פשוט שבאמת אין כמעט מה שיתקלקל בה.
&nbsp
חשוב, אם יש ברשותך סלסלת מגביר קרמה, לא להגיש ךמכונה קפה טחון דק מידי ואם יש טפטוף תוך כדי חליטת קפה, לא לנסות להדק ידית, תוך כדי פעולה!

למעלה