האם ניתן לעבוד בשנים הקליניות?

יעלד12

New member
האם ניתן לעבוד בשנים הקליניות?

שלום רב, אשמח לעזרתכם (לכל מי שיודע, כמובן). למי שלא יודע, אני בת 28 עם ילדה בת שנתיים, התקבלתי ללימודי רפואה שנה א' בתל אביב. התחלתי לעבוד במשרה גמישה בת 20 שעות בשבוע (ללא עבודה בתקופות מבחנים). המשרה הנ"ל מאפשרת לנו (משפחתי הקטנה) לא להיגרר למינוסים ולמעשה היא הכרחית ומהווה תוספת שלא ניתן לוותר עליה. לפחות לא כרגע. מכל מיני סיפורים ששמעתי בשנים הקליניות עולה כי בלתי אפשרי לעבוד, ואני מדברת על עבודה תוך כדי הלימודים עצמם. למרות שיש עוד זמן עד אז אשמח לשמוע את דעתכם ונסיונכם בנושא. תודה מראש, יעל

יוסי n

New member
אמנם לא ניסיון אישי, אך בכל זאת:

אני מכיר לא מעט סטודנטים לרפואה, בכל מיני שלבים של הלימודים (שנים פרה-קליניות, קליניות, סטאז'), וגם מתמחה או שניים. כל האנשים שדיברתי איתם (אלה מהשנים הקליניות ומעלה, הרלוונטיים לשאלתך), וכמוהם גם המתמחים, שענו ברטרוספקטיבה, קבעו שניתן בהחלט לעבוד במהלך הלימודים, מתחילתם ועד סופם. כמובן, יש עבודות שבשל אופיין משתלבות טוב יותר, ואחרות - פחות. לדוגמא, אני מכיר אישית מישהו שסיים לאחרונה סטאז' ב"הדסה" והתחיל ממש עכשיו התמחות בפנימית. עד תחילת ההתמחות (לפני חצי שנה) הוא הדריך פסיכומטרי, עבודה בה הוא עבד משנה א'. מה שחשוב בעיקר הוא שמקום העבודה יגלה גמישות כלפייך, בייחוד בתקופות מבחנים (ואני מבין מהודעתך שבנקודה הזו את מסודרת). עוד לא הכרתי סטודנט לרפואה, או מתמחה, שקבע שלא ניתן לעבוד במהלך הלימודים, בשנים הפרה-קליניות או הקליניות. עובדים מעט שעות, דרושה הבנה של המעסיק, וכמובן שהלימודים הופכים ליותר קשים (בשל "בזבוז" שעות הלמידה בעבודה) - אך בשורה התחתונה זה אפשרי. שוב - זהו נסיונם של אחרים. כל מקרה לגופו. בהצלחה.

greys

New member
הי

הי יעל אני בניגוד אליך התחלתי ללמוד די מוקדם כשעוד לא היו לי ילדים (עדיין אין לי כרגע...) וגם היתה לי תמיכה מההורים כך שאני התחלתי לעבוד רק בשנה 3 בהסתכלות לאחור - לא היתה בעיה לעבוד כבר מהיום הראשון ללמודים כל שנה - שהסתכלתי אחורה היה נראה לי שהשנה הקודמת היתה קלה יותר (- הדבר נכון לשנים 1-3 ...) לעומתי - אני יכולה לספר על חברים שלי שעובדים ומחזיקים את עצמם לבד כבר משנה א יש לי חברה שעובדת ב 3 עבודות שונות קטנות ומסתדרת די טוב ( עםהצטיינות בציונים) בקיצור- הכל אפשרי לדעתי.... אנשים עשו את זה לפניך ואני בטוחה שגם את תצליחי אגב- את הרי למדת משהו קודם נכון(תקני אותי אם אני טועה - כלכלה?) אז את כבר יודעת איך זה ללמוד ולעבוד יחד לא ? וחוץ מזה ממה שאני הספקתי להתרשם - את בחורה די תותחית... אז - הכל קטן עליך !
(בלי ציניות!)

doc monti

New member
עבודה בשנים קליניות

האמת היא שאני לא עבדתי בכלל בשנים הקליניות, אני רק יכול לסקור לך את השנים הקליניות עצמן. בת"א בשנה רביעית יש כ-10 שבועות באוניברסיטה מבוא לרפואה פנימית, מאוד דומה ל-3 השנים הראשונות מבחינת לו"ז והכל. לאחר מכן מתחילים עם הרוטציות במחלקות- 3.5 חודשים בפנימית וחודשיים בילדים, בסוף כל קוטציה יש מבחן בע"פ. ה"בעיה" העיקרית ברוטציות היא שיש נוכחות חובה ברוב הרוטציה, זה אומר 5 ימים בשבוע מ- 8-16 +-. בשנה חמישית ושישית זה סה"כ די דומה, רק עם הרבה יותר רוטציות ומעט מאוד זמן באוניברסיטה. כמו כן יש בחינות ארציות בשנה חמישית- תקופה של כ- 5-6 שבועות, ובשנה שישית- כחצי שנה. כמות ה"השקעה" הנדרשת בבית משתנה מרוטציה לרוטציה וממחלקה למחלקה. יש מחלקות שדורשות יותר מאחרות, אבל בסה"כ לא מדובר בד"כ בקריעת תחת מאוד מאוד משמעותית בבית (פרט לתקופות לפי מבחנים כמובן). יש אצלנו אנשים שהמשיכו לעבוד בשנים הקליניות, אני לא יודע להגיד מה היה היקף השעות השבועיות שלהם. יש גם לא מעט אנשים שהיו נשואים בתקופת השנים הקליניות, חלקם גם עם ילדים. זה בטח לא קל ומצריך הרבה עזרה, אבל אני מניח שזה אפשרי בסופו של דבר.

למעלה