האם נישואין הם טעות?

סיגלית 2014

New member
מנהל
האם נישואין הם טעות?

בעקבות אחת התגובות פה בפורום, הגיע הזמן לברר לעומק מה אתם חושבים.
האם יש תועלת בנישואין?
האם זוגיות ללא נישואין מספקת, טובה יותר? ואם כן, מדוע עדיין מתחתנים?

האם מטרת נישואין היא למנוע פרידה או להכריח בני זוג להשאר יחד (גם כאשר לא טוב להם)?
זוגות לא נשואים שרוצים להיפרד, לא נתקלים באותן הבעיות של הנשואים?

על פי נתוני משרד הבריאות, שיעור הגברים המתאבדים גבוה פי 3 מזה של נשים אך בולט מכולם הוא הממצא לגבי גברים גרושים.
על פי הממצאים, גברים רווקים מתאבדים פי 5 מגברים נשואים וגברים גרושים מתאבדים פי 7 מגברים נשואים.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-5004217,00.html

אומנם הנתונים הללו לא קשורים קשר ישיר לשאלה העיקרית כאן אך יש כאן פועל יוצא של נישואין.

מה אתם חושבים?

חביף

New member
כן-לא ובאמצע האפור

נישואים בצורתם הנוכחית, השמרנית מייאשת מאוד, מפני שרוב האנשים לא קיבלו הכשרה לחיי זוגיות, והם מגיעים לזוגיות הראשונה מתוך בורות איומה, מערכות ציפיות לא ברורות, רצונות לא ברורים. ה"חותמת" הממסדית על הקשר היא גם חותמת כלכלית, ואת זה ידעו ויודעות כל תרבויות האדם על פני הגלובוס. הרומנטיקה היא תוצר של העת החדשה, בעיקר, מהמאה ה- 17 לערך, ונישואים על בסיס שידוך, שהוא בעיקרו כלכלי, גנטי או שבטי עדיין קיימים כיום, אבל בעולם המערבי פחות ופחות.
אין הבדל בין חוזה נישואים אצל עורך דין לבין חוזה נישואים אצל כומר, רב או קאדי למעט הסמכות "האלוהית" [עאלק] שלכאורה מקדשת את הקשר מעבר לרגיל, ולכן התוצאה היא מניעה באמצעות סדרים ביורוקרטיים או התעלמות מאלימות פנים משפחתית של פירוק הקשר ה"קדוש", מה גם שבנישואים מהסוג הלא-אזרחי מוסדר מקומה של בת הזוג, כשנייה בהרארכיה ולא כשוות זכויות ומקום וחשיבות.
אמ;לק - כן לנישואים אזרחיים באמצעות חוזה מפורט, לא לנישואים דתיים מכל סוג, ובהחלט זוגיות ללא חוזה וללא כלום עדיפה, עד הילדים, לא לשכוח אף פעם את הילדים.

סיגלית 2014

New member
מנהל
תגיד אריק

זה באמת הכינוי החדש שלך? כי ... לרגע לא חשבתי שאתה רציני.
ואם כן, בחייאת אריק, איך אתה לא מעדכן את ועד העובדים וההנהלה?

חביף

New member
אבל עדכנתי מתחת להודעה האחרונה שלי

חבי"ף = חיים בן יצחק פלאצ'י, כן איזה טורקי מאיזמיר מהמאה ה- 18.

סיגלית 2014

New member
מנהל
תרגישו חופשי להגיב רק לא כולם בבת אחת

אני מבקשת... אחד אחד.
תודה רבה על התגובות במסרים האישיים ועל היחס האישי אבל.. חבר'ה עדיף כאן, לא?
מבקשת את סליחתכם על שלא עניתי לכם. אני נמצאת גם כאן.

1precious1

New member
דעתי

ראשית, אני אתעלם מהסיפא של הפוסט שלך ולא אתייחס לכל הקטע של אחוז המתאבדים וכולי.

ולעניין:
בהכללה, אני חושב שאחת המטרות העיקריות של מוסד הנישואין הוא למען גידול משפחה.
אני אישית באמת לא רואה שום טעם בלמסד זוגיות או להתחתן אם אין מטרה להביא ילדים בהמשך ולגדל ולתחזק משפחה.
מוסד הנישואין כנראה באמת נועד קצת להמנע מהמצבים של "קצת קשה אז נשברים" ולגרום לבני הזוג להתאמץ ולהקריב ולוותר "עוד קצת" ולו בכדי לשמור על המסגרת המשפחתית למען גידול הילדים.
וכן, אני חושב שבהכללה, ברוב המקרים, לפחות ב"51 אחוז מהם", עדיין, עם כל המתירנות שאופפת אותנו בעידן החדש, טוב לו לילד שיגדל ויתחנך ויתפתח בבית הכי טריוויאלי שיש ושיהיו לו אבא ואמא נשואים ואולי איזה אח או אחות בסביבה.

ואם נחזור לזוגיות? - אנ ימאמין גדול שיש שני עידהים עיקריים לזוגיות:
האחת הראשיתית, זו שאנחנו צעירים ויפים וחרמנים ומחפשים בן/בת זוג אחד/אחת וקבועים להיות איתם ולאהוב אותם ולהזדיין איתם.
ושניה היא אם וכאשר צלחנו את הדרך והגענו ליום שבו הגוזלים עוזבים את הקן ועדיין יש בנו את הרצון והצורך להיות עם זה/זו שסבל אותנו וסבלנו יחד את התקופה.

סיגלית 2014

New member
מנהל
אותי לימדו מילדות משהו קצת שונה

שמטרת נישואין היא בעצם לומר : "את שלי ואני שלך" (אולי התפיסה היותר רומנטית).
זוגיות שאינה ממוסדת בסופו של דבר נתפסה בעיני בני הבית שבו גדלתי לחסרת משמעות, ל"לא שווה" ולכן ניתן בקלות לפרקה. רק כאשר גדלתי למדתי שיש עוד צורות ולא הכל חייב להסתיים בחתונה.

היום חתונה נתפס כמשהו מאיים, משהו חונק.
אותי אישית מעניין יותר לדעת האם זוגות שלא מתחתנים ומביאים לעולם ילדים (יש גם כאלו, מכירה אישית) מרגישים את אותה תחושת מחנק.
ויש כמובן גם כאלו שנשואים ללא ילדים. אז לשם מה הנישואין?

למעלה