האם ניתן להתקין על פוגי ׁXT2 עדשות של יצרנים אחרים?

קנופוס

New member
האם ניתן להתקין על פוגי ׁXT2 עדשות של יצרנים אחרים?

שוב ערב טוב,
אשמח ללמוד:
הבנתי שישנם יצרנים המייצרים עדשות טובות לגופי קנון/ניקון.
1. האם קיימות עדשות חלופיות לפוגי (XT2ׂ)?
2. מי מייצר עדשות אלו, ומה רמתן?
3. האם התקנתן מחייבת מתאם?
4. האם עדשת יצרן חלופי מאפשרת ביצוע פוקוס ידני בלבד?
5. האם תתאפשר פתיחת הצמצם/סגירתו, באמצעות הגוף?
6. שיקולים כלליים בהעדפת יצרן מקורי על פני החלופי וההפך?

וספציפית -

7. היש עדשת טלפוטו חלופית עליה תמליצו (לציפורים - לפחות 300 ממ במקבילת FFׂ, למשל במקום פוגי 55-200)?
8. היש עדשה חלופית עליה תמליצו, מול פוגי 10-24?

תודה והמשך ערב טוב

steiff

New member
מאד בקיצור

1. כן.
2. סוני, סמיאנג ואחרים. האיכות האופטית בד׳כ טובה כמו עדשות מקוריות של פוג׳י.
3. תלוי כמובן אם העדשה מגיעה עם ביונט מותאם מראש לפוג׳י או שמגיעה עם ביונט אחר שמותאם למצלמה אחרת, מה שיצריך מתאם.
4. לא. ישנן עדשות חלופיות שמאפשרות ביצוע פוקוס אוטומטי. עדשות שמתממשקות למצלמה באמצעות מתאם מאפשרות עפ׳ר פוקוס ידני בלבד. ישנם גם דגמים שמתחברים ישירות למצלמה ועדיין מאפשרים פוקוס ידני בלבד.
5. בדיוק אותה תשובה כמו שאלה 4.
6. במקרה של פוג׳י אין (לדעתי) סיבה טובה מספיק לרכוש אופטיקה צד שלישי, אלא אם כן מדובר באורך מוקד ספציפי שאין אופטיקה מקורית שמכסה אותו. דוגמה - סוני 12/2.8 שרחבה בשני מ׳מ מפוג׳י 14/2.8, עבור מי שמחפש את ה״אומפפ״ הספציפי. החלופות הידניות אמנם מהוות תמריץ כלכלי, אבל מתאימות בעיקר למי שאוהב את התפעול הידני. אני מעדיף לשלם קצת יותר בשביל הנוחות. מבחינת איכות אופטית אין לחלופות יתרונות. רק במחיר. יש לפוג׳י אופטיקה מקורית מעולה.
7. יש פוג׳י 100-400 מצויינת. יש פוג׳י 200/2 מצויינת. לא ממליץ על שימוש בעדשה ידנית לצילום ציפורים או בע׳ח בתנועה.
8. לא. יש עדשות פריים חלופיות, לא עדשת זום חלופית.

קנופוס

New member
תודה רבה על ההשקעה - אני לומד רבות מתשובתך

למדתי רבות.
בנוגע להמלצתך, אני משתמש בפוקוס הידני בעיקר בצילומי פרחים, או לפעמים בעת צילום על גבי חצובה.
שוב תודה, והמשך יום טוב.

למעלה