האם נטישה זו עבירה פלילית?

האם נטישה זו עבירה פלילית?

שלום לכולם. יש לי בעבודה מישהו, שלפני שלושה חודשים הביא את הכלב שלו לעבודה, כדי להשאיר אותו שם. הוא לא רצה אותו בבית. למה? כי הוא קנה כלב חדש (יקר וגזעי). הכבל ההוא גילה נאמנות לא ראויה לאותו שמוק, ולא יודע מה עלה בגורלו. אותו כלב, מזן קטן יחסית, רץ אחריו מהעבודה הבייתה כמה פעמים. ובשביל הידע, העבודה זה ליד רמלה, והוא גר בראשון לציון. הכלב רץ אחרי המכונית שלו, יותר מפעם אחת. היום, הוא הביא כלב אחר, גם. . . .להשאיר אותו בעבודה. כלב גדול, ונראה זקן. בכל מקרה, המבט בעיניים של הכלב הרג אותי. הוא ידע שנטשו אותו. ויש לו כזה מזג טוב. . . . אז נכון, שהשומר של המפעל מטפל יפה בכלבים (יש לו ארבעה כלבים במפעל) אבל, אי אפשר לעשות משהו נגד אותו שמוק שזורק ככה את הכלבים שלו?

החיוך

New member
אם הייתי רואה דבר כזה...

אישית הייתי תופש איתו שיחה רצינית, ואם זה לא עוזר מפרסם שזה מה שהוא עושה, מדבר עם הבעלים של המפעל, ועושה הכל כדי שהבן אדם לא יורשה לגזל בע"ח...בטוח יש חוק שאוסר את זה...אם לא...מה שהוא עושה לא שקול להתעללות?? כדאי לבדוק

shanty.G

New member
זו אינה רק התעללות,

כי אם הזנחה פושעת! לצערי, גם כלבים אשר מוכים שוב ושוב- נותרים נאמנים לבעליהם למרות שהללו אינם ראויים לכך. לא לחינם נקרא הכלב ידידו הטוב ביותר של האדם, אולם מעולם לא יצאה לאור מטבע לשון הפוכה (האדם- ידידו הטוב של הכלב
) - כיוון שהמצב רחוק מלהיות כזה
. לא ברור מהודעתך- האם כעת נמצאים במפעל שני כלבים שאותו אדם נטש ? האם השומר דואג להם למזון, מקום לינה? ומה לגבי טיפולים/חיסונים וכיוב´? מאיפה הביא אותו אדם את הכלב השני? (אולי הוא לקח אותו מעמותה כלשהי?). אנא הבהר פרטים נוספים, אני מבטיחה לבדוק את העניין.

הבהרות

לא. אין לי מושג מה קרה עם הכלב ה"ראשון". אני יודע שההוא רצה "להיפטר ממנו". כרגע יש במפעל חמישה כלבים קבועים: זכר ונקבה שהם שם כבר המון זמן, והשומר דואג להם ללינה ואוכל. יש עוד שניים שפועלים הביאו, שהם דואגים לעצמם. ויש את החדש. כעיקרון, השומרים של הבוקר והערב דואגים לכל הארבעה הראשונים. (השומר של הלילה מנאייק, ורק בעורמה הם נכנסו לבניין בלילה הקר) ולא. לא טיפולים ולא חיסונים. מאיפה הוא הביא? לא יודע. למישהו אחד הוא אומר שהוא לקח אותו מעמותה, ולמישהו אחר הוא אומר שהוא מצא אותו ברחוב, ולאחד אחר הוא אמר שהוא הציל אותו מבור, ולמישהו אחר הוא אמר שהוא היה אצלו הרבה שנים. בקיצור, שקרן פתולוגי. כרגע הכלב (החדש) זרוק מסכן במפעל. ומסתכל על כולם בעיניים מאוד עצובות שבא לבכות. הארבעה האחרים מסתדרים יפה דווקא ונראים מבסוטים. . . .

*gemini*

New member
אוקיי. תראה

מה שאתה מתאר זו עבירה על החוק. החוק מחייב להאכיל ולהשקות בעלי חיים, וכפי שאתה אומר הבעלים של המפעל מאכיל רק שניים, מה שהופך אותו גם כן לעבריין. לדעתי תעשה דבר מאוד פשוט. תתקשר למערך לנאמני בע"ח במשרד לאיכות הסביבה (יש בקישורים של הפורום קישור לאתר שלהם, שם תוכל לברר את כל המידע הדרוש לך), ותבקש שישלחו מפקח למפעל כשאותו אדם וגם הבוס נמצאים. שהמפקח יבקש מהם תעודות חיסונים, ויפעל נגד הבעלים ואותו אדם. בנוסף חייבים, אבל פשוט חייבים לקחת משם את הכלבים המוזנחים. על איזה סוג כלב, או יותר נכון גודל אתה מדבר (החדש)? אני אמנם גרה בדירה שכורה עם עוד שני שותפים בתל אביב, אבל יתכן ואצליח לסדר שיוכל לשהות אצלי תקופה מסויימת עד שנמצא לו בית. אתה מוזמן לשלוח לי מסר או אימייל עם הטלפון שלך, ונראה מה אפשר לעשות.

