האם ניתן למשוך את הבקשה ולהגישה מייד מחדש ?

• פותח הנושא ULHH
  • פורסם בתאריך

ULHH

New member
האם ניתן למשוך את הבקשה ולהגישה מייד מחדש ?

פורום נכבד, לפני כשנה וחצי הגשתי את טופס 008 לקבלת PR. התברר לי כעת כי מכיוון שלא היו לי 67 נקודות בעת ההגשה (לא הבנתי כי זו היתה דרישה מקדימה), סביר להניח כי כשיגיע תורה היא תפסל מייד. לאור כך החלטתי למשוך את הבקשה ולהגישה מחדש (כיום יש לי את הנקודות הנדרשות). שאלתי היא זו: האם יש תקופת המתנה בין משיכת בקשה להגשתה מחדש, או שאין כל מגבלה וניתן להגיש את הבקשה מייד לאחר המשיכה ? בנוסף, מכיוון שאני עובד כמתכנת מספר שנים, ולאור הצעת החוק החדשה הנותנת עדיפות למקצועות מסויימים (שהבנתי מאזכורים בפורום כי תכנות הוא אחד ממקצועות אלו) האם לדעתם יתכן כי צעד זה (משיכה והגשה מחדש) למעשה יקדם את הבקשה יותר מהר ?

אם אתה בוגר מדעי המחשב, משיכה והגשה מחדש

הם אולי רעיון טוב, מתכנתים בעלי BA בתחום יהיו בוודאות ברשימה. למה אתה חושב שיפסלו את הבקשה הישנה? כמה נקודות היו חסרות לך תיאורטית אם היית מקבל מקסימום ניקוד באנגלית?

Shmel

New member
לא רק BA

גם BSс וגם BTech בהנדסת תוכנה

oholic

New member
../images/Emo207.gif צריך עדכון - על מה אתם מדברים ?

למה למשוך ולהגיש שוב ?

כי בבקשה המקורית עדיין לא היה לו מינימום

כדי להגיע לתנאי סף להגירה, ואז סיכויי הפסילה גבוהים מאד, הוא פשוט יאבד את כספו, ולא יקבל אפילו זימון להגיש את המסמכית התומכים. (מכתב ה 4 חודשים).

Shmel

New member
לפני שנה וחצי אם אני לא טועה הגשות ל - PR

היו לפי תהליך המופשט, לא יודע איך חישבת את הנקודות שלך ללא IELTS, אבל אם הסכימו לקבל את הטופס, סביר להניח שתעבור. קודם כל עד שיתקבל החוק החדש יעברו חודשים רבים, וכאשר ואם יתקבל עדיין לא ידוע מה יקרה עם אלה שהגישו לפני פברואר 2008 אולי קודם "יינקו" אותם ואז יתחילו להקים את ה- "תור הזריז". לכן במקומך הייתי נזהר מלקבל החלטה כזו.

ULHH

New member
אני כבר לא יודע מה לחשוב

הגשתי אחרי ספטמבר 2006. התייעצתי עם עורך דין לגבי מילוי טפסי ההגשה והבנתי (ככל הנראה בטעות) כי אין צורך לעמוד בכל 67 הנקודות בעת ההגשה עצמה, אלא רק כאשר ידונו בבקשתי לאחר מספר שנים. לכן, בעת הבקשה לא היתה לי עדיין שנת עבודה מלאה אחת וגם עם אנגלית מקסימלית היו לי פחות מ-50 נקודות. הבנתי בינתיים כי שנה עבודה היא דרישה בסיסית בעת הגשת הטופס. התייעצתי בפורום לפני כשבועיים לגבי העניין והתפתח דיון האם בקשתי תפסל מייד באופן אוטומטי כשיגיע תורה או שהם לא יסתכלו עליה ופשוט יבקשו מידע עדכני. היתה הסכמה בדיון כי אין דרך לדעת בוודאות איך הם יגיבו אך מספר קולות טענו (טענה שנשמעת די הגיונית) יחד עם ציטוטים מאתר ה-CIC כי ללא שנת העבודה כלל לא הייתי רשאי להגיש את הבקשה. נטען כי העובדה כי הטופס התקבל לא מעידה על כלום. גם עורך הדין שהתייעצתי איתו אז אומר כעת כי אם הגשתי ללא 67 נקודות, לא הבנתי כלל את כוונתו. עקב זאת חשבתי להגיש את הבקשה מחדש. בנוסף, לגבי שאלתי המקורית, האם יש "תקופת צינון" בין בקשה לבקשה או שניתן למשוך את הבקשה ולהגיש מייד מחדש ?

אני לא בעד להתייעץ בשגרירות

מבחינה פורמלית כתוב במפורש, שיש להתחיל בהליך רק אם יש זכאות לכאורה, אז לדעתי לא כדאי להעיר כלבים ישנים. אולי כדאי שיחכה כמה חודשם, אם החוק יעבור, שימשוך את הבקשה ויגיש מחדש בהנחה שיש לו מקצוע נדרש... לפי המרבה, צריך 67-65 נקודות תאורטיות כאשר רושמים ידע מושלם באנגלית, אחר כך אם יש יותר מ 67 אפשר לא להתאמץ מאד בלימודים לקראת הבחינה. לפי הממעיטים, צריך לפחות שתהיה שנה שלמה של ניסיון בעבודה מזכה ולפחות דיפלומה על תיכונית של שנת לימוד מלאה (450 שעות לימוד). אבל בריבוע כתוב במפורש, עליך לעמוד בקריטריונים בעת ההגשה.......

lion53

New member
שאלה

היי. תודה לפורום המצויין. כשהגשתי אז: 1. היה לי תואר 2. היתה לי שנת ניסיון 3. היו לי 65 נקודות ובעוד חודש אחרי מועד ההגשה הגעתי ל 67 נקודות עקב הניסיון של 3+ שנים לעומת 3- שנים בעת ההגשה. - היו לי שתי עבודות של שנה וחצי ושנה וחמישה חודשים. - זאת אומרת במשבצות רשמתי פעמיים בין שנה לשנתיים. האם הם ישימו לב? כמובן עכשיו כבר יש לי את כל הנקודות פלוס, אבל אז זה היה גבולי. בנוסף יש לי ניסיון מהתפקיד הצבאי שבכלל לא רשמתי כי לא ידעתי שהוא רלוונתי. האם אפשר לעדכן את הניסיון הצבאי - כלומר ניסיון לפני ההגשה? תודה.

