האם ניתן להקל על כאבי הקופקסון?

2003ליה

New member
האם ניתן להקל על כאבי הקופקסון?

ד"ר קרני שלום. סוגיה זו מטרידה אותי מאוד ולמורת שרבים ניסו להרגיע אותי עם המשפט "עם הזמן הגוף מתרגל לחומר והכאבים פוחתים", לא רק שהכאבים לא פחותו - אלא הם גוברים (לעיתים). אני זמריקה רק בבטן ובישבן היות ובידיים וברגליים אני בכלל לא יכולה לסבול את הכאב, אך גם במקומות אלה הכאב לעיתים בלתי נסבל. הציעו לי בפורום למרוח משחה מרדימה כגון EMLA או עזרקאין. ניסיתי את העזרקאין שעולה עשירית מה EMLA אך זה לא עזר בכלל. אקנה ברצון EMLA אם אדע שזה עוזר ולא זרדתי את הכסף לפח. שאלתי היא האם ניתן למהול את נוזל ההזרקה בעזרקאין נוזלי או כל חומר אחר, ואם לא- האם יש לך מנסיונך, פתרון אחר. אני לא רוצה להשבר, אך לא נראה לי שאוכל במשך שנים רבות לסבול את הכאב הזה. (או שמא יתאימו סוף סוף כדורים המהווים תחליך לזריקה!!!) תודה ושבת שלום

א ח ש ל

New member
שלום ליה

סליחה שאני עונה לפני הרופא. במקרה גיליתי עכשיו את הפורום הזה, שלא ידעתי עליו קודם. אחותי חולת טרשת נפוצה והיא משתמשת במשך שנים בקופקסון. האחות של קופקסון אמרה לה, בזמנו, ששום משחה מהמשחות האלה לא ממש עוזרת, וצריך פשוט להתרגל לכאבים. היא ניסתה גם קרח, אחרי ההזרקה ונדמה לי שזה קצת עזר לה.

כאבי הזרקות

התופעה של כאבים לאחר הזרקה של קופקסון או אינטרפרון הינה שכיחה. יחד עם זאת מטופלים רבים לא מדווחים על קושי הדומה לזה שאת מתארת. האם לכאב נלוות גם תגובה עורית חזקה? באשר לטכניקות ההקלה: במריחת עזראקאין או EMLA יש לדאוג שהמשחה תספג בעור ככל הניתן, כך ניתן לכסות את אזור המריחה בפלסטיק נצמד (כמו של סנדוויצים) למשך כ- 20 דקות טרם ההזרקה ואולי אף לשלב זאת עם קרור המקום. בטוחני כי לאחות היעודית מטעם התרופה יש עיצות נוספות.

2003ליה

New member
הזרקת חומר מרדים

אכן קיימת תופעה עורית ,נפיחות ואדמומיות באיזור ההזרקה. האיזור נהיה חם. אמש ביקרנו חבר שלנו שהוא רופא כירורג וביקשתי את עזרתו. הוא הזריק לי חומר הרדמה כלשהו בזריקה נפרדת מהקופקסון,וכעבור כ- 10 דקות הזריק את הקופקסון בתנועה סיסובית כדי שיחדור לכמה איזורים ולא לאיזור בודד. אחרי ההזרקה הוא שיפשף את המקום כדי שהחומר יתפזר. התוצאה היתה ישבן רדום, אך לא כואב. היה מאוד עוזר אם טבע היו מכניסים לערכה שלהם עוד זרידונת עם מעט חומר הרדמה. מה דעתך???

למעלה