האם ניתן ללמוד פיזיולוגית לפני מבוא לפסיכו'?

Alon 3

New member
האם ניתן ללמוד פיזיולוגית לפני מבוא לפסיכו'?

אהלן

מאחר ואני מעוניין לעשות אפיק מעבר מהפתוחה לבן גוריון תוך שנה אין לי ברירה אלא להתחיל
בסמסטר הראשון את הקורס פסיכולוגיה פיזיולוגית. היועצת אמרה לי בצורה חד משמעית: לא מומלץ ובלתי אפשרי להוציא ציון גבוה.
קשה לי לקבל את הנחרצות ולכן אני פונה אליכם:
עד זה קשה ולמה? האם לא ניתן לעקוף את הקושי בעזרת הרבה מוטיבציה = השקעת של עוד זמן לימוד? האם לא ניתן ללמוד קצת לפני סמסטר את
החלקים הרלוונטים במבוא לפסיכו' בשביל לעקוף את הקושי? או בקיצור האם אין שום דבר שאפשר לעשות?

אשמח לדעת אם יש פה מישהו/מישהי שעשו את האפיק מעבר.
חשוב לי לציין שאני ממש ממש לא מעוניין לדחות את המעבר לבן גוריון בעוד שנה, קשה לי לראות את זה כאופציה בכלל.

תודה רבה.

sense9

Member
מנהל
לדעתי זה כן אפשרי

אם כי באמת לא הכי מומלץ.
ממליצה לך לשאול גם בפורום האו"פ.

reakwind

New member
פיזיולוגית היה הקורס המעניין ביותר

והקל ביותר שעשיתי (הוצאתי בו 98)
זה הכל תלוי בך, כמה זמן יש לך להשקיע וכמה אתה מתחבר אל הנושא.

Alon 3

New member
אבל עשית אותו אחרי מבוא לפסיכו'?

ואם כן - עד כמה נראה לך קריטי זה שאני לא יעשה מבוא לפני פיזיולוגית?

danieljj

New member
כן.

עשיתי את פיזיולוגית בסימסטר הראשון ללימודים, וגם לי היועצת אמרה שזה לא כדאי, ואני כ"כ שמחה שלא הקשבתי לה: זה קורס מעניין מאוד, החומר אולי לא קל, אבל המבחן הוגן ומוציאים בו ציונים גבוהים.

reakwind

New member
עשיתי אותם באותו הזמן

המבוא לא באמת חשוב לצורך הלמידה של שאר הקורסים
פסיכולוגיה (ובכלל מדעי החברה) לא נבנים נדבך על נדבך כמו מדעי הטבע אלא נבנים לרוחב. כלומר פסיכולוגיה חברתית, קוגניטיבית, התפתחותית ופיזיולוגית אלא תחומים שניצבים אחד במקביל לשני ולא אחד על השני כמו כימיה אורגנית וביוכימיה וביולוגיה מולקולרית.
קפיש?

Alon 3

New member
אחלה, אז היועצת הגזימה. כמו שחשבתי...

תודה רבה!

beltal8

New member
אפשר גם אפשר.

באונ' חיפה השנה החליטו שהקורס 'מבוא לפסיכולוגיה' יהיה אך ורק בנושא המדע, פסיכולוגיה מדעית, חשיבה ביקורתית.. שום נגיעה בשום תחום אחר.

חוץ מזה שקראתי את החוברות של 'מבוא לפסיכולוגיה' של האונ' הפתוחה ובאמת יש שם איזו הקדמה לגבי נוירולוגיה, אבל לא משהו שהייתי אומר שיציל אותי ביסודות פיזיולוגיים..

עם מספיק השקעה תוכל להוציא בזה ציון גבוה, לדעתי. תחפש כל מישהו שמכיר נוירונים בצורה כלשהי שיסביר לך את הבסיס (סתם כי זה יותר קל כשמישהו מסביר את זה) ואז צא לדרך בעצמך, יהיה בסדר.

beltal8

New member
אני לא מוצא איך לצרף לכאן קובץ..

ואין לי מושג אם הקישור יכול להיפתח ככה, אבל ננסה:
http://virtualnew.haifa.ac.il/barek...26B1C2E0614F10B&vcCourseID=99420&headertype=2

סמסטר א' כמובן. (אגב, במקביל ליסודות פיזיולוגיים. אז גם אם נוירו- הייתה נלמדת בקורס הזה, זה לא היה תורם כל כך ליסודות פיזיולוגיים, לדעתי).

למעלה