לא צריך, ואתה במצב טוב.

המיקרה שלגביו הגבתי הוא של מי שלא היתה לא אפילו דיפלומה, ולא היתה שנהה ניסיון, והיה באיזור של 50 נקודות. בעבר הם אפילו אשרו תיקים עם 65 נקודות כי יש לפקיד שיקול דעת......

lion53

New member
תודה. אבל אפילו מי שעדיין סטודנט יכול לרשום

שיש לו תואר. בכל מקרה לא צריך להראות מסמכים. אז על סמך מה עושים את הבדיקה?

הוא רשם שאין לו.....

אם אתה רושם שיש, הם יכולים לבדוק כשאתה מגיש את המסמכים התומכים. אם זה בולט שלא היית קרוב אפילו לזכאות ביום ההגשה הראשונית, הם עלולים לדחות את התיק.

ULHH

New member
דווקא לא רשמתי שאין לי תואר

היה לי תואר ראשון בעת ההגשה. לא היתה לי שנת עבודה מלאה (היו לי 6 חודשי עבודה) ולכן לא לא קיבלתי כלל נקודות בסעיף העבודה בטופס ולכן זה הגיע לפחות מחמישים נקודות. חצי שנה יותר מאוחר כבר היו לי 15 נקודות יותר. האם מישהו יודע אם יש תקופת צינון בין ההגשות או שניתן למשוך ולהגיש מייד מחדש ?

amirshuval

New member
אין צינון

ואתה תהיה זכאי להחזר של דמי עיבוד בקשה.אני גם לא חושב שההתלבטות שלך באמת צריכה להיות כל-כך קשה.אם כל מה שרשמת בסעיף 26 זה "less than one year" והתאריכים מראים שבאמת כל מה שהיה לך זה 6 חודשים(כלומר זו לא היתה טעות במילוי הטופס),יגידו לך:"תודה רבה,אלה היו 550 דולר(לפחות) קלים לקופה הציבורית הקנדית,נסה שוב כשאתה עומד בדרישות".כמו שאני מכיר את המערכת הסיכוי שיגידו לך:"אתה יודע שלא רשמת אפילו שנה אחת של ניסיון?יכול להיות שהתבלבלת?הינה עוד צ'אנס לתקן" שואף לאפס.העובדה שכתוב שחור על גבי לבן במלבן שאתה חייב לעמוד בדרישות בזמן ההגשה,מאפשר להם לעשות כסף קל על האחוז של המבולבלים שהגישו בטעות.כל המכתבים של ההגירה מבוססים על תבניות.יש תבנית לאישור,לסירוב ולבקשה של חבילת המסמכים המלאה.אם מישהו מוצא את הtemplate של:"לא עמדת בקריטריונים בפתיחת התיק המפושט,עכשיו בו תראה לנו משהו אחר" שיודיע לי.

amirshuval

New member
מה שהמושבניק

אמר נכון.אם יהיה משהו שהוא גבולי בהגשה הראשונית,וידרש ראיון כדי לבחון לדוגמא ניסיון עבודה,אבל בשלב ההגשה המלאה הזכאות תהיה כבר ברורה,יש סיכוי טוב שהעניין יעבור.אבל מי שכתב שיש לו תואר,למשל,כשעדיין לא היה לו תואר,עלול להכתים את הרקורד שלו מול CIC.יכול להיות שבתיק מסוים יידרש ראיון בשלב הבקשה המלאה,אבל בשביל להמנע מהכאב ראש,ישתמשו בזה שהמבקש ביצע MISREPRESENTATION לפסול את הבקשה.זה נשמע אולי מסריח,אבל זו התנהלות חוקית לגמרי מצד קצין ההגירה.

amirshuval

New member
יש סיבה

למה ששת הפאקטורים מופיעים בטופס הראשוני שאתה מגיש.זה נועד לסנן אנשים כבר בהתחלה.לפי הטופס ניתן לחשב אם אתה מגיע ל67 נקודות ועומד בסף המינימלי.לא יבקשו עידכון פרטים ולא יזמנו אותך לראיון אם אין שנת ניסיון על הטופס.כמו שאמרתי בשירשור הקודם:כל תלמיד בסוף תיכון במדינה מתפתחת עם תקופת המתנה של 5-6 שנים במסלול ההגירה הזה היה כבר מגיש בקשת הגירה.הרי בכל מקרה ייסתכלו על התיק בעוד הרבה מאוד זמן.אולי אם תמשוך עכשיו לפחות תקבל את הכסף בחזרה.אם מישהו יישב ויתחיל לספור את הנקודות שלך אז נכנסת לשלב השני והכסף אבוד.

ULHH

New member
שאלה נוספת

האם ניסיון צבאי כחובש שלא בקבע יכול להחשב כניסיון עבודה ? בזמנו עורך הדין אמר לי כי אם זה לא בקבע אז לא.

למעלה