האם ניתן להיות בתקופת מסה ובו זמנית להתאמן

smaug777

New member
האם ניתן להיות בתקופת מסה ובו זמנית להתאמן

לריצות ארוכות... (15-25 ק"מ)?

foggy1

New member
מסובך מבחינת כמות האוכל

כדי להתאמן לריצה של 15-25 ק"מ אתה אמור לרוץ 40-50 ק"מ בשבוע.
גם אם נזניח את נושא ההתאוששות מאימוני הכוח למרות שזה לא זניח בכלל, אתה תצטרך לאכול המון רק בשביל להשלים את הקלוריות ששרפת בריצה. בהערכה גסה אתה תשרוף כ-3000 קלוריות רק בריצה שזה כבר 400 קלוריות ליום ואם כדי להעלות במאסה אתה צריך לאכול עוד 400-500 קלוריות מעל הנייטראלי שלך זה מתחיל להיות די מאתגר.

עוד נקודה לחשוב עליה, היא שעליה במשקל לא עושה טוב לריצה.

The Pinky P

New member
לא מדוייק.

אתה מתייחס אליו כאל מתאמן שרוצה להיות מר עולם ובאותו הזמן גם להיות מרתוניסת...

אין שום בעייה להוסיף ריצות, רוב הספורטאים מתאמנים ככה, מבחינת תזונה מדובר על כ - 500 קלוריות על שעה ריצה ככה שאם אתה רץ ביום שאתה לא עושה כוח, אתה כולה מוסיף לתפריט עוד איזה ארוחה קטנה או צוספת של 100 קלוריות לכל ארוחה...

זה לא הורס שום שריר,

שוב פעם, לא מדובר על מצב קיצון ולכן אין פה עניין קריטי, תרוץ, תאכל קצת יותר והכל יהיה בסדר.

smaug777

New member
השאלה היא האם זה לא מזיק..?

מבחינת מנוחות וכו'...

סה"כ אני רץ בשביל ההרגשה, ואני מעדיף לרוץ ריצות ארוכות יותר מאשר ריצות קצרות.

The Pinky P

New member
זה לא יזיק אם תעשה את זה בצורה נכונה.

תחלק את האימונים בצורה שהכי מתאימה לך.

אם הריצות שלך עדיין קצרות, אתה יכול לשלב אותן ביחד עם הכוח באותו אימון.

אם הריצות כבר ארוכות - ממליץ בחום לעשות הפרדה בינן לבין הכוח.

איך להפריד?

אתה יכול לבצע אימון אירובי בבוקר וכוח בערב או לבצע יום כוח יום אירובי,

לכל שיטה יש את היתרונות שלה... בראשונה אתה מרויח יום שלם של מנוחה והתאוששות ובשיטה השנייה אתה מרכז את מיטב הכוחות שלך לאימון היחיד שאתה מבצע.

אי אפשר להגיד מה יותר טוב, זה תלוי בך ובהרגשה שלך...תנסה ותראה איך זה הולך.

ממליץ בחום להרחיק כמה שיותר את אימוני הרגליים והאימונים האירוביים אחד מהשני.

כמובן שעם אימוני a b זה קצת יותר מאתגר אבל אפשרי ונוח בהחלט.

החוכמה היא לדעת לסדר את האימונים.

yosilev10

New member
מצטרף לשאלה+כמה שאלות בנושא:)

אני רץ כבר מעל חצי שנה פעמיים בשבוע(בסופי שבוע) שתי ריצות ארוכות (בין 11-17 ק"מ) תלוי במצב רוח....

במקביל לפני חודש וחצי חזרתי להתאמן בחדר כושר. המטרה כעת היא לעלות במסת שריר ולמיטב הבנתי יש צורך בתקופה זו לסיים את היום עם מאזן קלורי חיובי...

חשוב לציין כי :
אני מתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע (בין ראשון לרביעי כולל) ובסוף שבוע מבצע שתי ריצות ארוכות בהפרש של יום מנוחה(כלומר הריצות הארוכות לא קרובות לימים בחדר כושר)

אז ככה :

1.האם בתקופה של עלייה במסת שריר חשוב לסיים כל יום במאזן קלורי חיובי או שמספיק רק בימי האימון ?

2.האם אני חייב גם בימי הריצות הארוכות לפצות על שרפת הקלוריות ולסיים במאזן קלורי חיובי ? או לפחות נטראלי כדי לא להרזות ?

3.האם חייב להתפשר ולרוץ פחות משעה כי משם והילך הגוף מתחיל לשרוף שריר במהלך הריצה ?

4.האם אפשר פשוט לאכול תוך כדי הריצה על מנת לא להגיע למצב שהגוף ישרוף שריר במקרה שנגמרים לו המאגרים או שזה לא עובד ככה ואני לא בכיוון ?

יש למישהו הצעה או דעה בעניין ככה שלא אפגע בהגדלת מסת השריר וגם אוכל לרוץ בשקט :)

אשמח לתגובה :) חג שמח !!

MidNight Flame

New member
כל התשובות כמעט בגוון אפור

1. מאזן חיובי כל יום
2. רצוי חיובי אפילו קל, אתה לא יודע לחזות כמה קלוריות תצריך ההתאוששות שלך
3. לא אבל ללא ספק ככל שהריצות יותר ארוכות יותר קשה לאכול כדי לפצות
4. אתה לא מרתוניסט, אין צורך.

למעלה