האם ניתן להגר ע"י לימודי מקצוע באוסטרליה?

A123A456

New member
האם ניתן להגר ע"י לימודי מקצוע באוסטרליה?

שלום,
אני בנקודה בה אני מחפש אופציות הגירה ואחת האפשרויות היא אוסטרליה.
כיום אני עוסק במכירות (ולא, אין לי כוונה להתעסק בזה גם באוסטרליה- לפחות לא בעגלות) ואני מחפש דרך לקבל אשרה -חוקית- במדינה (ואין לי דרכון זר, רק ישראלי).
לאחר מספר בדיקות (במדינות אחרות) ראיתי דפוס חוזר שעובד במרביתן: לימודי מקצוע בקולג' (שנה-שנתיים) שיש בו מחסור כדוגמת טבח, חשמלאי, שרברב וכו' לאחר מכן קבלת ויזת עבודה פתוחה ולאחר תקופה זכאים להגשת בקשה לתושבות קבע. ברור לי שזה לא יהיה עניין זול אבל הנושא הוא לא הכסף- השאלה היא האם המסלול הנ"ל ריאלי או לא? בכל אופן, אשמח לשמוע את דעתכם על אופציות הגירה נוספות(כולל פתיחת עסק, אם אפשרי לזר ובתקציב כזה), התקציב שלי כיום סביב ה150,000 ש"ח (חסכונות) כמובן שבינתיים אני ממשיך לחסוך עד שאסגר על כיוון סופי.

תודה.

A123A456

New member
לפי הלינק ששלחת לי זה לא כזה ריאלי.

לא בלימודי מקצוע (דיפלומה) של שנתיים, רק בתואר.
מתחת לסעיף Eligible qualifications רשום

Bachelor degree
Bachelor (honours) degree
Masters by coursework degree
Masters (extended) degree
Masters by research degree
Doctoral degree.

אבל תודה על הלינק.

נכון,

בעבר הלא-רחוק אנשים יכלו להגר על בסיס קורס יחסית קצר (טבחות ועיצוב שיער היו מאד פופולאריים), ואחרי כמה שנים השלטונות גילו שאנשים מנצלים את זה לרעה - באים, עושים קורס צ'יקמוק במוסד חרטא שנוסד בדיוק למטרה הזו, ובינתיים עובדים, ואז מקבלים ויזה וממשיכים לעבוד שלא במקצוע ש"למדו".
אז המסלול הזה נסגר, ומי שרוצה לבוא לאוסטרליה וללמוד ואז לעבוד עדיין יכול, אבל הוא צריך בד"כ לעשות תואר.

A123A456

New member
ובניו זילנד המצב יותר טוב נראה לי.

http://nzstudywork.immigration.govt.nz/work-rules-for-students/staying-to-work-after-study/
&nbsp
ללמוד מינימום שנה אבל ויזה רק לשנה אלא אם אתה מוצא מעסיק, אבל בגדול נראה לי שכדאי להיצמד לSKill shortage list בשביל להגביר את הסיכויים להגירה.
מכיר מישהו שעשה מסלול כזה בניו זילנד?

ANZ1

New member
כמה הערות

כתבת שאתה חושב להגר לאוסטרליה ורוצה ללמוד כדי להגר
כמה הערות בנושא
1. תבחר מדינה, אני מניח שרוב המדינות, כולל אוסטרליה וגם הרבה אחרות, כמו קנדה, מדינות אירופה או ארצות הברית מאפשרות כל מני דרכים להגר לאנשים שלמדו במדינה,
אני יכול להגיד לך שאני מכיר כמה אנשים שחשבו להגר דרך המסלול הזה ובסוף היגרו דרך מסלולים אחרים לגמרי, למשל התאהבות עם חבר ללמודים, מגורים משותפים של שנה וקבלת תושבות כבני זוג של אזרחים.
אבל אתה קודם כל צריך להחליט לאיזה מדינה אתה רוצה להגר, כל מדינה שונה, וזה שניו זילנד מאפשרת את המסלול זה סיבה מספיק טובה לבחור בה.
2. אתה כותב שאולי תלמד להיות טבח או אינסטלטור, פרט לעובדה שאלו 2 שלבים של אותו תהליך , הראשון והאחרון, אין בהם קשר, וחלק ממסלול ההגירה דרך הלימודים היא עבודה במקצוע, כמו בסעיף הראשון, אתה צריך להחליט במה אתה רוצה לעבוד, אם לא תאהב את המקצוע, לא תסיים את הלימודים, לא תהיה טוב וגם לא תמצא אחר כך עבודה.
וכן, חלק גדול מהאנשים מגיעים ללמוד מקצועות אקדמים ולא של שנה או שנתיים, מכל מני סיבות.
3. ואחרי שכתבתי את שני הראשונים, אתה צריך להבין שהעובדה שיש היום מסלול הגירה כלשהוא לא אומר שהוא יוכל לעזור לך, כל שנה יש שינויים, ובהחלט אפשרי שאם תלך בדרך שבחרת, אתה עלול למצוא את עצמך עוד שנתיים או שלוש לקראת סוף הלימודים, לגלות שסגרו את המסלול, או הקשיחו אותו וידרשו לימודים של יותר משנתיים או לתואר אקדמאי.
ואז תשאר קירח מכל הכיוונים.

DeMitri

New member
תתחיל מלעשות מבחן באנגלית IELTS

לפי הציון אתה כבר תידע יותר לאיזה מקצועות אתה תוכל להתקבל.
בהצלחה.

למעלה