האם ניתן להרים טיובלס עמיד עם צמיג לא ייעודי ?

graphe60

New member
האם ניתן להרים טיובלס עמיד עם צמיג לא ייעודי ?

אני רוצה להשמיש זוג אופניים ולהשקיע מינימום אפשרי.
האם צמיגי מקסיס לא יעודיים לטיובלס עשויים להחזיק טיובלס בחישוק שהוא גם לא
יעודיי (יש לי ניסיון והרכבתי על האופניים האלו בעבר, עם פנימית וצמיג טיובלס ייעודי)?
מה ההבדל בין צמיגי קאבלר \ פלדה?
תודה.

steiff

New member
אפשרי כמעט בכל צמיג

תצטרך לאטום את החישוק בכל מקרה.

צמיגי טיובלס הם כמובן בעלי דפנות אטומות, אבל חומר האיטום יאטום גם את הדפנות הלא-אטומות של צמיגים רגילים. תצטרך לשים בהתקנה הראשונית כמות גדולה יותר של חומר על מנת לאטום את הדפנות ותוכל לראות את החומר מפעפע דרך החרירים בדופן ולפעמים ממש יוצר קצף על פני הצמיג. כאשר הפיעפוע הזב נעצר - סימן שהדופק נאטמה. זה הזמן להוסיף קצת חומר ולאטום מחדש והצמיד מוכן לרכיבה.
ברכיבות הראשונות עלולה להיות ירידה בלחץ האוויר - צריך להמשיך למלא אוויר ולרכוב עד שכל החרירים בדופן נאטמים סופית.
מעבר לזה צמיגי טיובלס הם גם לרוב בעלי אזור חיבור מעובה יותר בין הצמיג לחישוק. המשמעות של זה היא שהאיטום הראשוני ושלב הלבשת הצמיג על החישוק - יהיו קצת מאתגרים יותר בשימוש בצמיג רגיל. אבל מנסיון עם הרבה צמיגים אני יכול להעיד שכמעט אין צמיג שלא הצלחתי לאטום.

קבלאר ופלדה הם דוגמאות לחומרים מהם עשוי הסיב או התיל שמקיף את נקודת החיבור בין הצמיג לחישוק. פלדה לא מתקפלת לכן הצמיג לא ניתן לקיפול לאיחסון נוח אלא נמצא תמיד פרוש במעגל. קבלאר מתקפל לכן ניתן לקפל את הצמיג לאיחסון במסך או בתיק הגב (לרכיבות עומק עם צורך הישרדות). צמיגי פלדה לרוב זולים יותר וכבדים יותר. תמצא אותם על אופניים פשוטים במטרה לחסוך בעלויות.

steiff

New member
ותודה למחולל השגיאות האוטומטי של האייפד

שהפך דופן לדופק, צמיג לצמיד וזה לזב.

graphe60

New member
שטויות זה נסלח. עוד שאלה.

אז כמו שחשבתי, אם זה יהיה התקנה חד פעמית שכזו לא שווה להשקיע בצמיגי מקסיס LUST
אלא לקחת צמיגים רגילים. את האטימה אני מבצע עם פנימית 24'' על גלגל 26'' וחומר אטימה כמובן.
&nbsp
איך לצורך העניין מבצעים משלוח של צמיגים STELL בדואר אם אי אפשר לקפל אותם?
ראיתי שבשופ הרים מוכרים כזה עם משלוח חינם...
&nbsp
ואיזה חומר אטימה אתה משתמש? JOE\STAN\HOMEADE? פעם לפני כמה שנים אני
זוכר שהיו כמה שרשורים חזקים בגרופי על תערובת מסויימת. האם יש בחומרי בנייה איזה
חומר קח ומלא?
&nbsp
תודה

steiff

New member
יש לצמיגי טיובלס יתרון בתהליך האטימה עצמו

אטימה של צמיג רגיל יכולה להיות די מתסכלת ובסופו של התהליך אתה עלול להיראות כמו נערת ליווי בסיומו של יום עבודה ארוך.
מעבר לזה הצמיגים לרוב עשויים גומי עמיד יותר וקל יותר.

אפשר לקפל צמיג עם תיל פלדה פעם אחת סביב עצמו. כמו שמקפלים צלון ״משקפים״ של חלונות של רכב.

אני משתמש בחומר של סטאנ׳ז החדש שנקרא Race. אמנם אי אפשר להזריק אותו דרך הוונטיל והוא מצריך לשפוך אותו ישר לצמיג, אבל הוא אוטם באופן ששום חומר שהשתמשתי בו קודם לא אטם. החומר של ג׳ו והחומר ״הישן״ של סטאנ׳ז אוטמים בערך באותה רמה. החומר של ג׳ו שמתי לב שמאבד אפקטיביות מהר יותר ומצריך מילוי מחדש לעיתים תכופות יותר. שניהם לא אוהבים שאתה משתמש בפד׳ח. הקור גורם להתגבשות של החומר ולפגיעה באפקטיביות.

יש עדויות (לא ניסיתי) על שימוש בתערובת של בי-ג׳י-בונד, שאתה קונה בחנות לחומרי בניין, עם פילטר של סיגריה שאתה קוצץ דק (או צמר סלעים מרוסק). הטענות שזה יעיל באותה מידה. לא יודע כמה זה חוסך. אולי אם היית חנות שמשתמשת בגלונים של חומר...

graphe60

New member
למה אי אפשר להזריק את ה-RACE?

הוא צמיג מידי? מאיפה אתה מזמין בזול? להרים טיובלס אני צריך לפחות 250מ"ל לכל גלגל נכון?

steiff

New member
אכן. צמיג מדי

ומכיל גם גרגרים עבים יחסית לאיטום חורים גדולים במיוחד.

אני קונה בבקבוקים של ליטר. מספיקים בערך לשנה לכל האופניים שלי ביחד. החומר החדש מספיק אפילו ליותר זמן כי יש פחות אירועים של פריצות עם אבדן של הרבה חומר.
מילוי ראשון הוא בערך חצי ספל לצמיג. אני מזמן הפסקתי למדוד. שופך ״לפי העין״ עד שהבריכה שמצטברת בצמיג נראית לי מספיקה.
עד כמה שאני יודע המקור הכי זול בארץ הוא ״שופ@הרים״ שגם מייבא ישירות מחו׳ל.

אני קונה לרוב בארה׳ב כשאני נמצא שם בענייני עבודה. מזמין אצל jenson או אמאזון או אי-ביי ומביא לארץ במזוודה. ההפרשים במחיר, אגב, לא גדולים. דין פרוטה כדין מאה, אבל גם זמן זה כסף.

graphe60

New member
בהחלט, יש אנשים שעוד לא השכילו לדעת שזמן == כסף.

ה- == שקול לעולם התכנות.
לצערי, לפחות בחנויות שאני מכיר, רוב המוצרים במחירים מופקעים יקרים פי יותר מ-1.5
ביחס לחנויות אינטרנט סטייל שופ-הרים, או רחמן ליצלן אמאזון\אייבי\חו"ל וגם כאשר יש
לךכוונה טובה לפרגן לחנות מקומית, כלכלית זה לא משתלם בעליל.
&nbsp
אסתכל על STANS RACE בשופ הרים.
תודה לך!

למעלה