האם ניתן להגיש תביעה קטנה נגד המדינה?

yossin

New member
האם ניתן להגיש תביעה קטנה נגד המדינה?

הוטל עלי תשלום (קנס, תודה ששאלתם) שנובע מכך שמערכת המיחשוב של המדינה בתחום זה הטעתה אותי.
האם, כאשר הסכום נמוך, אני יכול לתבוע את זרוע המיחשוב שהמערכת שלהם פגומה ובגלל התקלה בדיווחים שלה נאלצתי לשלם?
זה קייס לתביעות קטנות?

תודה על כל טיפ

אפשר לתבוע את המדינה. את כתב ההגנה

אתה שולח לפרקליטות המחוז.

לא בדיוק הבנתי מה קרה, אבל אם הוטל עליך קנס לא צודק, בגלל רשלנות כלשהיא, ולא הסכימו לבטל אותו, ואתה יכול להוכיח את הטענות שלך - אתה יכול לתבוע, ולא משנה מה הסכום.

yossin

New member
ראשית, תודה

(אגב, לא משנה הסכום זה כמובן עד התקרה של בית המשפט לתביעות קטנות- נכון?)

שאלה משלימה

נגיד שאני עו"ד (אני לא) ששני לקוחות שלו נאלצו לשלם קנס בגלל שהמערכת הממוחשבת של המדינה הטעתה אותו ואז משהו לא קרה במועד.

האם אני יכול לתבוע בשם שני הלקוחות? או שעלי להגיש תביעה בשם שניהם? ואולי שתי תביעות נפרדות? ואם כך- ניתן לבקש איחוד?

ואם אני מגיש תביעה בשם שניהם, האם הם יכולים למנות אותי כנציגם בבית המשפט או שעליהם לבוא בעצמם למרות שאין להם שמץ של מושג בנושא ובפרטים?

ואם אני מחזיר להם את סכומי הקנסות שהם שילמו, זה נותן לי עילת תביעה?

תודה

אנחנו עוסקים בשאלות היפותטיות? דבר תכלס

yossin

New member
טוב

אני יועץ בתחום מסויים הנוגע בחוק

העוסקים בתחום אמורים לעשות דברים מסויימים בתאריכים קבועים ויש מערכת ממוחשבת (של המדינה) הנותנת לי לראות את התאריכים שדברים אמורים לקרות

מתברר שהמערכת הציגה תאריכים שגויים במקרים מסויימים ולכן לקוח אשר על פי השאילתה שהרצתי היה זכאי לפעול עד תאריך X קיבל קנס כי פעל אחרי תאריך Y (מוקדם יותר). בבדיקה מתברר שהוא לא היה זכאי לאורכה עד לתאריך X אולם המערכת הממוחשבת שאמורה היתה להצביע ולהתריע "פספסה" אותו. תקלת מיחשוב אגב די נפוצה כי גם מתכנתים הם בני אדם...

הלקוחות ברובם שילמו את ה- 2,000 שקל בערך כי יותר מפחיד להסתכסך עם המדינה מאשר לכעוס עלי.
כאשר אני פונה אל הרשויות, לא מגיעות תשובות ענייניות

ולכן השאלות
א- האם אני יכול לתבוע את הזרועה המיחשובית / המדינה על כך שהשאילתות שלהם נתנו תוצאות שגויות?
ב- אם לא אני, האם הלקוחות יכולים למנות אותי בתור נציגם ולהגיש תביעה מרוכזת בשם השלושה שמסכימים לחשוף את עצמם?
ג- יש עוד דברים שכדאי לחשוב עליהם בנושא?

תודה

לי זה נשמע שכן.

אתה יכול לתבוע את המדינה.

אני לא חושב שללקוחות שלך יש עילה נגדך (אלא אם כן היית יכול להניח שהמערכת של המדינה דפוקה, או שיש עליך חובה לבדוק את התאריכים שהמערכת מוציאה).

כך או כך, אם הלקוחות שלך ייתבעו אותך, אני הייתי ממליץ לך להגיש הודעת צד ג' נגד המדינה (כלומר, לטעון שאומנם אתה הנתבע, אבל המדינה היא שצריכה לשלם את הסכום שביהמ"ש יפסוק, אם יפסוק).

הלקוחות יכולים להגיש תביעות בעצמם (שלוש תביעות נפרדות), ולהגיש בקשה לביהמ"ש שאתה תייצג אותם. לגב ייצוג בתביעות קטנות של מי שאינו עו"ד, תוכל לבקש את אישור ביהמ"ש לייצג אותם אם אתה עושה את זה שלא על דרך עיסוק, ואם אתה לא מקבל על זה שכר.

למעלה