1. מה אני מבין מהתמונה? אני רואה משטח של אבנים משתלבות וחתיכת גזע (עירום) של (דקל הטבעות נראה לי) עד לגובה של 1.2 מ'? מה אני יכול להבין מזה? שלעץ אין איוורור לשורשים? שהעץ לא יכול לקבל השקייה נאותה? שהפתח בריצוף אינו מספיק? ומה עומק האדמה שם? לאל הטוב הפתרונים.שלום, אשמח לעזרה מי שמכיר ובקיא... העץ הנל בתמונה המצורפת די יבש, הקליפה שלו בתחתית מתקלפת לגמרי, הצמרת ריקה מעלים ועל הגזע יש אבקה אדומה שנשארת על היד ברגע שמעבירים אותה על הגזע....
האם לדעתכם יש מה להציל בו או שהוא מת ועדיף לעקור לגמרי.
תודה
1. מה אני מבין מהתמונה? אני רואה משטח של אבנים משתלבות וחתיכת גזע (עירום) של (דקל הטבעות נראה לי) עד לגובה של 1.2 מ'? מה אני יכול להבין מזה? שלעץ אין איוורור לשורשים? שהעץ לא יכול לקבל השקייה נאותה? שהפתח בריצוף אינו מספיק? ומה עומק האדמה שם? לאל הטוב הפתרונים.
2. ומדוע איני רואה את נוף העץ? מה עלי להבין ממראה הצמרת שלא צולמה? חיה? מתה? יש חלקים ירוקים? אין?
כדאי שתכניס עוד כמה תמונות... כי מההסברים שלך בלבד, ניתן רק להבין שכדאי (או שזה הזמן) לומר קדיש, אבל אולי אני טועה.
זה מעניין... נראה שעל הצמרת יש איזה כיסוי. שק או משהו? נראה שהעץ נשתל ככה, ובמהלך ההעתקה, עטפו את הצמרת, על מנת שלא תיצרב בשמש ולא תיפגע מרוח סוערת. בד"כ עוטפים בעזרת מחצלת, שבמהלך הזמן היא מתפוררת וגם כשהיא שלמה, היא מעבירה כמות כלשהי של אור, שנחוץ להתפתחות העלים. כאן הכיסוי נראה אטום ולמי שכיסה... הפתרונים לכך. לצערי, זה עשוי להיות גזר דין מוות לעץ.צודק, מצטער הוא קצת גבוהה אז קשה לצלם הכל בתמונה אחת... מצתרף תמונה של הצמרת...
כילדה מאד אהבתי את פריחת הפיטנה, והייתי בטוחה שיהיה לי כזה בגינה "כשאהיה גדולה" (אז עוד לא ידעתי את שמה). אבל היום היא נראית לי כל כך "סתם" כשהיא בשלכת, עד שבחרתי לא לשתול כזו בגינתי.זה מעניין... נראה שעל הצמרת יש איזה כיסוי. שק או משהו? נראה שהעץ נשתל ככה, ובמהלך ההעתקה, עטפו את הצמרת, על מנת שלא תיצרב בשמש ולא תיפגע מרוח סוערת. בד"כ עוטפים בעזרת מחצלת, שבמהלך הזמן היא מתפוררת וגם כשהיא שלמה, היא מעבירה כמות כלשהי של אור, שנחוץ להתפתחות העלים. כאן הכיסוי נראה אטום ולמי שכיסה... הפתרונים לכך. לצערי, זה עשוי להיות גזר דין מוות לעץ.
עכשיו נגיע לשאלת השאלות... בהנחה שדקלים לא מעתיקים בחורף (ועכשיו חורף ככל הזכור לי), מעניין מתי הוא נשתל.
אם עברה יותר מחצי שנה ועדיין לא לבלב עלה חדש מהכיסוי? יתכן שהעץ החזיר את נשמתו לבורא.
ואם הוא נשתל ממש לאחרונה, הסיכוי להצלחת השתילה הוא זעום, כי דקל שמעתיקים בחורף נוטה להירקב.
לו אני במקומך (ואני מרשה לעצמי להניח, שהעתקת עץ בגודל כזה לא עולה 20-30 ש"ח), הייתי מחכה עוד כמה חודשים... אם ילבלב. מה טוב, ואם לא, אז לסלק. מוטב לסלק לפני שיקרוס ויפגע במישהו.
אפשרות נוספת היא להביא אדם שמבין למקום, והוא יקבע מבדיקה בשטח, האם העץ חי או מת.
לדעתי, האפשרות השנייה סבירה יותר... עד כמה שזה מצער.
חוצמזה? שאלה לי אליך..
למה דווקא דקל ולמה דקל טבעות?
לדקלים יש יתרון אבל יש גם הרבה חסרונות...
ואמנה רק את החסרונות:
א. דקל יפה רק בצמרת. מה שהעין רואה בגובה סביר זה גזע קרח... מה יפה בזה?
ב. מי יגזום בצמרת גבוהה את העלים היבשים? זה מכוער... (וזה לפני שנדבר על 'מה עושה עלה שנושר מהצמרת על ראשו של מבקר'... לא ממש נעים...
ג. נכון שבדקלים הגזע לא מתעבה וזה "יתרון" כששותלים עץ על מדרכה, אבל הרבה יותר יפה זה לראות עץ מסועף (ורצוי גם עם פריחה), למרות שהתחזוקה שלו קצת יותר "מלכלכת". אבל יש שיגידו, שהלכלוך הוא צבעוני והוא משרה חיוניות.
אשמח לתגובה, כשתדע קצת יותר משאני יודע כעת.
מעבר לכל אלה, לא רשמת היכן אתה גר. אבל אם אתה לא באזור קר, הייתי מעדיף לשתול פיטנה. אחלה שיח גדול שגם פורח, גם יפה שהוא בשלכת וגם מדיף ריח נעים בפריחתו (בעיקר הזן הלבן).
לא אוכל להתווכח על טעם ועל ריח.כילדה מאד אהבתי את פריחת הפיטנה, והייתי בטוחה שיהיה לי כזה בגינה "כשאהיה גדולה" (אז עוד לא ידעתי את שמה). אבל היום היא נראית לי כל כך "סתם" כשהיא בשלכת, עד שבחרתי לא לשתול כזו בגינתי.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.