האם ניתן לברר האם אני עדיין מחונן?

• פותח הנושא forge
  • פורסם בתאריך

forge

New member
האם ניתן לברר האם אני עדיין מחונן?

בילדותי אובחנתי כמחונן, כפועל יוצא הוכנסתי למסגרת העשרה למחוננים, יום בשבוע, למשך מס' שנים ובחוגים לנוער שוחר מדע בחטיבת הביניים, וככה זה נמשך עד כתה ט' ומאז לא השתתפתי במסגרת דומה. הבגרויות שלי לא היו משהו ואני לא יכול להעיד על עצמי שהייתי התלמיד המצטיין או אפילו מהטובים. לאחרונה נכנס בי החיידק ורציתי לבדוק האם איבדתי את התכונות או היכולת שאפיינה אותי בעבר (חשש מניוון וחוסר השקעה שנמשך לאורך שנים). אז גלשתי לאתרים שמציעים מבחנים בסגנון והתנסיתי בהם. התוצאות היו ממוקדות יחסית והצביעו כי אני נמצא תחת ההגדרה של מחונן (עדיין). עד כמה המבחנים האלה יכולים לתת אינדיקציה לגבי האמת? (אין לי כוונה כרגע ללכת לפסיכולוג ולבצע אבחון). ובכלל, אם זו תכונה טבועה, האם היא צריכה לקבל טיפוח מתמיד? או שזה פשוט איתך לכל חייך? ואם היא כן זקוקה לכזה האם יש מקום שעוסק עם מבוגרים לגבי הכוונה או ממש מנהל תכניות כאלה? האם מישהו יכול להסביר לי את זה? תודה על הסבלנות ואודה לתשובות.

neko

New member
בתאוריה התכונה מולדת,

בפרקטיקה המבחנים אינם מייצגים כי הם מושפעים מהסביבה. חפש הודעות ישנות בפורום, הנושא נידון לעומקו. בסופו של דבר, היכולת המוחית דועכת אם לא מפתחים אותה, אז תמיד מומלץ להעסיק את המוח כמה שאפשר. לא צריך הכוונה מיוחדת: רק הרבה למידה, חידות, וגירויים. ארגון MENSA (יש לו סניף בארץ) מהווה סביבה חברתית למבוגרים מחוננים, אתה מוזמן לפנות אליהם (MENSA.ORG.IL).

theXequation

New member
כשאני דיברתי עם מנסה ישראל

הם אמרו לי שהמבחנים ברשת אינם מדד מדויק אך יש בהם אינדיקציה לגבי ה- IQ שלך. בהצלחה

pazro

New member
זה בסדר גם המבחן של מנסה לא נותן

מדד מדויק או אפילו קרוב לזה, אבל אם זה טוב בשבילם, לקבוע מי מחונן ומי לא, מי אנחנו שנלך נגד הזרם. יש כמה וכמה מבחנים ברשת שיכולים לתת לך מדד אמין למדי אם אתה טמבל, ממוצע או מעל הממוצע. חפש את המבחנים שלא כוללים הסברים או שאלות מילוליות.

pazro

New member
ללכת ולעשות מבחן רציני במקום מוכר

ולא להסתמך על כול מיני אתרים לא ברורים.

theXequation

New member
אני חשבתי שמנזה זה מקום מוכר

אתה חולק על זה? ואם כן, אז מי זה מקום מוכר? ד"א, מסכים שאתרי אינטרנט זה לא הדבר הכי מדוייק בעולם.

neko

New member
מבחן IQ מדוייק סביב תחום מסויים

ורוב מבחני ה-IQ שנעשים מדוייקים סביב ציון 100 כדי לשמש אח"כ לאבחון מחוננים ומפגרים. ברגע שמישהו קיבל 70 או 140 במבחן IQ, זה מספיק כדי להגיד שהוא מפגר או מחונן בהתאם (ולקבוע כיצד להמשיך את דרכו החינוכית), אבל יכול להיות שבמבחן אחר יקבלו השניים 80 או 150. יש מבחני IQ שבנויים להיות מדוייקים סביב אזור אחר, בד"כ גבוה יותר (לאיתור אחוזון עליון ויותר). אני מאד נהנתי מה-SLSE, ויש עוד הרבה. כמה קישורים יש בהודעה של MELODYTRUTH בהודעות המומלצות שבעמוד הראשי של הפורום (למעלה בימין יש כפתור "ראשי").

pazro

New member
כבר דנו בעבר בבעיות שיש למנסה עם המ

המבחן שלהם ובקיצור... המבחן של מנסה מורכב מ 36 שאלות (אם זיכרוני אינו תועה) שלקוחות מתוך "מבחן רייבן" וללא הגבלת זמן (המבחן מוגבל לשעתיים וחצי אבל כל אחד ממתכוון להיתהדר בIQ שמתאים למנסה אמור לפתור את המבחן בפחות מרבע מהזמן הזה). המבחן של מנסה בצורתו הנוכחית יכול לתת לך מדד עם אתה מעל הממוצע או לא, וגם זה בקושי (עיקר הבעיה לדעתי שהם לא בודקים את זמן הפיתרון), כך שאם היתקבלתה למנסה אתה יכול להיות בטוח שאתה לא מפגר. בשביל בדיקת גאונות צריך לעשות מבחן הרבה יותר רציני.

למעלה