הכלב

הכלב החדש הוא ממש, ממש ממש גדול. אני לא מבין גדול בסוגים של גלבים, אז אני לא יכול להסביר. הוא רזה, מבנה גוף דק אבל בגודל הכולל הוא יותר גדול מסן ברנרד. בקשר לבעלים, אין לו שום קשר לכלבים. אני אפילו לא בטוח שהוא יודע שיש כלבים במפעל. . . . אנשים פשוט מביאים את הכלבים שלהם לפה, כי הם יודעים שהמטבח מאכיל אותם. . ..

מכר ???

מאיפה הבטחון שהוא אכן מכר את הכלב ולא זרק אותו במקום אחר, נטוש, ושכוח-אל ?!?

Weird Eyal 21

New member
לפניי מספר שנים

עבדתי במוסך היה מכונאי אחד שנמאס לו מהכלב שלו והוא הביא אותו למוסך... סידר לו מלונה בחניון וקשר אותו לשם והיה דואג לשים לו אוכל ושתיה בלילות היה לו קר ובימים הוא היה רק בוכה מה גם שהמוסך היה צמוד למשחטת עוף חיפה והריח היה זוועתי ואני בטוח שגם הכלב לא אהב את הריח הוא היה נורא מסכן ונורא ריחמתי עליו בגלל שיש לי שניי כלבים אמא שלי לא הסכימה שאני יביא אותו הבייתה אחריי שבוע שהוא היה שם תפסתי את הבחור והסברתי ול שאם הוא לא ימצא מקום נורמלי לכלב אני אדאג שיפטרו אותו והוא רק צחק עליי הלכתי ודיברתי עם הבוס שבמקרה נורא אהב חיות והבוס אמר לו שיש לו יומיים למצוא לכלב משפחה בסוף הוא מצא ואני אישית הלכתי אלייהם כמה פעמים לבדוק מה מצב הכלב הוא היה מאושר עם המשפחה החדשה שנורא אהבו אותו וטיפלו בו וטיפחו אותו לדעתי תערב את בעל המפעל ותסביר לו את המצב כי זה בילתי אפשרי שהכלבים סתם יהיו שם ככה אני אישית (נורא נגד אלימות) אבל במקרים כאלה לא תמיד אני יכול לשלוט על עצמי אוהב אייל

feline9

New member
כן!!!

תתקשר ל- 02-6540567 ותבקש את הטלפון של שאול מימון השוטר

collie

New member
בקשה

אני רק מבקשת שלא give up ותלחם נגז המפלצת הזאת. אם אנשים לא ילחמו נגד מעשים כאלה אז היחס הנורא לבע"ח ימשיך. לא צריך לשתוק זרואים דבר כזה.

תראו

הבוס שלי פנה לבנ´אדם במפעל שאחראי על הדברים האלה, והוא הבטיח להזמין מישהו. . . . אם ביום ראשון הם עדיין שם, אני מתקשר למספר שנתתם לי.

shanty.G

New member
דן, מה ז"א הזמין מישהו?

האם הוא מרשות עירונית כלשהי? כי אז עדיף היה שלא לערב את הבוס
בכל מקרה, תנסה לעשות בירור יסודי, אל תשכח שממש לידכם נמצאת מכלאת "תנו לחיות לחיות". (במשק דרור)

אני פשוט המומה !!!

בכל אופן, למיטב ידיעתי, האופציות הן כאלה: 1) ניתן להתקשר ל"תנו לחיות לחיות" בטלפון: 03-6241776, אני יודעת שלעיתים הם אפילו מגיעים למקום, לאסוף את הכלב. 2) ניתן לאמץ את הכלב, באופן זמני, ולהגיע איתו לעמותת S.O.S.בימי שישי (בת"א) או בשבת (בהרצליה) - בימים האלה הם מקיימים שבתות אימוץ, ואפשר למצוא לו משפחה חמה דרכם. הטלפון שלהם לבירור פרטים נוספים הוא: 03-7441010 - אני הצלחתי למצוא דרכם בית חם לכלב שמצאתי. מומלץ ללכת בשבת להרצליה. (הם טוענים שבשבת אחת הם מצליחים למסור כ-60 כלבים לאימוץ). הם גם מקפידים על משפחה טובה באמת, ולא למסור לכל אחד... (בחור ששמו דייב, נשמה טובה....) - עמותה נהדרת, שבאמת איכפת לה מחיות. 3) וכמובן, ניתן בהחלט לפנות למשטרה, ולבקש להגיש תלונה נגד אותו בחור. אני לא לגמרי תומכת באופציה הזאת, כוון שלהבא, הבחור המרושע הזה פשוט יזרוק את הכלב באמצע שום-מקום, וזו אופציה גרועה הרבה יותר, מאשר להשאירו במפעל. מקווה שהועלתי במשהו.

למעלה