האם ניתן להגיש בקשה ל-SW במצב הבא...

spirt85

New member
האם ניתן להגיש בקשה ל-SW במצב הבא...

בנאדם ללא קרובים בקנדה, עם תואר הנדסאי ישראלי (של שנתיים, כולל פרוייקט) ברוב המקרים מגיע ל-67 נקודות במידה ויש לו ניסיון של 4 שנים בתחום בו הוא למד. מה שיוצא שעליו לסיים את הלימודים, לעבוד 4 שנים ולחכות 2-3 שנים עד שהבקשה תאושר. בסופו של הדבר, רק לאחר 9 שנים מיום בו הוא התחיל בתהליך הדרוש להגר לקנדה, הוא יוכל לעשות זאת. קראתי פה פעם שאפשר להגיש בקשה לפני שצוברים את הניסיון הדרוש בהנחה שבהגשת המסמכים הרלוונטים (שזה יהיה בעוד שנה וחצי+ מתאריך פתיחת התיק) יהיה כבר מספיק ניסיון לקבלת הניקוד המספק ובכך לחסוך זמן יקר של שנה-שנתיים. אז אני רוצה לשאול אם זה באמת אפשרי (עדיין אפשרי?) ואם זה לא מסוכן, בכך שיוצא בעצם שהבנאדם מגיש בקשה עם מידע שקרי שאני בטוח חותם על אמינותו בטופס כלשהו. תודה מראש...

אני מניח שניתן לצבור ניסיון בעבודה לפני ובזמן

הלימודים, אבל בגדול זה נכון. אי אפשר לעמוד בתור של התהליך המפושט לפני שיש בתאוריה 67 נקודות. ניתן לכן לעניות דעתי להגיש רק כשיש 67 נקודות יחד עם ציון מלא באנגלית. וללא התואר שאותו עדיין לא סיימת, כלומר במצב של תלמיד הנדסאים רווק, ללא ניסיון קודם מהשירות הסדיר למשל, התיאור שלך נכון, ואז מה שנשאר לעשות הוא ללכת לתהליך פרובינציאלי - שנה עבודה, שנתיים תואר (אפשר במקביל), שנה וחצי תהליך, זה 3 וחצי שנים. אין יותר קצר מזה בלי הצעת עבודה, אלא אם כן הולכים על תהליך של קניית חווה חקלאית.

spirt85

New member
תהליך פרובינציאלי

תודה על התשובה ויש לי שאלה לגבי התהליך הפרובינציאלי... לא יצא לי ממש להתעמק בתהליכים אלו. קראתי עד כה מעט על קוויבק ומניטובה, אבל ראיתי שזה תלוי בקהילה היהודית שם. חייבים לעשות את ההליך דרך הקהילה היהודית במקום או שאפשר בלעדיה? אם זה אפשרי, האם הדבר יאריך את התהליך?

dannyk27

New member
חייבים דרך הקהילה או

דרך הצעת עבודה, לימודים או קרובים. כשלא מדובר במסלול של הגירה עצמאית יש אפשרות גם למסלולים של אנשי עסקים.

shipy1234

New member
דני, מה הסף המינימלי לתמיכת הקהילה?

כלומר האם נדרש נסיון תעסוקתי או תואר אקדמי? יש כללים ברורים בעניין או שזה נתון לשיקול דעת?

dannyk27

New member
אין כזה דבר סף של הקהילה.

חייבים לעמוד בכל הקריטריונים של מניטובה, בלי זה הקהילה לא ידברו איתך, בנוסף הם יבדקו היות שני בני הזוג יהודים ואת רצונם ואפשרותם להקלט במניטובה בין היתר גם מבחינה מקצועית.

spirt85

New member
ואם...

ואם הבת זוג שלי אינה יהודיה, אין תהליך פרובינציאלי שיכול להתאים לנו?

spirt85

New member
תודה על התשובות ו...

אם אפשר, איפה ניתן לקבל מידע על ההגירה הפרובינציאלית לא דרך הקהילה היהודית?

למעלה