האם ניתן לדעת אם זה לופוס?

האם ניתן לדעת אם זה לופוס?

אני מודאג בקשר לחברה שלי ... היא בת 17 וחצי. בבדיקות מצאו לה "לאק" חיובי, "אנא" חיובי ו"אפלה" חיובי. אמרו לה שייתכן שזה לופוס. היא לא סובלת מפריחה, לא מבעיות בכליות, לא מנשירת שיער, לא מבעיות בפרקים. יש לה תת פעילות בבלוטת התריס. האם זה לופוס או לא או שאי אפשר לדעת?

gaia20

New member
ברוך הבא לדואג

בשלב ראשון בבקשה כתוב באותיות באנגלית מה זה- "לאק" "אנא" "אפלה". אני לא יודעת למה אתה מתכוון בשמות האלו ולכן לא ממש יכולה לדעת. אבל מה שאני כן יכולה להגיד לך זה שלפני שגילו אצל אבי(ז"ל) לופוס, היו לו בעיות בבלוטת התריס... בכל מקרה, חזור עם פירוש רפואי למילים האלו ואז נדע יותר. צהריים טובים!!

ל3

New member
שלום לדואג. ה.

האם היא נגשה לראומטולוג? בד"כ הוא מאבחן זאת. עד כמה שידוע לי הבדיקות הם לא האינדיקטור היחיד לקביעת המחלה ולרוב מחליטים ע"פ שילוב של בדיקות ותלונות החולה. מדוע היא עשתה בדיקות אלה? בכל אופן דאגה לא תעזור- צריך לברר מקווה שהכל יסתדר

שלום לדואג האדומי

שלום לך אכן כמו שאתה מציין, על פי הבדיקות, ניתן להתרשם שמדובר בלופוס. לעיתים יתכן לופוס שבא לידי ביטוי רק בבדיקות מעבדה, מה שנקרא בלשון החולים: "לופוס מעבדתי". השאלה שמעניינת אותי היא: מדוע ערכו לה את כל הבדיקות האלו, אם אין לה אף אחת מהתופעות שאתה מתאר? האם ישנן תופעות אחרות שבגללן ערכו לה את הבדיקות? בכל מקרה, נשמח לשמוע פרטים נוספים ולעזור לך במידת האפשר. הרבה בריאות כוכי

האם זה לופוס

מןהמידע שמסרת אין מספיק נתונים על מנת לאבחן לופוס. יתכן שמדובר בתסמונת הנוגדנים הפוספוליפידיים שהיא מחלה אוטואימונית דומה ללופוס. חשוב לקבל את כל המידע מהרופא שלה ולהשלים את הבירור.

ל3

New member
לד"ר לורבר

אתמול נחשפתי כשעה ומשהו לשמש ולקראת הערב התחילו לי כאבים בפרקים ובמפרקים. אני יודעת שבתור חולת לופוס אסור לי להחשף לשמש אך אף פעם לא הבנתי מדוע השמש הוא גורם סיכון. ברצוני להוסיף גם שאף פעם חשיפה לשמש לא גרמה לי לכזו רגישות כמו אתמול תודה, שירי

gaia20

New member
שלום ד"ר לורבר

אני שמחה שאת כאן איתנו. ברוכה הבאה!!
אני מצרפת לך קובץ שאלות שחברי הפורום רצו לשאול לפני כמה ימים. כמובן שאת התשובות תכתבי בדף הפורום הזה ולא בקישור של השאלות. תודה לך על הזמן שאת משקיעה בשבילנו. שלך,

ברוכה הבאה

כל הכבוד, זה היה ברור שבסופו של דבר נקבל ממך תשובות. המון תודות כוכי וכל הפורום

תודה לכולם.

תודה על התשובות. אני לא מספיק יודע על הממצאים ועל הבדיקות אבל אני אשאל אותה.

למעלה