האם ניתן להכניס הלוואה לתוך משכנתא כשעושים מחזור משכנתא? יש לזה תנאים?

שלום.
אנו בקבוצת רכישה שכידוע הריביות גבוהות. אנו עבור חלק מהסכום הנצרך אנו חושבים לקחת הלוואה במקום את המשכנתא של הבנק. בעוד חצי שנה כאשר נקבל את המפתח אנו חושבים לעשות מחזור. כך גם ההלוואה הריבית תהיה נמוכה (פריים +0.55 או 0.8 תלוי במספר השנים) וכן יהיה לי פחות סכום במשכנתא לשלם עליו עמלת פירעון מוקדם. מצד שני כאשר אני אעשה מחזור למשכתנא רגילה (לא של קבוצת רכישה) אני אקבל ריביות יותר טובות מההלוואה ואני רוצה להכניס את ההלוואה הזו בעתיד למשכנתא שאמחזר האם זה אפשרי? באילו תנאים?
תודה רבה

82little

Active member
כדאי לפרט יותר את הסכומים, אחוזי המימון, הריביות לכל מסלול וכו'. קשה קצת להבין מה כוונתך.

עם זאת באופן כללי אכן אפשר להוסיף סכום בעת מיחזור ככל שזה עומד בתנאים של גובה החזר חודשי מתוך ההכנסה הפנויה.

אבל, כאשר נוטלים משכנתא כזו, נוספת, על בית קיים ולא במעמד הרכישה ולא כמיחזור של סכום קיים, זה ייחשב לדעתי כהלוואת משכנתא לכל מטרה.
זו אמנם הלוואה זולה יותר בדרך כלל מהלוואות רגילות אבל זו הלוואה יקרה יותר מהלוואת משכנתא רגילה. בהצלחה.

tchc15

New member
ודבר נוסף שחשוב לציין - בגלל שהמשכנתא החדשה תחשב כמשכנתא לכל מטרה - היא לא יכולה להיות יותר מ 50% משווי הדירה

82little

Active member
בתקופת הקורונה איפשרו ואולי עדין מאפשרים 70 אחוז בהלואה כזו לכל מטרה...

למעלה